به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، معاون توسعه نهاد کتابخانههای عمومی کشور امروز(22آبان) در بیستمین همایش تجلیل از خادمان و حامیان کتاب و کتابخوانی استان گیلان که در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد رشت برگزار شد، گفت: کتاب به عنوان محوریترین ابزار فرهنگ، جایگاه اصلی خود را در جامعه دارد.
مجدالدین معلمی، با بیان اینکه امسال برای اولین بار واژه کتابدار در تقویم رسمی کشور اضافه شده است، افزود: گرامیداشت کتاب و کتابخوانی و کتابدار به روز و هفته محدود نمیشود و کتابداران باید به روز کردن کتابخانهها را سرلوحه کار خود قرار دهند.
وی با تاکید بر اینکه تمام خلا موجود در کتابخانه ها را نیز نمی توان به عهده دولت گذاشت، گفت: دعوت از خیران توسط کتابداران و مسوولان کتابخانه ها می تواند در این زمینه موثر باشد.
معلمی افزود: وضعیت کتابخانه های کشور پس از انقلاب پنج برابر و در دولت نهم و دهم به دوبرابر ارتقا یافته است که البته نباید به این موضوع بسنده کرد.
وی یکی از مهمترین نشانههای تمدن ایران زمین را وجود کتابخانههای این سرزمین دانست که متاسفانه امروز جایگاه محوری ندارند.
معلمی با تاکید بر اینکه ساختن کتابخانه بعد از خانه و مسجد از اولویتهایی است که نقش مهمی در فرهنگسازی جامعه دارد، اذعان کرد: کتابخانهها باید همانند مساجد پرشور و برنامهدار باشند.
وی مجهز بودن همه کتابخانهها به ابزار نوینی همچون اینترنت را جهت هماهنگی با زمان، لازم و ضروری دانست و اضافه کرد: مطالعه کتابهای اینترنتی هرگز جای لذت مطالعه مطالب روی کاغذ را نمی گیرد.
معاون توسعه نهاد کتابخانههای عمومی کشور در ادامه از آغاز رتبهبندی کتابخانههای استان گیلان خبر داد و افزود: این رتبهبندی براساس حوزه پیشرفت کتابخوانی و فضای پیرامون کتابخانهها انجام می شود.
وی همچنین یادآور شد: بهرهبرداری سریع تر کتابخانه مرکزی رشت موجب افزایش سرانه کتابخوانی و مطالعه در گیلان می شود.
معلمی در ادامه اظهار کرد: تاکنون از 90 درصد کتابخانههای کشور بازدید شده است و بقیه کتابخانهها نیز تا دو هفته دیگر مورد بازدید قرار میگیرند تا طبق شاخص های نقاط ضعف و قوت، به کتابخانهها امتیاز داده شود.
گفتنی است، احداث کتابخانه مرکزی رشت که از مصوبات دور نخست سفر هیئت دولت بود پس از گذشت هشت سال تنها 50 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
پایان پیام/
نظر شما