باید مشکلات جامعه را با مجاهدت و ایستادگی حل کرد

حجت الاسلام جاودان با بیان اینکه در برخورد با مشکلات جامعه نباید صورت‌مسئله را پاک کرد، گفت: باید مشکلات جامعه را با مجاهدت و ایستادگی حل کرد.

حجت لااسلام محمد علی جاودان، مدرس اخلاق و فقیه عالیقدر جهان تشیع پنج‌شنبه 21 بهمن در جلسه درس اخلاق خود گفت: غربی‌ها در طول تاریخ خود از عصر رنسانس به بعد ساختمانی را ساخته بودند که انقلاب اسلامی ایران این ساختمان را از بین برد. مردم ایران چون تنها به مشکلات جامعه نگاه می‌کنند نمی‌توانند اثرات این حرکت عظیم را در جهان مشاهده کنند اما غربی‌ها به خوبی به قدرت این انقلاب پی برده‌اند.

وی با اشاره به نقشه‌های غرب برای تسلط بر خاورمیانه گفت: غرب با ایجاد اسراییل در منطقه خاورمیانه سعی کرد که چماقی بر سر کشورهای این منطقه به وجود آورد. در ابتدای این امر تمام کشورهای اسلامی مانند هند، مصر، سوریه، اردن، عراق، لبنان و غیره علیه این جریان موضع‌گیری کرده‌اند، حتی در ایران با اینکه در آن زمان حکومت پهلوی روی کار بود مردم به رهبری آیت‌الله کاشانی موضع‌گیری‌های سرسختانه‌ای علیه این عمل غربی‌ها انجام دادند.

حجت الاسلام جاودان افزود: در این میان کم‌کم غرب توانست از موج این تظاهرات بکاهد و هیجانات کشورهای منطقه را نسبت به این موضوع خنثی کند به طوری که در مصر هنگامی که بنا بود جنگ سرسختانه‌ای علیه اسراییل برپا شود اسراییلی‌ها توانستند با نقشه‌ای عجیب تمام سران نظامی مصر را از عرصه به‌در کنند، قبل از روشن شدن هوا حدود 300 هواپیمای مصری را در صحرای سینا بمباران و نابود کردند.

این مدرس اخلاق با بیان اینکه در کشورهای شرقی احزاب یا ارتش‌های وابسته بر مردم حکومت می‌کنند، گفت: این‌گونه احزاب یا ارتش‌ها در هنگامی که از فرماندهای خود در کشورهای غربی دستور بگیرند، کودتا می‌کنند و حکومت را به دست می‌گیرند.

وی ادامه داد: در جریان ملی و مردمی‌ای که در ایران اتفاق افتاد همه مردم به صحنه آمدند نه احزاب و ارتش و همین رمز پیروزی مردم ما بر تمام کشورهای غربی بود.

این مدرس اخلاق با اشاره به جریان روشنفکری ایران گفت: ایران تمام معادلات جهانی را بهم ریخته است گرچه روشنفکران ایرانی هیچ‌گاه این موضوع را نمی‌فهمند حتی اگر تمام متفکران غربی فریاد حقانیت نظام جمهوری اسلامی ایران را بزنند.

حجت الاسلام جاودان با اشاره به مشکلات موجود در جامعه گفت: نباید در برابر مشکلات جامعه صورت‌مسئله را پاک کرد و اصل وجود مشکلات در جامعه را منکر شد، باید دانست که همه جا اشکال هست اما این وظیفه یک فرد مسلمان است که بیشتر از وظیفه شخصی خود وظیفه اجتماعی‌ را به عهده بگیرد و با جدیت وارد صحنه شود.

وی افزود: مشکلاتی که در دستگاه اداری وجود دارد قابل انکار نیست اما باید توجه کرد که همین افراد بچه‌های انقلاب هستند که اکنون به پست و مقامی رسیده‌اند، پس باید همه کسانی که درد دین دارند به طور جدی وارد صحنه شده و مشکلات جامعه را ریشه‌کن کنند.

این مدرس اخلاق حضور مردم را نقطه اتکای جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: اگر این پشتوانه مردمی نباشد از بین بردن نظام جمهوری اسلامی ایران برای آمریکا و همدستانش کاری ندارد، همین امروز مشاهده می‌کنیم که بمب‌های اتمی آمریکا در چند قدمی ما فعال است و اگر تأیید مردمی پشت جمهوری اسلامی نباشد کشور ایران نیز مانند عراق در طی سه روز توسط کشورهای غربی فتح می‌شود.

حجت الاسلام جاودان با اشاره به تلاش‌های دشمنان برای جلوگیری از وحدت مسلمانان گفت: کشورهای مسلمان با مشکلاتی که توسط غربی‌ها برایشان ایجاد می‌شود نمی‌توانند بر روی موضوعات فراتر از مسایل روزمره خود بیندیشند، به عنوان مثال عراق و تاجیکستان که کشورهای هم‌مرز با ایران هستند در مشکلات اقتصادی فراوانی دست و پا می‌زنند به طوری که تنها در روز دو ساعت از نعمت برق بهره‌مند هستند، تمام این مشکلات که توسط غربی‌ها برای این‌گونه کشورها ایجاد می‌شود برای این است که آنها از بیداری مسلمانان و اتحادشان با کشور قدرتمندی مانند ایران می‌ترسند.

