چیستی پدافند هوایی

پدافند هوایی به معنی دفاع در برابر هجوم یا تک هوایی است و شامل مجموعه اقداماتی می‌شود که به منظور جلوگیری از بمباران‌های هوایی و شکسته شدن حریم هوایی یک کشور انجام می‌گردد

خبرگزاری شبستان: پدافند هوایی به معنی دفاع در برابر هجوم یا تک هوایی است و شامل مجموعه اقداماتی می‌شود که به منظور جلوگیری از بمباران‌های هوایی و شکسته شدن حریم هوایی یک کشور انجام می‌گردد.پدافند عامل در حقیقت همان معادل کلمه پدافند هوایی است که در بالا گفته شد. یعنی پدافند عامل به کارگیری تجهیزات نظامی برای جلوگیری از ورود هواپیما‌های متخاصم به داخل خاک کشور است. پدافند غیرعامل نیز اقداماتی است که موجب کاهش ضرر و زیان در مقابل عملیات‌های خصمانه هواپیماهای دشمن و تهدیدات خارجی با هزینه کمتر و بکارگیری ترفند و شیوه‌های غیر مسلحانه نظیر: استتار و اختفا و ایجاد سرپناه برای تاسیسات مهم و استراتژیک انجام می‌شود و در این نوع پدافند از هیچگونه سلاحی استفاده نمی‌شود. پدافند غیرعامل به پدافندی گفته می شود که با استفاده از کلیه امکانات بدون استفاده از سلاح وجنگ افزار کشور را در برابر انواع عملیات های دشمن در امان بدارد.
گفتمان مسلط و بدیهی کنونی جهان آنست که برتری هوایی صرفا در داشتن هواپیماهای مختلف خلاصه نمی شود.بلکه پدافند هوایی مطمئن وقوی یکی از اجزای مهم برتری هوایی هرکشوری محسوب می شود.زیرا ممانعت از حضور هرنوع شئی پرنده ناشناس یا مهاجم در آسمان و بوجود آوردن آسمان امن جهت پرواز هواپیماهای خودی هدف اصلی هر قدرت هوایی محسوب می شود. در واقع پدافندهوایی ستون فقرات تامین امنیت در هر کشوری محسوب می گردد.

اگرچه سابقه تشکیل ساختار پدافندهوایی در دنیا به جنگ جهانی اول باز می گردد اما ایجاد ساختار جهت دفاع هوایی ارتش ایران به سال 1312هـ.ش مربوط می شود،اما با توجه به افزایش میزان تهدیدات علیه جمهوری اسلامی و در اولویت قرارگرفتن پدافند هوائی، به دستور مقام معظم رهبری قرارگاه پدافند هوائی خاتم الانبیاء(ص) با ماموریت دفاع از هوا و فضای کشوردر مقابل هر گونه تهدید هوائی وبا بهره گیری از تمامی ظرفیت پدافند هوائی نیرو های مسلح کشور در پنجم شهریور ماه 1387تقویت گردید بعدها این روز به عنوان روز پدافندهوایی شناخته شد.

البته باید دانست که پیش از این براساس تدابیر واوامر فرماندهی کل قوا مقام معظم رهبری در سال 1371 قرارگاه پدافندهوایی خاتم الانبیاء(ص) مسئولیت هماهنگی فعالیتهای پدافندهوایی ارتش وسپاه را عهده دار شده بود. در حال حاضربراساس فرمان تاریخی فرماندهی کل قوا متولی پدافند هوایی کشور، قرارگاه پدافندهوایی خاتم الانبیاء(ص) ارتش بوده وقرارگاه فوق به عنوان یکی از ارکان مهم زیرمجموعه ارتش جمهوری اسلامی ایران شناخته می شود.
نویسنده: اقدس اقبال
پایان پیام/

 

کد خبر 193925

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha