به گزارش خبرنگار شبستان، سیدمحمد حسینی وزر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با وزیر فرهنگ ارمنستان ضمن ابراز خرسندی از این دیدار گفت: امیدوارم سفر شما به ایران منشاء تحولات فرهنگی بین دو کشور باشد ظرفیت و زمینه های همکاری دو کشور فراوان است و از این فرصت باید برای توسعه همکاری ها استفاده کرد.
حسینی با اشاره به مشترکات فراوان بین ایران و ارمنستان عنوان کرد: مشترکات زیادی اعم از سابقه تاریخی، اداب و سنن و زبان مشترک بین دو کشور وجود دارد زبان فارسی تاثیر زیادی در زبان ارمنی به جا گذاشته است به طوریکه 1400 واژه فارسی در زبان ارمنی وجود دارد.
وی با بیان اینکه مردم ارمنستان علاقه خاصی به زبان فارسی دارند تصریح کرد: بیش از ده هزار نفر از ارامنه زبان فارسی آموخته اند و هر ساله بیش از 700 نفر از مردم کشور ارمنستان زبان فارسی را یاد می گیرند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به روابط گسترده مردم ایران با ارمنستان اظهار داشت: دانشجویان و گردشگران زیادی در رفت و آمد بین این دو کشور هستند و مسئولان دو کشور اعم از رییس جمهور و وزرا نیز با هم دیدار و گفتگو دارند روز گذشته شاهد حضور وزیر دادگستری ارمنستان در ایران بودیم.
حسینی خاطرنشان کرد: در مسائل جهانی و منطقه شاهد موضع گیری های یکسان بین مسئولان دو کشور ایران و ارمنستان هستیم به ویژه در مسائل اخیر مثل سوریه ایران و ارمنستان هر دو معتقدند که به جای جنگ و نزاع باید گفتگو و مذاکره پیشه کرد.
وی با اشاره به سابقه طولانی روابط تاریخی ایران و ارمنستان یادآور شد: در زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی یک وقفه بین روابط ایران و ارمنستان ایجاد شد که بعد از فروپاشی فصل جدیدی در روابط دو کشور آغاز شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از مواضع مسئولان ارمنستان نسبت به توهین به ادیان الهی و پیامبر اکرم (ص) تشکر کرد و ادامه داد: خوشحالیم که شما نیز این جسارت ها را محکوم کردید ما معتقدیم بهترین کار گفتگو و آشنا شدن با آداب پیروان ادیان است.
حسینی ضمن تشکر از وزیر فرهنگ ارمنستان برای حمایت های صورت گرفته از فعالیت های جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: هیئت های فرهنگی به ارمنستان سفر می کنند و سفر اخیر آنها سفر نمایشنامه خوانها به این کشور بود.
وی با اشاره به تخریب برخی از مساجد در جریان فروپاشی اتحادیه جماهیر شوروی گفت: بعد از استقلال ارمنستان اقدامات خوبی برای احیای مساجد صورت گرفت و در بحث گفتگوی ادیان جلسات خوبی با همکاری ایران و ارمنستان صورت گرفت و ما تمایل داریم این جلسات در دانشگاههای دو کشور ادامه پیدا کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از ترجمه کتبا مشاهیر ارمنی ایران که توسط یکی از ارامنه صورت گرفته است قدردانی کرد و خاطرنشان کرد: بحث ایران شناسی از گذشته در ارمنستان وجود داشته است.
حسینی با بیان اینکه ایران سرزمین هنر و فرهنگ است یادآور شد: ایران در رشته های مختلف از جمله سینما و هنر در طول تاریخ و امروز جایگاه ویژه ای دارد و ارمنستان هم در برخی از رشته ها مانند موسیقی و نقاشی از جایگاه معتبری در سطح جهان برخوردار است.
حسینی با ابراز امیدواری از اینکه سفر هیئت فرهنگی ارمنستان، شیراز و اصفهان خاطرانگیز باشد گفت: ما در هفته کتاب برنامه های مختلفی داریم و جلسات متعددی با ناشران ترتیب دادیم و از شما دعوت می کنیم در این جلسات شرکت کنید.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: مسئولان ایران نسبت به حفاظت از بناهای تاریخی مثل کلیساها تلاش زیادی می کنند و کلیسای چاتانوس را به ثبت جهانی رسانده اند و ما تلاش می کنیم که مسجد کبود ارمنستان را نیز به ثبت جهانی برسانیم.
در پایان این دیدار ضمن تبادل محصولات فرهنگی بین سیدمحمد حسینی و وزیر فرهنگ ارمنستان کتاب خورشید عدالت به وزیر فرهنگ و ارمنستان اهدا شد و هیئت فرهنگی ارمنستان از موزه معاصر ملی ایران به همراه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بازدید کردند.
پایان پیام/
نظر شما