تشکل فراگیر علمای اسلام برای غلبه بر طائفه گرایی ایجاد شود

حجت الاسلام مبلغی با بیان اینکه تشکل فراگیر علمای اسلام برای غلبه بر طائفه گرایی ایجاد شود، گفت: طائفه گریان فاقد هرگونه خیرخواهی برای اسلام و سینه های آنها مملو از کینه نسبت به دیگران است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام احمد مبلغی، رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی در کنفرانس بین المللی "حرمت خون افراد بیگناه در کشور لبنان" در سخنانی با موضوع" طائفه گرایی، عناصر تشکیل دهنده و شاخصه های آن" افزود: نگاه هیچ انگارانه به غیر خود، نداشتن صفات اخلاقی و همراه با محبت به دیگران، احتکار همه منافع و مصالح برای خود و نداشتن هیچگونه خیرخواهی برای غیرخود، نفی غیرخود ولو از طریق کشتن افراد بیگناه از جمله صفات طائفه گرایان می باشد.


وی اظهار داشت: متاسفانه طائفه گرایان چون غیر خود را به هیچ وجه تحمل نمی کنند گاهی صدها نفر را با یک انفجار از بین می برند.


حجت الاسلام مبلغی ادامه داد: طائفه گرایان با داشتن نگاه هیچ انگاری نسبت به دیگران، غیر از خود را به حساب نمی آورند بلکه همه خیرها، فضائل و نقطه های مثبت را محدود به خود دانسته و غیر از خود را فاقد هرگونه صفت مثبت می پندارند.


رییس پژوهشگاه مطالعات تقریبی افزود: متاسفانه امروز این ویژگی در برخی از گروه های دچار طائفه گری به شدت مشاهده می شود که نه تنها فقط خود را به حساب می آورند، بلکه دیگران را نیز نفی می کنند.


حجت الاسلام مبلغی، داشتن گرایش غیرناصحانه نسبت به غیر خود را از دیگر صفات طائفه گرایان ذکر کرد و گفت: وقتی تفکری با نگاه مطلق نگر، غیر خود را باطل محض بداند طبیعی است که در مقام تعامل هیچگونه خیرخواهی برای غیرخود ندارد و تمام خیرها، منافع و مصالح را تنها برای خود می خواهد.


رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس یادآورشد: این در حالی است که امام علی (ع) فرمودند که برادری در راه خداوند مبتنی بر تناصح و برای همدیگر خیر خواستن است، ولی متاسفانه طائفه گرایان فاقد هرگونه خیرخواهی برای اسلام می باشند.


حجت الاسلام مبلغی خاطرنشان کرد: طائفه گرایان به همه افراد غیر از خود احساس منفی داشته و هیچگونه محبتی نسبت به دیگران ندارند و نه تنها محبتی ندارند بلکه حالت عناد، دشمنی و عداوت را نسبت به غیرخود دارند. در حالی که بر اساس دین، مسلمان باید نسبت به مسلمان احساس دوستی و برادری داشته باشد.


رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس همچنین اندیشه هراسی و برخورداری از یک اراده به شدت حریص برنفی غیرخود را از دیگر شاخص های طائفه گرایان دانست و گفت: این نقطه اوج طائفه گری است که نمی خواهد برای غیر از خود، وجودی را بر روی کره زمین قائل باشد، در مراحل اول مذهب و هویت او را به صورت کامل نفی می کند.


حجت الاسلام مبلغی خاطرنشان کرد: طائفه گرایان گاهی از روی عناد سراغ اشخاصی می روند که وابسته به طائفه دیگری هستند و این حالت گاهی چنان شدت پیدا می کند که به سراغ کشتن او می رود از اینجا، طائفه گری سر از کشتن افراد بیگناه در می آورد واراده جدی و حریصی برای تکفیر و کشتن وی دارد.


استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: متاسفانه اکنون پدیده کشتن مسلمان بیگناه توسط طائفه گرایان به اوج رسیده است بنابراین در چنین شرایطی، باید با استفاده از منطق دین، هر صفتی از این صفات را به درستی تبیین کنیم وهمه با هم به سمت نفی این صفات پیش رویم تا بتوانیم دین رحمت اسلام را هر چه بیشتر برجسته کنیم.


حجت الاسلام مبلغی خاطرنشان کرد: امروز باید یک مجموعه بزرگی از علما تحت عنوان" علماء الامه" یک تشکل فراگیری را ایجاد کنند که همه طوائف به یک اندازه در آن سهم داشته باشند تا بتوانند بر طائفه گری غلبه پیدا کرده و نقش لازم و قوی خود را در جامعه اسلامی ایفا کند.


وی گفت: طائفه غیر از طائفه گرایی است ما نمی توانیم طوائف را لغو کنیم چرا که در جهان اسلام هم در شیعه و هم سنی، طائفه موجودیت دارد ولی آنچه مذموم می باشد طائفه گرایی است که به عنوان یک پدیده، برای یک دین و یا مذهب نسبت به غیرخود ایجاد شود که با اقدامات افراطی همدیگر را نفی و تکفیر می کنند و گاهی صدها نفر را منفجر می کنند.


حجت الاسلام مبلغی افزود: طائفه گرایان صرفا یک خیر محض و یک شر محض را می بیند و که خود را مظهر خیر محض و دیگران را باطل محض می پندارد، این صفت در قران کریم به یهود و نصارای زمان پیامبر(ص) نسبت داده شده است و قرآن کریم روایت می کند که نصرانی ها، می گفتند که یهودیان چیزی نیستند و یهودیان نیز در مقابل نصرانی ها را نفی می کردند، آنها به دلیل دچار شدن به حالت طائفه گرایی، هیچ جایگاه و مکانتی برای طرف مقابل خود به حساب نمی آورند.


وی ادامه داد: اصولا در ادبیات پیامبر اسلام( ص) و روایات ائمه اطهار(ع) به تحابب یعنی دوست داشتن تاکید شده و آنقدر این تحابب ( دوست داشتن)جدی است که در روایتی از پیامبر اسلام (ص) آمده که امت من برخیر هستند مادامی که همدیگر را دوست داشته باشند این بحث شیعه و سنی به تنهایی نیست، بلکه بحث همه امت است.


حجت الاسلام مبلغی با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم (ص) خاطرنشان کرد: امت من در خیر هستند مادامی که همدیگر را دوست داشته باشند این روایت در کتب شیعه وارد شده و در کتاب های اهل سنت نیز وارد شده که" قسم به جان آن کس که جان محمد (ص)در دست اوست ایمان نمی آورید مگر اینکه همدیگر را دوست داشته باشید".

 

بنابر گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، حجت الاسلام مبلغی ادامه داد: این ویژگی را طائفه گرایان ندارند بلکه سینه های انها جایگاه حقد و کینه نسبت به دیگری است و حداقل احساس دوستی ندارند و امروزه خوب است مسلمانان همه با هم تمرین کنند تا این علاقه و احساس دوستی و برادری را نسبت به هم پیدا کنند.

در این کنفرانس بین المللی علمایی از کشورهای مختلف جهان از جمله مصر، الجزایر، عراق، عربستان، تونس،لبنان و سایر کشورهای اسلامی حضور داشتند.


پایان پیام/
 

کد خبر 194535

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha