به گزارش خبرگزاری شبستان راجر کوهن ستون نویس روزنامه نیویورک تایمز نوشت: نامزد جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بارها از کلمات "مسالمت آمیز" و "صلح" در آخرین مناظره انتخاباتی خود استفاده کرد؛ اما نتوانست مردم را فریب دهد. آمریکایی ها در انتخاب مجدد اوباما به صلح و درمخالفت با سومین جنگ علیه کشوری مسلمان طی کمتر از یک دهه رای دادند.
وی خطاب به رییس جمهور آمریکا نوشت اول اوباما باید در مورد ایران از عقل سلیم فراتر برود، شجاعانه عمل کند، افرادی را که ذاتا از ایران تنفر دارند فراموش کند و بداند زور به تنهایی مفید نیست.
در ادامه مقاله نیویورک تایمز آمده است: آمریکایی ها از جنگ هایی با هزینه های تریلیون دلاری خسته شده اند. یافته های تحقیقی جدید از "شورای شیکاگو درباره امور جهانی" نشان می دهد 67 درصد از آمریکایی ها باور دارند جنگ عراق لازم نبود. درحالی که 69 درصد تصور می کنند آمریکا به دلیل جنگ افغانستان از عملیات های تروریستی مصون نمانده و 71 درصد باور دارند به دلیل تجربه عراق، واشنگتن در مورد توسل به زور باید محتاطانه تر عمل کند.
راجر کوهن در ادامه خاطرنشان می کند: این خطر واقعی وجود داشت که رامنی به دلیل همراهی تعدادی از جنگ طلب ترین عناصر سیاسی از جمله "جان بولتون" سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل متحد،"شلدون آدلسون" میلیونر صاحب کازینو با وی و از طرف دیگر دوستی با "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر رژیم رژیم صهیونیستی به ایران حمله کند. در این صورت یقینا فرصت حل دیپلماتیک موضوع هسته ای ایران تا آینده ای نامشخص از بین می رفت.
نیویورک تایمز تصریح کرده است: ایران حتی از موضوع صلح اسرائیل و فلسطین نیز مهم تر است؛ مانند بیشتر مسائل خاورمیانه و عدم ارتباط آمریکا با ایران بر سر این مساله مضر است.نقش سازنده ایران در کنفرانس بن افغانستان در سال 2001 همواره فراموش می شود.
کوهن در بخش دیگری از تفسیر خود نوشت جنگ با ایران برای دوران گذار خاورمیانه، منافع آمریکا از افغانستان گرفته تا مصر و برای اقتصاد جهانی فاجعه بار است.
وی با طرح این سوال که آیا راهکار دیگری برای تعامل با ایران وجود دارد؟ و فرصتی سیاسی برای رفع اختلافات وجود دارد؟، نوشت: در نخستین دوره ریاست جمهوری اوباما، جمهوری خواهان در همه حوزه ها در برابر اوباما ایستاده بودند.ارائه تصاویری وحشتناک از ایران به منبع پایان ناپذیری برای لفاظی های آنان تبدیل شده بود. دموکرات ها نیز زیاد از آنها عقب نماندند. برای تغییر این مسیر به شدت به دیپلماسی نیاز است که هنر گمشده عصر لفاظی حاضر است.
نیویورک تایمز تاکید می کند: "ویلیام لوئرز"سفیرسابق آمریکا در ونزوئلا و رییس پروژه ایران و "استفان هینتز" رییس بنیاد برادران راکفلر می گویند آنها درنشست های کنگره از عبارت "راهکار دیپلماتیک" برای حل بحران ایران استفاده نمی کنند، بلکه می گویند"راهکار سیاسی" زیرا دیپلماسی باعث عصبانیت بیش از حد می شود. اما همانطور که آنها بخوبی می دانند به دیپلماسی در برابر ایران یک نیاز است. دیپلماسی شامل پذیرش این گزاره است که برای رسیدن به مطالبات خود باید امتیازاتی بدهید.
سوال اصلی این است: من از رقیبم چه می خواهم و برای تحقق آن چه چیزی باید بدهم؟راجر کوهن با بیان اینکه تنها اعمال فشار به شکل تحریم ها، برنامه هسته ای ایران را متوقف نخواهد کرد، تصریح کرد: در مقطعی از زمان با وجود مخالفت ها این سوال باید پرسیده شود:ما چه می خواهیم، آنها چه می خواهند و ما هر دو چه می خواهیم؟ جایی که منافع ما با یکدیگر گره می خورد، باید توسعه یابد.
نویسنده نیویورک تایمز لازمه تحقق هرگونه گفت و گو و دیپلماسی بین ایران و آمریکا را شجاعت غیرمعمول از سوی رییس جمهور آمریکا می داند و خاطرنشان می کند: اوباما اکنون به عنوان رییس جمهور آمریکا در دوره دوم ریاست جمهوری خود آزادتر است و جنگ طلبان غالب درسیاست خارجی ضعیف تر شده اند. وی باید از طریق اعزام نماینده ای ویژه و برقراری خط ارتباط مشخص با تهران ارتباط را توسعه دهد. البته مشکل چند دهه روابط ایران و آمریکا از بحران هسته ای فعلی تفکیک ناپذیر است.
نظر شما