به گزارش خبرگزاری شبستان، سردار اسکندر مؤمنی، رئیس پلیس راهور ناجا در نشست خبری با اشاره به اجرای طرح محرم گفت: پلیس راهور در تمام استانها با هیاتهای عزاداری جلساتی را برگزار کرده است و نمایندهای از هر هیات به عنوان پلیس یار در این ایام برای جلوگیری از حوادث ترافیکی و تسهیل عبور و مرور فعالیت می کند.
وی با بیان اینکه در 6 ماهه نخست امسال 601 نفر در تصادفات رانندگی کمتر کشته شدهاند، اظهار کرد: بر اساس آمارها استانهای خراسان رضوی، کردستان، اصفهان، فارس و خوزستان بیشترین کاهش تلفات را در 6 ماهه نخست امسال داشته و استان های آذربایجان غربی، مرکزی، خراسان شمالی و چهارمحال و بختیاری بیشترین افزایش تلفات را داشتند.
سردار مومنی خاطرنشان کرد: هم اکنون به ازای هر 10 هزار وسیله نقلیه در کشور 8.1 نفر کشته میشوند که این آمار براساس میانگین جهانی 7.5 نفر است. البته براساس میانگین جهانی در آسیا 10 نفر به ازای هر 10 هزار وسیله نقلیه کشته میشوند که خوشبختانه آمار ما بهتر از میانگین آسیا است.
رییس پلیس راهور ناجا با اشاره به ضعف انتقال مصدومان از سر صحنه تصادف به بیمارستانها تصریح کرد: 49 درصد از کسانی که هر ساله در تلفات جادهای فوت میکنند کسانی هستند که در مسیر رسیدن به بیمارستان و یا خود بیمارستان فوت میکنند.
وی افزود: این در حالی است که در دنیا تنها 15 تا 20 درصد از کسانی که تصادف میکنند در مسیر رسیدن به بیمارستان یا خود بیمارستان فوت میکنند.
مؤمنی گفت: اگر ما در همین یک بخش یعنی انتقال مجروحان و مراقبتها در بیمارستانها سرمایهگذاریهای لازم را انجام دهیم و بتوانیم تنها 30 درصد آمار تلفات را کاهش دهیم شاهد خواهیم بود که در کل تلفات نیز 30 درصد کاهش ملاحظه میکنیم.
راه اندازی سامانه نظارت مردمی
مومنی با بیان اینکه سامانه نظارت مردمی در ایمنی حمل و نقل تا اواخر امسال تکمیل و به بهره بر داری می رسد، اظهارکرد: هدف ما این است که در تمام ساعات شبانه روز تمام جادهها در کنترل پلیس باشد. بر این اساس علاوه بر سیستمهای هوشمند اگر مردم نیز تخلفی مشاهده کردند می توانند با تهیه مستندات آن را به پلیس ارسال کنند. خوشبختانه تعداد زیادی از مردم قانون را رعایت میکنند و فقط تعداد اندکی راننده متخلف جاده ها را برای مابقی رانندگان ناامن میکنند.
وی با اشاره به توقیف خودروهایی که رانندگان آنها از قرصهای روانگردان استفاده کردهاند، خاطر نشان کرد: اگر خودرویی در یک لحظه دو تخلف حادثهساز انجام دهد دو روز خودروی وی توقیف می شود.
وی تصریح کرد: استفادهکنندگان از قرصهای روانگردان و مواد الکلی بالاترین سقف جریمه برایشان در نظر گرفته میشود و گواهینامه آنها 6 ماه توقیف خواهد شد.
سردار مؤمنی با اشاره به متوقف شدن شمارهگذاری خودروی پراید به دلیل عدم نصب کیسه هوا گفت: خودروی پراید باید تا ابتدای مهر امسال مجهز به کیسه هوا میشد در حالی که این اتفاق نیفتاد و پلیس هم بر اساس نقشی که دارد شمارهگذاری این خودرو را متوقف کرد.
وی افزود: پس از دو هفته مسئولان سایپا موفق شدند مهلت 6 ماههای را از مراجع ذیصلاح اخذ کنند تا پروسه نصب کیسه هوا تکمیل شود.
ابطال 20 دفترچه راننده اتوبوس متخلف
مومنی با بیان اینکه خودروهای حمل و نقل عمومی باید راحتترنی و ایمن ترین سیستم حمل و نقل باشند افزود: از این پس اگر راننده خودروی حمل و نقل عمومی مسافربری در تصادفات منجر به جرح و فوت مقصر شناخته شود دفترچه رانندگیاش باطل میشود. تا کنون نیز 20 دفترچه راننده مقصر باطل شده است و این افراد باید به دنبال شغل دیگری بروند.
رییس پلیس راهور تهران تصریح کرد: علاوه بر رانندگان با تعاونیها و موسسات حمل و نقل عمومی متخلف برخورد میشود آنها فقط متولی دریافت پول نیستند و باید نظارت اولیه را انجام دهند. اگر میزان تصادفات خودروهای تعاونیها به 4 بار برسد پروانه فعالیت آن برای همیشه باطل میشود.
معرفی مقصران حادثه اتوبوس راهیان نور به دادگستری خوزستان
وی با بیان اینکه همزمان با وقوع حادثه مرگبار برای دانشآموزان در محور ایذه به بروجن هیاتهای کارشناسی پلیس به محل حادثه اعزام شد، تصریح کرد: پس از تعیین سهم دستگاه ها مقصران به دادگستری استان خوزستان معرفی شدند و دادگستری نیز برای رسیدگی به تخلفات جدی است. تلفات هر 5 روز به اندازه تعداد کشته شدگان زلزله اهر و ورزقان است اما وقتی حادثهای مانند واژگونی اتوبوس دانشآموزان رخ می دهد این موضوع خود را نشان می دهد. در سال 90 سه هزار نفر در جادههای کشور کمتر کشته شدند و از وارد آمدن 12 هزار میلیارد تومان خسارت مالی به کشور جلوگیری شد.
وی ادامه داد: اگر نقص راه و وسیله نقلیه وجود دارد رانندگان قانون و ایمنی را رعایت کنند مشکلات کمتری پیش میآید. البته جادهها نقصهای زیادی دارند و ما نیز از خودروسازان گلایه داریم این در حالی است که 49 درصد تلفات ما در حین انتقال یا در بیمارستان است. در حالی که میانگین جهانی 15 درصد است.
پراید باز هم مهلت گرفت
مومنی با بیان اینکه روز اول مهرماه شماره گذاری خودروی پراید را به دلیل نداشتن کیسه هوا متوقف کردیم، افزود: آنها از هیات دولت تا پایان سال باز هم مهلت گرفتند و بعید می دانم در این شرایط بار دیگر این مهلت تمدید شود. هم اکنون 20 در صد خودروهای پراید با کیسه هوا تولید میشود.
پایان پیام/
نظر شما