نقض حقوق بشر در زندانهای عضو جدید  شورای حقوق بشر!

تبعیض نژادی یکی از بزرگترین معضلات در زندانهای دولتی است که با ادعای دغدغه حقوق بشر وارد شورای حقوق بشر شد تا به مدت سه سال عضو این شورا باشد.

خبرگزاری شبستان:شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد روز گذشته اعضای جدید خود را انتخاب کرد و آمریکا با داشتن بیشترین تعداد زندانیان در دنیا که تحت بدترین شکنجه ها قرار دارند یکی از این عضوهای جدید است!

باراک اوباما،رییس جمهوری آمریکا با ادعای اینکه می خواهد تحولی در سیستم شورای حقوق بشر به وجود بیاورد تصمیم گرفت تا کاندیدای عضویت در این شورا شود.

اما نگاهی به وضعیت تبعیض نژادی در زندان های آمریکا می تواند عدم شایستگی این کشور برای عضویت سه ساله در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد را برای ما آشکار کند.

ایالات متحده آمریکا با جمعیتی حدود دو میلیون و 500 هزار نفر که در زندانها به سر می برند دارای بالاترین نرخ حبس در دنیاست. از هر 100 آمریکایی یک نفر در پشت میله های زندان است و در عین حال از هر 32 نفر نیز یک نفر تحت بازرسی و یا دارای آزادی مشروط است.

این میزان حبس موجب شده تا بخش هنگفتی از سرمایه های آمریکا صرف امور زندانها شود به نحوی که ایالت ها و دولت فدرال آمریکا هر سال حدود 74 میلیارد دلار صرف تادیب ها و مجازات ها در زندانهای آمریکا می شود.

اما آنچه بیش از همه چیز در زندانهای آمریکا توجه ها را به خود جلب می کند وجود تبعیض نژادی است.

 براساس آمار موجود در مورد وضعیت زندان های آمریکا،احتمال زندانی شدن یک سیاه پوست هفت برابر یک سفیدپوست در جامعه آمریکایی است.

آمار ارایه شده از سوی مرکز آمار قضایی آمریکا نشان می دهد که در سال 2008 میلادی بیش از 846 هزار سیاه پوست در زندان به سر می بردند و این تعداد حدود 2/40 درصد کل زندانی ها در سیستم قضایی آمریکا را تشکیل می داد.

مایکل الکساندر، نویسنده کتاب «جیم کرو جدید: حبس انبوه در عصر کورنگی» در یک سخنرانی برای جمعیتی در یکی از شعبه های اتحادیه آزادی مدنی آمریکا گفت: در حال حاضر تعداد مردان آفریقایی – آمریکایی که در زندانهای آمریکا به سر می برند و یا تحت بازجویی یا در آزادی مشروط هستند بیشتر از سیاهپوستانی است که در سال 1850 بیش از آغاز جنگ مدنی برای برداشتن تبعیض نژادی در اسارت به سر می بردند.

به گفته الکساندر، زندانهای آمریکا تبدیل به آخرین شکل دلزدگی اجتماعی و اقتصادی برای جوانهای سیاه پوست شده اند.

او سوالی را اینگونه مطرح می کند که اگر نرخ جرم و جنایت به ادعای مقامات آمریکایی در طول سالها بالا و پایین شده و اکنون در پایین تر حد خود به سر می برد پس چرا درصد سیاه پوستان محبوس در طول 30 سال گذشته به بالاترین حد رسیده است؟

الکساندر می گوید: حتی اگر قاچاق مواد مخدر که به ادعای دولت آمریکا اصلی ترین عامل زندانی کردن آمریکایی هاست را مورد مطالعه قرار دهیم می بینیم که سفیدپوست ها به اندازه سیاه پوست ها و بیشتر از آنها از مواد مخدر استفاده می کنند یا به خرید و فروش آنها مشغول هستند.

این نویسنده به این موضوع می پردازد که چگونه سیاه پوست های محکوم شده در معرض اشکال مختلف تبعیض نژادی که یادآور دوران«جیم کرو» است قرار دارند.

به گفته او این مردان سیاه پوست از حقوق مهمی مانند حق رای، استخدام، داشتن مسکن، دستیابی به تحصیلی و خدمات عمومی محروم هستند همانطور که والدین یا پدربزرگ ها و مادربزرگهای آنها دچار این مشکل بودند.

به هر حال آنچه آشکار است این است که برخلاف لفاظی های مقامات آمریکا در مورد رعایت حقوق بشر وضعیت زندان ها در این کشور ثابت می کند که دولت مدعی آمریکا از جمله دولت هایی است که بیشترین نقض حقوق بشر را مرتکب می شود.

در اینجا آماری در مورد وضعیت زندان های آمریکایی ارایه شده که توجه به آنها می تواند ثابت کند که دولت آمریکا به هیچ عنوان شایستگی و لیاقت ریاست به کمیته حقوق بشر که اکنون کاندیدای آن شده است را ندارد.

بیش از دو میلیون و 300 هزار نفر از جمعیت آمریکا که حدود یک درصد جمعیت را تشکیل می دهند اکنون در زندان به سر می برند که بیشترین میزان درصد محبوبین در جهان است.

هزینه مصرفی برای جای دادن و تغذیه هر زندانی معادل 23 هزار دلار است.
در حدود هفت درصد زندان های فدرال آمریکا زنان هستند.
بیش از 75 درصد زنان زندانی در آمریکا را مادران مجرد تشکیل می دهند.
در حدود 73 درصد زندانیهای فدرال، شهروندان آمریکایی و 16 درصد از آنها مکزیکی هستند.
سیاهپوستان حدود 40 درصد از جمعیت زندانیان آمریکا را تشکیل می دهند و این در حالی است که تنها 12 درصد از کل جمعیت آمریکا سیاه پوست هستند.
بین سالهای 1930 تا 2007 میلادی، چهارهزار و 958 زندانی در آمریکا اعدام شدند.
کالیفرنیا دارای پرجمعیت ترین سیستم حبس با داشتن 175 هزار زندانی است.

پایان پیام/
 

کد خبر 194585

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha