جامعه از نگاه مطبوعات

از اعطای اعتبار 100میلیارد تومانی بازنشستگان تا چرایی راست گویی در معاشرت های روزانه در صفحه اجتماعی روزنامه های امروز.

به گزارش شبستان، روزنامه های وطن امروز، تهران امروز و کیهان هرکدام به طور جداگانه به مطالب مختلفی چون اعطای اعتبار 100میلیارد تومانی بیمه طلایی بازنشستگان، مشکلات مالی دانشگاه ها، چرایی راست گویی در معاشرت های روزانه پرداخته اند.

 

وطن امروز:

این روزنامه در گزارشی که در صفحه اجتماعی خود درج کرده به اعطای اعتبار 100میلیارد تومانی بیمه طلایی بازنشستگان پرداخته و آورده: ئیس‌جمهور که به مناسبت روز تکریم بازنشستگان در تالار وحدت به میان برگزیدگان آنها آمده بود از اختصاص کمک 100 میلیارد تومانی دولت به منظور اجرای طرح بیمه طلایی برای بازنشستگان کشوری خبر داد. محمود احمدی‌نژاد در مراسم تجلیل از بازنشستگان نمونه کشوری در واکنش به درخواست‌های مکرر جهت اجرای طرح بیمه طلایی بازنشستگان گفت: دولت برای اجرایی شدن این خواسته شما یکصد میلیارد تومان اختصاص خواهد داد. وی همچنین از شیخ‌الاسلامی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که در جلسه حضور داشت، خواست در اسرع وقت طرحی را برای تصویب به هیات دولت ارائه دهد.رئیس‌جمهور همچنین وعده داد در بودجه سال آینده حقوق بازنشستگان کشوری متناسب با تورم تعیین و اصلاح قانون به منظور پرداخت حقوق پلکانی متناسب با نظام هماهنگ پرداخت پیگیری شود.وی در ادامه بعضی برخوردها نسبت به تصمیمات و اقدامات دولت را از مشکلات پیش‌روی دولت در اجرای برنامه‌های خود دانست و افزود: به محض اینکه دولت قصد دارد تا تصمیمی برای ارائه خدمت به مردم یا در پرداخت تسهیلاتی به آنها به انجام برساند برخی به بهانه‌های مختلف شروع به مخالفت و مانع‌تراشی می‌کنند.احمدی‌نژاد به تصویری از خود که در حال بوسیدن پیشانی یکی از پیشکسوتان است، اشاره کرد و گفت: لحظه‌ای که بنده پیشانی این فرد را می‌بوسیدم، احساس می‌کردم عزیزترین فرد در زندگی خود را می‌بوسم.وی در پاسخ به سخنان عده‌ای از بازنشستگان درباره پرداخت معوقات و مطالبات خود اظهار داشت: دولت همه تلاش خود را در جهت بر‌طرف کردن این مشکلات به انجام خواهد رساند و ‌به‌رغم همه فشارهای اقتصادی دشمنان، در دولت تلاش خواهیم کرد در جهت انجام و پرداخت مطالبات بازنشستگان اقدامات و فعالیت‌های مفیدی صورت گیرد.

 

تهران امروز:

این روزنامه در صفحه اجتماعی خود به مشکلات مالی دانشگاهها پرداخته و این چنین آورده که : گویا مشکلات بخش بهداشت و درمان تمامی ندارد و قرار است انتقادها به بی‌توجهی دولت به نیازهای این بخش همچنان ادامه داشته باشد.اگر‌چه پیش از این همواره مردم و پزشکان،دو ضلع همیشه منتقد برنامه‌های دولت در حوزه سلامت بودند اما انگار این بار روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی هم به این جمع پیوستند تا دولت با منتقد تازه از راه رسیده‌ای روبه‌رو باشد. روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی طی نامه‌ای به معاون برنامه‌ریزی رئیس‌جمهوری نسبت به کمبود منابع حوزه سلامت، تورم 350 درصدی قیمت تجهیزات پزشکی،معطل ماندن طرح‌های بهداشتی و درمانی، تاخیر پرداخت بیمه‌ها و فشار مضاعف به مردم اعتراض کردند. در نامه روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی به بهروز مرادی،معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهوری آمده است: با عنایت به اینکه هر ساله اعتبارات بخش بهداشت و درمان و آموزش پزشکی به صورت غیر واقعی و همراه با کسری مصوب شده است و امسال با توجه به تعیین سقف تخصیص 12 ماهه، اعتبارات هزینه‌ای عمومی مصوب قانون بودجه دانشگاه‌های علوم پزشکی از مبلغ 58 هزار و 111میلیارد ریال به 43 هزار و 420 میلیارد ریال کاهش یافته است و با توجه به اینکه کل اعتبار 58 هزا رو 111‌میلیارد ریالی بابت حقوق و مزایای 385 هزار نفر از شاغلان و 155‌هزار نفر بازنشسته (حق عائله‌مندی، حق اولاد و عیدی) هزینه می‌‌شود، کاهش 14 هزار و 691 میلیارد ریالی اعتبارات عمومی، دانشگاه‌های علوم پزشکی را در پرداخت‌های پرسنلی با چالش جدی مواجه می‌کند. در ادامه این نامه آمده است: با توجه به تورم موجود و افزایش قیمت ارز، قیمت تمام‌شده دارو و ملزومات مصرفی پزشکی تا 350 درصد افزایش یافته و تامین آنها به سختی صورت می‌گیرد و مزید بر موارد فوق شرکت‌های تامین کننده دارو و ملزومات پزشکی از فروش غیرنقدی خودداری می‌کنند. آنان افزودند: همچنین تورم ناشی از تغییرات نرخ ارز در تعرفه‌گذاری خدمات پزشکی که در اردیبهشت انجام شده، لحاظ نشده و سازمان‌های بیمه‌گر پایه با همان تعرفه‌های پایین‌ صورتحساب بیمارستان‌ها را با تاخیر 6 تا 8 ماهه پرداخت می‌کنند.

 

کیهان:

این روزنامه نیز در بخش دوم گزارشی که به قلم صدیقه توانا نگارش شده به چرایی راست گویی در معاشرت های روزانه پرداخته و این چنین آورده: مشکل از آنجا آغاز می شود که دروغ گفتن برایمان از آب خوردن هم راحت تر می شود، آن هنگام است که پل های اعتماد یکی یکی پشت سرمان خراب می شود و دیگر هیچ تکیه گاهی نخواهیم داشت؛ در حصار دروغگویی اسیر می شویم و دوستانی که سالها برای جلب اعتماد و به دست آوردنشان زحمت کشیده بودیم، دانه دانه از دور و برمان می پرند. از بس که برایشان خالی بستیم و برای تعریف و تمجید از خود و جلب نظر آنها راست و دروغ بافتیم، ولی افسوس که دیگر حنای ما پیش آنها هیچ رنگی ندارد!
انسان بالفطره پاک و صادق است اما با وجود پستی و بلندی های روزگار همواره در مسیر آزمون و خطا قرار می گیرد و محک می خورد که تا چه حد برای رسیدن به خواسته های دنیوی خود حاضر است منافع دیگران را به خطر اندازد و با گفتار نادرست چشم روی حقایق ببندد و راستگویی را لب طاقچه فراموشی بگذارد. قطعا کسانی از این آزمون سربلند بیرون می آیند که به طناب محکم «صداقت» چنگ بزنند و با ریسمان پوسیده دروغگویی از دیوار بی اعتمادی بالا نروند.
نه به سطح سواد گوینده مربوط است و نه به سن و جنس افراد ربط دارد، کافی است در شرایطی قرار بگیریم که منفعت ما در قلب واقعیت باشد، آنگاه خیلی هایمان وسوسه می شویم که برای عبوراز بحران پیش آمده، دست به دامن دروغ شویم.معمولا به مسئله دروغ به عنوان یک کنش غیراخلاقی و یک رفتار شخصی نابجا نگاه می شود، اما از تاثیرات گسترده اجتماعی و تبعات منفی آن کمتر سخن به میان می آید.
نمی توان گفت دروغ پدیده ای منحصر به یک کشور یا یک قومیت خاص است اما رواج و شیوع آن در برخی جوامع بیشتر به چشم می آید.کشور ما نیز کم و بیش از این آسیب اجتماعی مصون نمانده است بنابراین طبق بیانات رهبرمعظم انقلاب نباید بگذاریم این رفتار ناپسند به یک رفتار همه گیر تبدیل شود، رفتاری که می تواند مانعی جدی در مسیر توسعه اقتصادی و اجتماعی هر کشوری باشد.

 

پایان پیام/

کد خبر 193866

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha