به گزارش خبرگزاری شبستان، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان در طول برگزاری "هفته کتاب" برنامههایی از جمله برپایی نمایشگاه کتاب، جشن کتاب، مراسم رونمایی از کتاب، اهدا و عرضه کتاب در سطح استان های خود برگزار می کند.
استان اصفهان در نظر دارد 45 نمایشگاه کتاب در استان های خود برپا کند. از دیگر برنامه های این استان می توان به اهدای 18 هزار جلد کتاب، حضور 48 ناشر در طول "هفته کتاب" اشاره کرد.
برگزاری 7 جشن کتاب، 19 شب شعر و رونمایی از 22 کتاب از دیگر برنامه های شاخص استان اصفهان محسوب می شود.
پرویز پورحسینی:گسترش موضوعات آثار محتوایی سبب ترویج کتاب خوانی میشود
پورحسینی پیشکسوت تئاتر و سینما گفت: برای ترویج فرهنگ کتاب و کتاب خوانی باید تعداد کتاب های محتوایی را گسترش دهیم تا مخاطب را با هر سلیقه ای به کتاب جذب کنیم.
پرویز پور حسینی بازیگر پیشکسوت سینما و تئاتر درباره راهکار برای ترویج کتاب و کتاب خوانی گفت: ترویج کتاب و کتاب خوانی در شرایطی صورت می گیرد که تعداد کتاب های محتوایی با موضوعات گسترده ای داشته باشیم تا مخاطب با هر سلیقه و سطح دانشی بتواند با خواندن کتاب، مفاهیم زیادی را دریافت کند.
این پیشکسوت تئاتر افزود: برای داشتن کتاب هایی با کیفیت و محتوای بهتر باید ممیزی ها کاهش یابد زیرا اگر ممیزی های زیادی بر یک اثر اعمال شود، کتاب ارزش ادبی خود را از دست خواهد داد.
قطب الدین صادقی:افکار عمومی را نسبت به کتاب خوانی حساس کنیم
صادقی کارگرادان و نمایشنامه نویس تئاتر گفت: باید با برگزاری مسابقات مختلف کتاب خوانی و جشنهایی با محوریت کتاب، افکار عمومی را نسبت به کتاب خوانی حساس کنیم.
قطب الدین صادقی کارگردان تئاتر درباره راهکار گسترش فرهنگ کتاب خوانی گفت: در وهله اول باید قیمت کتاب را مناسب کرد زیرا بسیاری از جوانان به دلیل مشکلات مالی نمی توانند کتاب های زیادی خریداری و مطالعه کنند. همچنین بر سطح کیفیت کتابها باید دقت بیشتری شود تا بتوانیم خواننده را جذب کتاب کنیم.
این پژوهشگر در ادامه صحبت های خود افزود: گام بعدی بهبود سیستم توزیع کتاب است ما باید کتاب های زیادی را با کیفیت خوب در کتابخانههای نقاط مختلف کشور توزیع کنیم تا طیف بیشتری از مخاطب بتواند از آن بهره ببرد.
صادقی با تاکید بر ایجاد سیستم های تشویقی برای کتاب خوانی در ادامه اظهار کرد: باید با ایجاد مسابقات و برپایی جشن هایی با موضوع کتاب، افکار عمومی را نسبت به کتاب خوانی حساس کرد. بهتر است به جای تبلیغات تلویزیونی که نوعی بی سوادی مدرن محسوب می شود، تمرکز خود را به روی تبلیغ برای کتاب از طریق تلویزیون، رادیو و مطبوعات بگذاریم.
سید جواد جعفری :جامعه در ایام هفته کتاب شاهد یک نشاط فرهنگی است
سید جواد جعفری گفت: ایام هفته کتاب فرصتی مناسب برای انس و الفت بیشتر مردم با کتاب است و ما در این ایام یک نشاط فرهنگی را در سطح جامعه شاهد هستیم.
سید جواد جعفری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ،اظهار کرد: به اعتقاد من ایام هفته کتاب یک فرصت خوب برای انس و الفت بیشتر مردم با کتاب است چراکه در این هفته همه دستگاهها در مجموعه خود به موضوع و اهمیت کتابخوانی میپردازند و با برپایی نمایشگاههای کتاب دسترسی مردم به این کالای فرهنگی را تسهیل میکنند.
وی ضمن تاکید بر ایجاد فضای با نشاط در ایام هفته کتاب در سطح کشور، گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی تاکید بسیاری دارند که کتاب باید به زندگی مردم وارد شود و همین تاکید کمک میکند عاشقان ولایت و مسئولان، تلاش و همت بیشتری برای اجرای برنامههای هفته کتاب داشته باشند.
به گفته جعفری کتابخوانی در سالهای اخیر با توجه به اقدامات مناسبی که صورت گرفته، رونق داشته و آرامآرام به امری نهادینه بدل میشود.
