حمید گلالی پور، مسئول اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان سقز به خبرنگار شبستان گفت: قرآن مولان آباد در روستایی به همین نام در شهرستان سقز قرار دارد که یکی از قرآنهای نفیس و تاریخی ایران اسلامی است که متاسفانه ناشناخته باقی مانده است.
وی ادامه داد: پیشینه این قرآن را به دوران نادر شاه افشار نسبت میدهند و اهالی روستا معتقدند این قرآن در سال 1113هجری قمری توسط حضرت شیخ حسن حسنی از شیوخ و بزرگان همین روستا نگارش شده است.
مسئول اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان سقز تصریح کرد: مردم این روستا میگویند شیخ حسن کاتبی به اسم یحیی داشت و او قرآن را با خط خود به رشته تحریر در آورده است و این قرآن نسل به نسل به بازماندگان آنها رسیده است.
گلاتلی پور اذعان کرد: قدمت استان کردستان همزاد ایران و ایرانیان است و با گذر از همین دالان پر فراز و نشیب طولانی تاریخ است که یادگارهای گرانسنگی در حوزه فرهنگ، هنر و ادب بر جای مانده که نگهداری از آنها نیازمند توجهی ویژه است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر میراث فرهنگی استان کردستان و شهرستان سقز جهت حفظ و نگهداری از این قرآن نفیس و تاریخی اقدام به ساخت ویترین شیشه ای با اعتباری بالغ بر 30 میلیون تومان کرده تا بتواند به این طریق از این میراث ماندگار نگهداری و صیانت کند.
شایان ذکر است؛ قرآنهای تاریخی "نگل"، "مولان آباد" و "سلیین" از جمله قرآن های نفیسی هستند که با درایت گذشتگان از گذرگاه تاریخ عبور کرده و امروز به امانت نزد ما رسیدهاند.
پایان پیام/
نظر شما