به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام ابوالفضل اسماعیلی، استاد حوزه و دانشگاه ظهر امروز (22 آبان) در همایش عوامل موثر بر پیشگیری از وقوع جرم که در سالن اجتماعات اداره کل تبلیغات اسلامی استان قزوین برگزار شد، بیان کرد: از نظر آیات و روایات برای پیشگیری از وقوع جرم در جامعه دینی توجه به چند شاخص اهمیت دارد که نخستین و مهمترین شاخص، تقویت حیا در جامعه است.
وی ادامه داد: حضرت علی (ع) فرموده اند: حیا جلوی کار زشت را می گیرد، حیا وسیله رسیدن به تمام زیبایی ها است و حجاب که از نظر ما از اهمیت بسیاری برخوردار است از ثمرات حیا است، بنابراین اگر حیا وجود داشته باشد همراه آن تقوا، ادب، اخلاص و هرچه خوبی است نیز بروز و ظهور می کند.
این استاد حوزه علمیه قم عنوان کرد: از راه های تقویت حیا در خود، خانواده و جامعه، توجه دادن افراد به آثار مثبت حیا در زندگی به ویژه زندگی دنیوی است که یکی از آثار حیا در زنذگی، افزایش موقعیت و جایگاه اجتماعی است و حیا موجب عاقبت به خیر شدن انسان و در واقع سعادت در زندگی دنیوی و اخروی می شود.
وی افزود: راه دیگر تقویت حیا، تعریف، تمجید و تحسین افراد با حیا و همچنین تکریم و عزت نفس بخشیدین به افراد باحیا است؛ حیا در زنان از اهمیت بسیاری برخوردار است به طوری که در روایات آمده است اگر زن حیا و عفت داشته باشد، به دنیا می ارزد و در غیر این صورت به خاک نیز نمی ارزد.
حجت الاسلام اسماعیلی عنوان کرد: از نظر اسلام، زنان پاکدامن حربه بزرگی در دست دارند که بر نیرومندترین مردها غلبه می کنند، بنابراین اگر حیا در جامعه و در میان زنان و مردان نهادینه شود از وقوع جرم در جامعه پیشگیری می شود.
وی اضافه کرد: در بیشتر جرائم، حضور یک زن در میان است، بنابراین اگر زن در جامعه گرامی داشته شود و مورد تکریم قرار گیرد و حیا نیز در میان این قشر بیش از پیش نهادینه شود، این موضوع بسیار می تواند در پیشگیری از جرائم موثر باشد.
استاد حوزه و دانشگاه گفت: سومین راه تقویت حیا در جامعه دوری از عوامل حیا زدا است که پوشش نامناسب و بدحجابی و بد سخن گفتن از جمله این موارد است و ما باید توجه داشته باشیم که امروز دنیا بسیج شده تا ملت ما را از حیا دور کند و با شبکه ها، سایت ها، فیلم ها و برنامه ها مختلف به دنبال منجمد کردن و سرد کردن فضای گرم خانواده های ما هستند.
وی با اشاره به شاخص دیگر در پیشگیری از وقوع جرم در جامعه اظهار کرد: افزایش ایمان و معنویت در جامعه شاخص دیگری در پیشگیری از وقوع جرم است به طوری که هرچه ایمان افراد افزایش یابد، جرائم نیز کمتر می شود و در ماه مبارک رمضان این کاهش جرم مشهود است.
حجت الاسلام اسماعیلی توضیح داد: راه افزایش ایمان و معنویت در خود، خانواده و جامعه توصیه افراد به پافشاری بر انجام خوبی ها، خیر رساندن به دیگران به ویژه پدر و مادر، مدارا کردن با دیگران به ویژه همسایه ها، خوردن لقمه حلال، طرح بحث معاد در جامعه، اصلاح ظاهر و هم اندیشی با افراد معنوی، حرکت در چارچوب ولایت، سرمایه گذاری روی نماز و تلاوت قرآن است.
وی یادآور شد: شاخص دیگری که در جامعه دینی برای پیشگیری از وقوع جرم از نگاه آیات و روایات وجود دارد، نهادینه کردن راه های گناه گریزی است و شناخت چندین عامل موجب می شود تا انسان در موقعیت گناه، مرتکب اشتباه و خطا نشود که شناخت گناه، شناخت خداوند متعال، پرهیز از تنهایی مطلق، پرهیز از گفت و شنود حرام و پرهیز از مصاحبت با نااهلان از جمله این عوامل است.
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: شاخص چهارم در پیشگیری از وقوع جرم، تقویت ایمان به غیب است به این معنا که فرد ایمان به مواردی آورد که آن را مشاهده نمی کند که این موارد شامل ایمان به خدا، ملائک، بهشت، جهنم، وحی و غیب و آیات الهی می شود.
وی خاطرنشان کرد: راه تحقق این موضوع نیز توجه به خدا، توجه به وعده های خداوند متعال و توجه دادن مردم به امدادعای غیبی است.
پایان پیام/
نظر شما