احداث ویترین کتاب در کشور سبب دسترسی آسان مردم به کتاب میشود
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی معتقد است اگر ما در هر گوشه از کشور نمایشگاه و ویترین کتاب داشته باشیم، مردم کتاب در دسترس را تهیه میکنند، آن را مطالعه میکنند و از سویی هم بازار کتاب رونق پیدا میکند.
حجتالاسلام سید مرتضی حسینی نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی ،کتاب را یار و دوست بسیار مهربان توصیف و ابراز کرد: کتاب به نوعی همنشین انسان است به نوعی که میتواند از دوستهای بسیار صمیمی نیز به ما نزدیکتر باشد و هرجا و هر وقت با او به صحبت نشست.
وی ضمن اظهار تاسف از پایین بودن آمار سرانه مطالعه ایران نسبت به جهان، گفت: سرانه پایین مطالعه نشان میدهد که ما در حوزه نشر و کتاب ضعیف عمل کردهایم درحالی که افراد جامعه باید اوقات فراغت خود را برای مطالعه بگذارد. ایدهآل ما این است که مردم همیشه کتاب همراه داشته باشند و در زمانی که در اتوبوس، صف نانوایی و یا در انتظار هستند، کتاب بخوانند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران گله کرد و افزود: صداوسیما آنطور که باید برای تبلیغ کتاب فعالیت نمیکند در حالی که ساعات بسیاری را برای تبلیغ کالاهای تجاری اختصاص میدهد. البته این گله به مطبوعات نیز وارد است که چندان به موضوع کتاب و تبلیغ آن نپرداختهاند.
حسینی با بیان این که وضعیت نشر و کتابخوانی نسبت به گذشته پیشرفتهای بسیاری داشته، تصریح کرد: اگر ما ضعفی در این حوزه احساس میکنیم و یا میگوییم به ایدهآل نرسیدهایم با توجه به فرهنگی دینی و ملیمان است.
وی ضمن تاکید بر ایجاد فروشگاه و نمایشگاههای متعدد کتاب در سطح کشور، گفت: اگر ما در هر گوشه از کشور نمایشگاه و ویترین کتاب داشته باشیم، مردم کتاب در دسترس را تهیه میکنند، آن را مطالعه میکنند و از سویی هم بازار کتاب رونق پیدا میکند و از سوی دیگر نویسندگان دلگرم نوشتن میشوند و در نهایت نیز وضعیت کتابخوانی بهبود مییابد.
نماینده مجلس شورای اسلامی هم چنین تاکید کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حمایت از کارهای فاخر و ارزشمند که نیاز روز مردم جامعه است میتواند به این حوزه رونق دهد و در نتیجه رونق مردم نیز به میدان آمده و در صنعت نشر سرمایهگذاری کنند.
وی در پایان صحبتهای خود اقدامات انجام شده در ایام "هفته کتاب" را مثبت تلقی کرد و افزود: با وجود تمام پیشرفتها و اقدامات مثبت، تاکید ما این است که کتاب میان مردم بیاید.
علی اسماعیلی زنگ کتابخوانی را در دانشگاه تهران مینوازد
سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس دانشگاه تهران، دبیر بیستمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران و مدیر کل دفتر مجامع، تشکل و فعالیتهای فرهنگی ارشاد زنگ کتابخوانی را به صورت نمادین در دانشگاه تهران به صدا در میآورند.
مراسم اهدای کتاب در سرتاسر کشور از ساعت 8 تا 11 روز چهارشنبه 24 آبانماه همزمان با پنجمین روز "هفته کتاب" برگزار میشود.
بر همین اساس، در تهران مکانهایی چون وزارت کار، ایستگاه راهآهن، دانشگاه تهران، دانشگاه تهران، دانشگاه امیرکبیر، تئاتر شهر، زندان ورامین، زندان شهرری، مسجد خداداد، پارک جمشیدیه، عوارضی تهران-قم، فرودگاه، بیمارستان امام خمینی (ره)، هنرستان رسالت، دانشگاه امام صادق (ص)، وزارت ورزش و جوانان، مترو بهارستان، زندان اوین، ستاد مشترک ارتش، ادارات وابسته به استان و ... برای اهدای کتاب به مردم انتخاب شدهاند.
به گزارش ستاد اطلاعرسانی بیستمین دوره هفته کتاب، این مراسم به صورت نمادین و با حضور علی اسماعیلی سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فرهاد رهبر رئیس دانشگاه تهران، محمد الهیاری فومنی دبیر بیستمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران و محمدرضا وصفی مدیر کل دفتر مجامع، تشکلها و فعالیتهای فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ساعت 8 تا 11 صبح روز چهارشنبه 24 آبانماه همزمان با سرتاسر کشور برگزار خواهد شد.
بیستمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار "یادگار ماندگار" از 20 تا 27 آبان ماه سال جاری در سرتاسر کشور برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما