به گزارش خبرنگار شبستان، غلامرضا زهتابیان مسئول این مرکز درباره اطلس بیابان زایی گفت: تهیه اطلس ملی بیابان زایی کشور براساس قراردادی که در سال 1387 بین دانشگاه تهران و وزارت نیرو بسته شد و براساس تعاریف پایه و معیارهای عمده تاثیرگذار در پدیده بیابان زایی تالیف شد.
وی افزود: هدف اصلی از تهیه این اطلس به تصویر کشیدن وضع موجود تخریب منابع پایه سرزمین به صورت رقومی و تصویری در مقیاس 2500000/1 است و شامل 15 لایحه اطلاعاتی از معیارهای بیابان زایی است که 4 کلاس کم، متوسط، نیمه شدید و خیلی شدید طبقه بندی شده است.
وی درباره نتایج پژوهش های انجام شده در تهیه این اطلس گفت: پژوهش ها نشان می دهد که 59/30 درصد کل کشور در کلاس کم بیابان زایی قرار دارد و سهم ایران از این کلاس در سطح جهان 5/11 درصد است همچنین 91/57 درصد از صرف کل کشور در کلاس متوسط بیابان زایی قرار داشته که 6/15 درصد سهم جهانی است.
وی افزود: به استثنای عرصه های ماورای خشک کویرهای طبیعی کشور که 67/9 است بیشتر مناطق ایران دستخوش بروز پدیده مخرب بیابان زایی به میزان 89 درصد است.
غلامرضا زهتابیان درباره عوامل تشدید بیابان زایی در کشور گفت: تراکمی بیش از ظرفیت دام در مراتع فعالیت های کشاورزی ناپایدار، مدیریت ضعیف منابع آب، تغییر نامناسب اراضی، فعالیت های صنعتی و معدنی آلوده و مخرب از جمله علل این اتفاق مخرب هستند.
وی در پایان گفت: متاسفانه در حال حاضر معیشت و امنیت اقتصادی ساکنان مناطق خشک و نیمه خشک به علت عوامل بیابان زایی مورد تهدید قرار گرفته است.
پایان پیام/
نظر شما