وی اسراییل را چماق غرب در منطقه خاورمیانه دانست و افزود: از نظر آمریکا اسراییل باید همیشه بماند و مدار خاورمیانه در دستش باشد. امروز مشاهده می‌کنیم که اسراییل در تلاش است تا آب منطقه خاورمیانه را بدست بگیرد و اگر مخالفت‌های ترکیه نبود این اتفاق تاکنون افتاده بود. بیداری کشورهای منطقه مانند تونس، مصر، سوریه، لبنان و غیره قطعا به ضرر آمریکا و اسراییل و منافع‌شان در منطقه است.

حجت الاسلام جاودان با تأکید بر مسئله حضور پروردگار گفت: در آیات قرآن اشاره شده است که هنگامی که در صور دمیده شود انسان‌ها ناگاه از قبرها بیرون می‌آیند و به سرعت به سوی پروردگارشان می‌روند و می‌گویند وای بر ما، چه کسی ما را از آرامگاه‌مان مبعوث کرد؛ به آنها پاسخ داده می‌شود این همان وعده پروردگار رحمان است و جز یک فریاد بلند چیزی نبوده است. در این هنگام است که همه انسان‌ها اعم از خوبان و بدان نزد پروردگار حاضر می‌شوند.

وی ادامه داد: سؤال اینجاست که آیا تنها در روز قیامت است که انسان‌ها در نزد پروردگار حاضر می‌شوند یا در این دنیا نیز چنین است، جواب اینکه در این دنیا هم همه ما نزد پروردگار حاضریم اما این حضور را نمی‌فهمیم.

این مدرس اخلاق با اشاره به عظمت روز قیامت گفت: در سوره انفطار خداوند می‌فرماید تو چه می‌دانی که روز قیامت چیست و دوباره تأکید می‌کند که تو چه می‌دانی که روز قیامت چیست، آن روزی است که هیچ‌کس نمی‌تواند کاری انجام دهد و مالک همه چیز خداست، در آن روز امر و فرمان تنها برای خداست، گرچه امر و فرمان در این دنیا هم تنها برای خداست اما انسان این مسئله را درک نمی‌کند.

وی افزود: این عدم فهم فراگیر است و همه مردم این‌گونه‌اند که حضور پروردگار و مالک بی حد او را درک نمی‌کنند، هما‌ن‌گونه که قرآن می‌فرماید اکثر مردم نمی‌دانند و تنها ظاهر حیات دنیا را می‌دانند و از آخرت غافل هستند.

حجت الاسلام جاودان در این زمینه به مثالی اشاره کرده و افزود: اگر بدن انسان را در نظر بگیریم بعضی انسان‌ها تنها رنگ پوست خود را می‌دانند و به عمق آن علم ندارند، این تن دارای باطنی است و دنیا هم به همین صورت دارای ظاهر و باطنی است و اکثر انسان‌ها تنها به ظاهر دنیا علم دارند و از باطن آن غافل هستند.

این مدرس اخلاق ادامه داد: همین‌طور در آیات قرآن بر این امر تأکید شده است که نیرو و قدرت در روز قیامت تنها برای خداست. گرچه در دنیا هم چنین است اما جز عده قلیلی به این فهم نمی‌رسند و آن عده قلیل کسانی هستند که علی (ع) در نهج‌البلاغه آنها را چنین توصیف می‌کند که اولیای خدا چشم‌شان نفوذ پیدا می‌کند و به همین دلیل زیبایی‌های تمام عالم آنها را اسیر خود نمی‌کند، حتی فراتر زیبایی بهشت نیز آنها را به خود نمی‌گیرد و آنها تنها چشم به سوی پروردگارشان دارند.

وی با بیان اینکه انسان می‌تواند به این عمق دست یابد، گفت: اگر انسان به طور جدی بر روی کار خود کند این امکان را دارد که به عمق عالم دست یابد و حضور پروردگار را در ورای این عالم و تمام وجود حفظ کند.

حجت الاسلام جاودان با اشاره به راه عظیم انسان در مسیر سلوک به سمت خدا گفت: این سرعت‌های ما در برابر راه بی‌نهایتی که در پیش داریم چه ارزشی دارد، وقتی انسان به آن عمق از حرکت خود دست یابد دیگر اسیر اعمال خود هرچند بزرگ باشد، نمی‌شود و تنها به سرعت گرفتن به سمت پروردگار می‌اندیشد.

این مدرس اخلاق گناهان را زنجیرهای مختلفی خواند که باعث می‌شوند که انسان نتواند به سمت پروردگار حرکت کند و افزود: در سوره یاسین اشاره شده است که ما در گردن‌های آنها غل و زنجیرهایی قرار داده‌ایم. انسان در طول 70 سال عمر خود با انجام گناهان مختلف همواره دارد بند روی بند می‌گذارد و اگر از بند گناه آزاد شود می‌تواند به سوی پروردگار خود پرواز کند.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 19429

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha