گسترش وقف در گرو احیای موقوفات است

عضو شورای عالی حوزه علمیه قم از وقف به عنوان صدقه جاریه و ماندگار یاد کرد و گفت: وقف به معنای خارج کردن مالی از خود به قصد قربت و برای اهداف ارزشمند است ودر روایات از وقف به عنوان صدقه به معنای اخص یاد شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین سید محمد غروی در گفت وگویی توسعه و گسترش این سنت را در گرو حفاظت از موقوفات و وضع قوانینی برای نگهداری و احیای آنها دانست و اظهار کرد: وقف به دو بخش عام و خاص تقسیم می شود و که به لطف خدا در سال های اخیر در حوزه های مختلف هم گسترش یافته است.
عضو پژوهشگاه فرهنگ واندیشه افزود: مسئله وقف از مسائل و برنامه های مهم در زمان پیامبر(ص) و امام علی(ع) بوده است و اهل بیت نیز به این مسئله اهتمام ویژه داشتند.
حجت الاسلام والمسلمین غروی با اشاره به سابقه تاریخی این سنت در سیره ائمه اطهار (ع) افزود: حضرت علی (ع) باغ های بسیاری را ایجاد و وقف کرد. آن حضرت چاه های متعددی را به ثمر رساند و وقتی به ثمر رسید برای ایتام و مستضعفان وقف کرد.


این مدرس حوزه ودانشگاه تاکید کرد: هنوز هم بسیاری از موقوفات سندهای شخصی دارند که باید احیا و به اصل نیت واقف برگردند. این مهم خود موجب می شود اعتماد مردم بیشتر شود و این خود گامی در ترویج فرهنگ وقف است.
وی وقف را منبع مالی خوبی برای امور عام و مصالح و نیازهای اضطراری مردم دانست که اگر نظام و مردم بر آن سرمایه گذاری کنند و آن را توسعه دهند، بسیاری از مشکلات اقتصادی رفع می شود.
وی به قیمت های پایین اجاره بهای موقوفات اشاره و بیان کرد: اگر ملکی برای مورد خاصی وقف شده باشد باید حتما در همان مورد مصرف شود. همچنین باید مقررات و قوانینی وضع شود که اجاره بهای موقوفات به نرخ روز نزدیک شود و درآمد موقوفات افزایش یابد تا راحت تر امور مورد نظر واقف تامین شود.
حجت الاسلام غروی خاطر نشان کرد: اصلاح قوانین مرتبط با وقف می تواند موانع را برطرف و اعتماد حداکثری مردم را جلب کندو وقف را به جایگاه اصلی خود باز گرداند.

پایان پیام/

 

کد خبر 194209

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha