نقد ادعاهای معنی ورزان مدرن در معنا منهای معنا

نقد ادعاهای معنی ورزان مدرن و بررسی انتقادی افکار سید حسین نصر در باب سنت گرایی و معنویت ورزی از جمله مباحثی است که در کتاب معنا منهای معنا پرداخته می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، کتاب "معنا منهای معنا" اثری است به قلم حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر رشاد که به همت سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شده است.
بنابراین گزارش، این کتاب که در حوزه عرفان تالیف شده مشتمل بر چهار گفتار به شرح ذیل است:
گفتار اول: معنا منهای معنا؛ این گفتار متن سخنرانی مؤلف در تاریخ 23/2/87 در دانشگاه تهران است که در آن به نقد مدعیات یکی از نمایندگان معنی ورزی های مدرن می پردازد.
گفتار دوم: سیطره مجاز در ساحت هویت تاریخی نام دارد و نخست به شرح این مدعا می پردازد که به محاق افتادن حقیقت، و سیطره مجاز، خصلت روزگار ما، در عرصه های گوناگون معرفت و معیشت است؛ سپس به عنوان ذکر مصداق، تأکید می دارد که سنت، تجدد و فراتجدد، دوره های مخصوص حیات و هویت تاریخی فرهنگی اقلیم و اقوام خطه فرهنگ است؛ در حقیقت حاصل این گفتار، بررسی انتقادی افکار و آرای سیدحسین نصر در سنت گرایی و معنویت ورزی است. این گفتار نیز حاصل سخنرانی مؤلف در تاریخ 15/2/87 در دانشگاه تهران است.
گفتار سوم: حجب النّور شرح حجاب های نورانی در شعر حضرت امام(س) نام دارد و حاصل مقاله ای است که مؤلف در همایش «ادبیات عرفانی حضرت امام(ره)» در تاریخ 19/3/83 در دانشگاه پزشکی تهران ارائه داده است. در این گفتار پس از اشاراتی به هویت و حیطه شعر امام به شرح ظرائف و طرائف آمده در سروده های آن راحل رستگار در باب حجاب های نورانی پرداخته شده است
گفتار چهارم: شهود و شیدایی؛ در این گفتار ضمن بررسی ادوار شعرسرایی امام(ره)، مضامین معرفتی اشعار آن بزرگ، کوتاه و گذرا بازکاویده و بازخوانی شده است.
شایان ذکر است، کتاب معنا منهای معنا تالیف حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر رشاد در 152 صفحه و با قطع رقعی و با قیمت 21 هزار ریال روانه بازار نشر شده است.
پایان پیام/

 

کد خبر 193876

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha