برنامه‌ریزی در حوزه فرهنگی باید مبتنی بر فرهنگ و علوم اسلامی باشد

فروزان مهر با بیان اینکه خراسان‌رضوی باید در عرصه‌های فرهنگی در کشور پیشتاز باشد، گفت: برنامه‌ریزی در حوزه فرهنگی باید مبتنی بر فرهنگ و علوم اسلامی باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، محمدحسین فروزان‌مهر، استاندار خراسان رضوی، عصر روز گذشته (21آبان) در دیدار با مدیران فرهنگی خراسان رضوی اظهار کرد: نظام‌های فرهنگی باید متناسب با اصول و ارزش‌ها شکل‌گیرد.


وی تصریح کرد: توجه به موضوع زیارت و تامین زیرساخت‌های آن باید به صورت جدی دنبال شود چرا که زیارت امام رضا (ع) به عنوان عظیم‌ترین ظرفیت فرهنگی محسوب می شود.


وی با تاکید بر ساماندهی و انسجام به فعالیت‌های فرهنگی استان و پرهیز از اتخاذ تصمیمات جزیره‌ای افزود: با توجه به حضور تعداد قابل توجهی از زایران در استان هر آنچه در حوزه فرهنگ در خراسان‌رضوی اتفاق افتد به کل کشور و حتی سایر کشورها تسری پیدا می‌کند.


استاندار خراسان‌رضوی افزود: برنامه‌ریزی در حوزه فرهنگی باید با توجه به بعد زیرین یا همان ساحت معنوی فرهنگ، مبتنی بر فرهنگ و علوم اسلامی و تاکیدات مقام معظم رهبری در راس اهداف قرار گیرد.


فروزان‌مهر با بیان اینکه تولیدکننده، مصرف کننده و حاکمیت محصولات فرهنگی از جمله راس های مثلث فرهنگی است چرا که این سه راس از حیث ماهیت، محتوا، رفتارها و کارکردها در بخش فرهنگ تاثیرگذار است، گفت: فرهنگ در دو سطح بنیادین و مشهود تعریف می‌شود که سطح بنیادین آن، اساس فرهنگ به شمار می‌رود.

 

وی در ادامه با اشاره به این مطلب که اساس فرهنگ شامل ارزش‌ها، اعتقادات و نگرش‌ها است، اذعان داشت: سطح مشهود فرهنگ شامل کالاها و خدمات فرهنگی مانند جشنواره‌ها، کتاب ها هنر و فضاهای فرهنگی است.


استاندار خراسان رضوی با اشاره به تاثیر شگرف لایه‌های زیرین یا همان ساحت معنوی فرهنگ گفت: ساحت معنوی فرهنگ می‌تواند آراسته شدن به فضائل اخلاقی و معنوی مانند ایثار، آرمان‌خواهی، ظلم‌ستیزی و عدالت‌خواهی را در مقابله با خرافات و عرفان‌های نوظهور تقویت کند.


وی با اشاره به استفاده دشمنان از ابزار‌های فرهنگی در جنگ نرم مقابل ملت ایران تاکید کرد: باید با تقویت باورهای دینی و ترویج مبانی فرهنگ اسلام ناب محمدی به مقابله با آنان برخاست.


فروزان مهر با اشاره به این مطلب که حوزه فرهنگ داری پیچیدگی و ظرافت‌های خاص خود است، اظهارکرد: نمی‌توان موضوعات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی را از حوزه فرهنگ جدا بدانیم چرا که فرهنگ حوزه‌ای فرابخشی و برنامه‌ریزی‌های آن معطوف به توسعه مناسبات با سایر بخش‌ها است.


فروزان‌مهر افزود: عدالت در ایجاد فضاهای آموزشی، بهره‌برداری بهینه از فضاهای موجود، توجه به شاخص‌های ضریب پوشش، تحصیل واقعی، جلوگیری از افت تحصیلی دانش‌آموزان و مقاوم‌سازی فضاهای آموزشی به ویژه در مناطق کم‌برخوردار باید در راس برنامه‌ریزی‌ها قرار گیرد.


پایان پیام/

 

کد خبر 193785

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha