به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، داوود محمدی، نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی، صبح امروز(23 آبان) در مراسم افتتاحیه انجمن شعرا و مداحان آئینی که در سالن جلسات شهید حسن پور سپاه قزوین برگزار شد، بیان کرد: بی تردید یکی از ابزارهای بسیار موثر در انتقال مفاهیم، زبان هنر به معنای عام و زبان شعر به معنای خاص است.
وی ادامه داد: امروز تمام مردم جهان از زبان هنر در راستای انتقال ارزش ها، مفاهیم، مبانی و اصول خود استفاده می کنند چراکه هنر، زبانی غیرمستقیم است و به طور معمول مطالبی که به صورت غیرمستقیم انتقال داده می شود، آثار و برکات بسیار زیادی دارد.
نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی افزود: فریضه ای مانند امر به معروف و نهی از منکر نیز اگر به زبان غیرمستقیم، با کنایه، ایما، اشاره و صنایعی که به عنوان صنعت شعری در زبان شعر وجود دارد، انتقال داده شود، آثار و برکات بسیاری در پی خواهد داشت.
وی تأکید کرد: به طور طبیعی، رسالت شعرای آئینی در این حوزه بسیار سنگین است چراکه آنها باری از تعهد را نیز با خود حمل می کنند و با دیگر آحاد جامعه و حتی شعرا متمایز هستند به دلیل اینکه شعر آئینی اعتبار و آبروی خود را از دین مبین اسلام و مکتب تشیع گرفته است.
محمدی یادآور شد: شاعر متعهد نمی تواند نسبت به مسئله امامت بی تفاوت باشد از این رو زبان می گشاید و آن زبان، شعر است که مفاهیم را به بهترین وجهی که در اذهان می ماند، انتقال می دهد.
وی خاطرنشان کرد: در زمینه شعر آئینی، تابلوهای بسیار زیبایی توسط شعرای متعهد کشور ما منقوش و نسل به نسل منتقل شده است که از جمله آنها می توان به ترکیب بند محتشم کاشانی در رابطه با واقعه عاشورا اشاره کرد که در حال حاضر آذین تمام مساجد کشور بوده و به واقع تابلویی برجسته از مفاهیم و مبانی ارزشی دین اسلام و مکتب تشیع است.
نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: موسیقی کلام، صنعت شعر، قدرت شاعر و مهارت او در استخدام الفاظ و واژگان، نکاتی است که می تواند در تبیین مبانی مذهبی و دینی بسیار موثر واقع شود.
وی عنوان کرد: شاعر آئینی نمی تواند برکت وجود امام هشتم را در کشور ببیند و بی تفاوت از کنار آن عبور کند و باید لب به سخن گشاید و این افتخار را انتقال دهد، شعرای متعهد کشور ما اشعار زیبایی در رابطه با امامت، ولایت و غیره داشتند و تابلوهای ارزشمندی را به تصویر کشیده اند.
محمدی تصریح کرد: خوشبختانه در علوم دینی ما نیز شعر جایگاه ویژه ای دارد و بزرگان ما از جمله علامه طباطبایی، امام خمینی (ره)، امام خامنه ای و بسیاری دیگر از مشاهیر دینی، در عرصه شعر و ادب ید طولانی داشته اند.
وی تأکید کرد: البته شاعر باید آینه زمان خود نیز باشد و نباید شاعری که جنگ و شهدا را می بیند و از آن بی تفاوت می گذرد، شاعرمتعهد شناخت و قطع یقین نام او نیز زنده نگه داشته نمی شود چراکه شاعر باید متناسب با زمان خود به گونه ای باشد که وقتی اشعار او خوانده می شود، عصر و دوره زندگی وی ملموس باشد و شعرا اگر دردی در جامعه می ببیند باید آن را منعکس کنند.
نماینده مردم قزوین در مجلس افزود: ویژگی های مذکور از جمله ویژگی هایی است که در شاعر متعهد به ویژه شعرایی که در زمینه شعر آئینی قلم می زنند باید جست و جو کرد.
در ادامه مدیر هیئت رزمندگان اسلام قزوین اظهار کرد: در استان قزوین که به عنوان شهری تاریخی و مذهبی شناخته شده است، جای خالی شعر با گرایش آئینی، احساس می شد، از این رو تلاش شد تا انجمن شعر آئینی در این استان نیز راه اندازی شود.
حجت اله مددخانی اضافه کرد: انسجام بخشی به شعرای آئینی، تولید اشعار مستند که مداحان نیز از آن بتوانند استفاده کنند و آموزش و تربیت شاعران جوان از مهمترین اهداف برگزاری این انجمن است.
وی توضیح داد: هیئت موسسی برای این انجمن پیش بینی شد که پیگیر ثبت این انجمن در مراکز قانونی هستند و امیدواریم با آئین نامه داخلی که توسط هیئت موسس تهیه و به تصویب می رسد، جلسات مداوم و بیشتری داشته باشیم.
مدیر هیئت رزمندگان اسلام قزوین افزود: ما این انجمن را ویژه شعرا نمی دانیم چرا که دو صنف شاعران و مداحان به یکدیگر آمیخته است، شاعر هم مداح است و تولیدی شاعر را مداح بهره برداری می کند از این رو باید زمینه ای آماده شود تا افرادی که علاقمند به حضور در این جلسات هستند نیز بتوانند از آن استفاده کنند.
وی یادآور شد: امیدواریم با کمک تمامی شعرا و مسئولان فرهنگی شهر بتوانیم در سطح شهر این قدم را برداریم چراکه جای خالی یک انجمن پربار که منشا خیر و برکت در راستای اشاعه فرهنگ عاشورایی و علوی باشد، احساس می شود.
پایان پیام/
نظر شما