به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان، سید حسن میرعماد در حاشیه جلسه هماهنگی برای اجرای طرح توانمندسازی جوامع محلی و مدیریت یکپارچه منابع طبیعی کشاورزی در منطقه فولادمحله مهدیشهر از توسعه مدیریت جامع منابع طبیعی تجدیدشونده در این استان خبر داد و گفت: در این راستا، ظرفیت زیستبومها در سمنان بیشتر حفاظت میشود.
میرعماد اظهار داشت: هدف نهایی از اجرای این پروژه، توسعه مدیریت جامع منابع طبیعی تجدیدشونده است.
وی تصریح کرد: در این راستا، باید ملاحظات جنسیتی و سازگاری با شرایط اقلیمی در نظر گرفته شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: اجرای این طرح همچنین باید منافع محیط زیست جهانی را از طریق چهار زمینه کاری GEF یعنی تخریب سرزمین، تغییر اقلیم، آبهای بینالملل و تنوع زیستی به همراه داشته باشد.
میرعماد ادامه داد: از ظرفیت زیستبومها در استان سمنان باید حفاظت شود تا بتوانند کالاها و خدمات مورد نیاز برای تامین معیشت مردم محلی را حمایت کنند.
وی با بیان اینکه طرح توانمندسازی جوامع محلی و مدیریت یکپارچه منابع طبیعی کشاورزی در منطقه فولادمحله مهدیشهر یکسری اهداف اختصاصی نیز دارد، این هدفها را شامل ظرفیتسازی بر مبنای دانش بومی مردم محلی، افزایش قدرت درک و فهم از طبیعت و نیز شدت، گستردگی و پیامدهای تخریب منابع طبیعی متعلق به آنها و همچنین تهییج خواست درونی برای پرداختن به مشکلات مربوط از طریق تدوین و تایید شیوههای پایدار و مناسب مدیریت محلی منابع طبیعی ذکر کرد
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان اضافه کرد: در این زمینه، از ارائه طرحهایی که مربوط به سرمایهگذاری و نیز نحوه بهرهمندی مردم محلی از منابع طبیعی باشند تا احیا، پایدارسازی و افزایش ظرفیت تولیدی و حفاظتی منابع طبیعی متعلق به آنها حمایت میشود.
میرعماد در بخش دیگری از گفتوگو به دستاوردهای پروژه و نتایج کلی طرح توانمندسازی اشاره کرد و گفت: دستاوردها و نتایج قابل مشاهده این طرح، شامل جمعآوری اطلاعات پایه اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و تاریخی و فهرست نیازها، مسائل و مشکلات مردم در منطقه میشود.
وی از استخراج طرحهای کاربردی بر اساس نیاز و ظرفیت واقعی در منطقه و تشکیل گروهها و صندوقهای محلی در روستاهای هدف در راستای اجرای این طرح خبر داد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان ادامه داد: همچنین ایجاد اشتغال برای زنان و جوانان، ایجاد و تقویت مدیریت بومی توسط صندوق، پیگیری مشکلات و نیازهای منطقه توسط نماینده صندوق و گروه با تقویت ارتباط با مراکز دولتی و . . . را از دیگر رهاوردهای اجرای این طرح عنوان کرد.
میرعماد به نتایج فردی توانمندسازی جوامع محلی که غیرقابل مشاهده هستند، نیز نیمنگاهی داشت و گفت: آگاهی از توان و موقعیت محیط اطراف خود، قدرت تجزیه و تحلیل و نیز اولویتبندی نیازها و مشکلات با اجرای این طرح مهم ممکن میشود.
وی طرح توانمندسازی جوامع محلی و مدیریت یکپارچه منابع طبیعی کشاورزی در منطقه فولادمحله مهدیشهر را دارای اثرات دیگری نظیر مدیریت بومی، رسیدن به قدرت برنامهریزی و تصمیمگیری و ارائه راهکار با توجه به امکانات، خوداتکایی و تعهد، همافزایی و تشکیل گروه، قابلیت رشد اقتصادی و تشکیل صندوق، نوآوری و ابتکار در ارائه طرحهای کاربردی است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اشاره به چشماندازی که برای اجرای این طرح تعریف شده است، گفت: افزایش پوشش گیاهی، توسعه کشاورزی و بهبود شیوههای غلط سنتی در کشاورزی و دامداری و جایگزینی کشتهای چند ساله و پردرآمد نظیر گیاهان دارویی، درختکاری و ... از زمره پیشبینیها در این حوزه است.
میرعماد اضافه کرد: طرح توانمندسازی جوامع محلی و مدیریت یکپارچه منابع طبیعی کشاورزی در منطقه فولادمحله مهدیشهر سبب حفظ منابع طبیعی پایدار با مشارکت و کمک مردم، فرهنگسازی حفظ و احیای محیط زیست و گونههای نادر گیاهی و جانوری، بروز تغییرات و توسعه اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و بهبود زندگی میشود که در دراز مدت به آن خواهیم رسید.
پایان پیام/
نظر شما