لفته منصوری، مدیر کل کتابخانه های عمومی خوزستان، به خبرنگار شبستان گفت: در حال حاضر خرید کتب در نهاد کتابخانه های عمومی از طریق مؤسسه کتاب نشر انجام خواهد شد و کارشاناسان اداره کل استان لیست کتب مورد نیاز کتابخانه های عمومی را تهیه و به اداره کل منابع نهاد کشور ارسال می کنند که این لیست پس از تأیید نهایی به مؤسسه کتاب نشر جهت تهیه کتاب ها و ارسال به اداره کل استان فرستاده می شود.
وی اضافه کرد: در بررسی به عمل آمده توسط کارشناسان اداره کل متوجه شدیم که میزان وجود منابع مرجع در کتابخانه های عمومی استان بسیار کم بوده و اعضای کتابخانه های عمومی نیز به این نکته تأکید کردند و درخواست های مکرر و زیادی را در خصوص تأمین منابع مرجع در کتابخانه های عمومی داشتند.
وی افزود: کتاب مرجع کتابی است که نه برای مطالعه سراسر آن بلکه برای پاسخ یابی از بخش و یا بخش هایی از آن به کار می آید و کتاب های مرجع اطلاعات مورد نیاز جوینده را یا مستقیماً در اختیار او قرار می دهند مانند واژه نامه ها، فرهنگنامه ها، راهنماها، یا جوینده را به منابع دیگری که اطلاعات مورد نیاز او را در بردارند، راهنمایی می کنند همچون کتابشناسی ها، فهرست ها، مقاله نامه ها که وجود آن در کتابخانه از ضروریات است.
منصوری، تصریح کرد: از آنجایی که هزینه هر جلد کتاب مرجع بسیار بالا می باشد تهیه و خرید آن برای عموم مردم بسیار مشکل بوده و بسیاری از مردم قادر به تهیه و استفاده از آن نمی باشند. بنابراین این وظیف نهاد های فرهنگی و مهمتر از همه کتابخانه های عمومی است که این منابع را تهیه و در اختیار اعضا قرار دهند.
وی خاطر نشان کرد: با عنایت استاندار خوزستان و معاون برنامه ریزی استانداری در سال 90 اعتبارات فرهنگی خوبی در اختیار اداره کل کتابخانه های عمومی قرار گرفت که یکی از برنامه های این اداره کل خرید کتب مرجع بوده است.
مدیر کل کتابخانه های عمومی خوزستان، ادامه داد: بعد از تخصیص اعتبارات فرهنگی سریعاً لیست کتب مرجع مورد نیاز به روز و جهت خرید منابع به نهاد کشور ارسال شد و در حال حاضر نیز لیست نهایی به مؤسسه کتاب نشر ارسال و کتاب ها تهیه و به کتابخانه های عمومی استان ارسال می شوند.
وی از خرید کتب مرجع به تعداد560 عنوان برای تمام کتابخانه های عمومی استان با اعتباری بالغ بر 3 میلیارد ریال از طریق مؤسسه کتاب نشر خبر داد و تأکید کرد: از جمله این کتاب ها حقایق اسرار طب، فرهنگ حقوق بین الملل، فرهنگ تشریحی اصطلاحات کامپیوتری مایکروسافت، واژه نامه ریاضی، فرهنگ جامع روان شناسی و روانپزشکی، هندبوک فشرده مهندسی شیمی، فرهنگ علوم اقتصادی فارسی - انگلیسی، زندگینامه دانشمندان ایران و جهان، رساله توضیح المسائل امام خمینی، تفسیر نور، دایرهالمعارف جهان، دایرهالمعارف قرآن، اطلاعات عمومی علمی، الغدیر و... می باشد که با موضوعات مختلف علمی، دینی، عمومی و... در اختیار اعضای کتابخانه های عمومی استان قرار خواهد گرفت.
منصوری، در خصوص شبکه کتابخوانان حرفه ای کشور، اذعان داشت: این شبکه اولین شبکه اجتماعی کتاب محور است که با هدف اصلی ارتقای سرانه مطالعه مفید و همه گیر شدن فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در کشور از مرداد ماه 1390 فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کرد.
وی توضیح داد: این شبکه در واقع نخستین انجمن اینترنتی برای کتابداران، ناشران، نویسندگان، کتابخوانان و علاقه مندان به عرصه کتاب است که در یک فضای مجازی امکان بحث، تبادل نظر، نقد و... را در مورد کتاب های مناسبت و مفید ایجاد کرده و کاربران متناسب با گروه سنی خود امکانات مختلفی برای بحث و تبادل نظر پیدا خواهند کرد.
مدیر کل کتابخانه های عمومی خوزستان، با بیان اینکه شبکه کتابخوانان حرفه ای کشور به نشانی www.booki.ir برای عموم مردم قابل دسترسی است، اظهار کرد: امکان تورق و جست جو در متن کتاب ها، ذخیره سازی، چاپ و حاشیه نویسی در کتاب های دیجیتال، اطلاع از تازه های نشر کشور و مشاوره های آفلاین از جمله مزیت های این شبکه است.
وی یاد آور شد: کتابداران همه کتابخانه های عمومی در سراسر خوزستان آماده ارائه راهنمایی و مشاوره به شما هستند و علاقه مندان می توانند با مراجعه به نزدیک ترین کتابخانه عمومی محل سکونت خود راهنمایی هایی لازم را از کتابدار بخواهند و هم اکنون قریب به 30 هزار نفر از هم استانی های ما عضو شبکه بوده و در شش ماهه اول سال 1391 قریب به 28 هزار نفر در مسابقات کتابخوانی شرکت کرده اند.
پایان پیام/
نظر شما