به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام سید مجید میردامادی، مدیرگروه وعضو هیئت علمی فلسفه و کلام اسلامی جامعه المصطفی(ص) العالمیه مشهد ظهر امروز (21آبان) در جمع طلاب غیر ایرانی گفت: اسلام، دین جهانی است و تبلیغ اسلام نیز باید متناسب با شأن آن در طراز جهانی انجام شود.
عضو هیئت علمی المصطفی(ص) مشهد گفت: فضای حاکم بر جوامع غربی به ویژه آمریکا فضای مادی گرایی و بحران هویت دینی است. ازدوره رنسانس و با ظهور جریان مدرنیسم و رسمیت یافتن لیبرالیسم وآزادی فردی، هنجار شکنی و سست شدن ارکان معنوی واخلاقی جامعه به تدریج بوجود می آید و در دوره معاصر شاهد هستیم جوامع غربی به چالش بزرگ فقدان معنویت و اخلاق، آنارشیسم فرهنگی و هنجار شکنی مذهبی دچار هستند و اهانت به مقدسات دینی در همین راستا قابل بررسی وتبیین است بنابراین اقدامات جاهلانه از جمله توهین به مقدسات دور از انتظار نیست.
وی افزود: تبلیغ در لغت از ماده بلغ به معنای رساندن از باب تفعیل مصدر مضاف به فاعل است، مبلغ واسطه رساندن شی یعنی حقیقت اسلام به شی دیگر یعنی مخاطب است، مبلغ پیام اسلام را به مخاطب آن می رساند. مبلغ حقیقت اسلام را با تمام ابعاد آن لازم است درک کند و با حفظ امانت به مخاطب انتقال دهد. تبلیغ برای مبلغ نباید به عنوان یک حرفه تلقی شود، تبلیغ یک وظیفه و رسالت است و این وظیفه و رسالت هنگامی به وجه کامل به انجام می رسد که مبلغ دارای شناختی عمیق وجامع ازاسلام باشد.البته با نظر به ذو مراتب بودن شناخت شی و اینکه همه مبلغان در حد مطلوب، شناخت جامعی از اسلام ندارند و از سویی در هر زمان به وجود مبلغ نیاز است، مبلغان در سطوح مختلف علمی، مسئولیت تبلیغ و اداء وظیفه دارند.
حجت الاسلام میردامادی تصریح کرد: با توجه به جریانات انحرافی سلفیه، گروههای افراطی وهابیت، القاعده و قرائت های مختلفی که از اسلام تحت عناوین اسلام آمریکایی، اسلام سنتی افراطی و اسلام جدای از سیاست و حکومت وجود دارد، فرد مبلغ باید فهم درستی از اسلام راستین داشته باشد و تلاش کند در عصر حاضر اسلام ناب را که امام خمینی(ره) به عنوان یک دین جامع معرفی کرد، با همه جامعیت آن بفهمد و به دیگران انتقال دهد.
وی در رابطه با اهانت به ساحت مقدس پیامبر(ص) افزود: موضوع اهانت به حضرت ختمی مرتبت(ص) از جنبه ها و ابعاد مختلف قابل بررسی و تأمل است، و از دیدگاه قرآن کریم با توجه به آیه شریفه «یریدون لیطفئوا نورالله بافواههم والله متم نوره و لوکره الکافرون»، آنچه به طور قطعی ثابت است، آن است که نور خدا و حق هیچگاه خاموش نمی شود و از بین نمی رود و این سنت الهی است که به رغم خواست و تلاش دشمنان اسلام در خاموش کردن نور خدا، اسلام و پیامبر(ص)، نور حق هرگز خاموش شدنی نیست و باقی است و در منطق قرآن حق از آن حیث که حق است همیشه باقی و باطل از آن حیث که باطل است از بین رفتنی است.
حجت الاسلام میردامادی ادامه داد: اگر از جنبه فردی به موضوع نظر شود، اهانت به ساحت مقدس پیامبر(ص)، در جهل، کفر و عناد ریشه دارد و این اقدام شنیع را باید نتیجه دوری از فطرت الهی دانست و هرگاه انسان از خدا دور شود و فطرت وی محجوب گردد، نورحق را نمی بیند و در صدد مقابله با آن بر می آید.
مدیر گروه فلسفه و کلام جامعه المصطفی(ص) مشهد دررابطه با جنبه سیاسی این اهانت عنوان کرد: این عمل نابخردانه و جاهلانه در ادامه جریان اسلام ستیزی قدرت های غربی است و این اولین و آخرین مورد این موضوع نخواهد بود و از صدر اسلام مخالفتها با پیامبر(ص) و دیانت اسلام به انحاء گوناگون از قبیل اهانت، تهمت و آزار و اذیت پیامبر (ص) و مسلمانان وجود داشته و به دوره معاصر، اختصاص ندارد.
وی ادامه داد: در دوره معاصر رفتار برنامه ریزی شده و هدفمند شبکه ای غرب علیه اسلام جریان دارد، در صدر اسلام دشمنان اصلی دین و پیامبر(ص) مشرکان و یهود بودند و امروزه دشمنان اصلی اسلام صهیونیست ها، حامیان آنها و همه کسانی هستند که منافعشان با حیات اسلام و بیداری اسلامی به خطر افتاده است و موج بیداری اسلامی در کشور های اسلامی هجمه ای علیه هنجارها و ارزشهای فرهنگ غربی است و این امر اقتضا دارد امت اسلامی در فرآیند نهضت بیداری اسلامی در مقام دفاع از ارزشها و مقدسات خود همه جانبه قیام کند.
حجت الاسلام میردامادی گفت: مبلغ ابتدا باید حقیقت اسلام را با تمام ابعادش به خوبی درک کند سپس با شناخت درست از زمان و نیاز مخاطب، با حفظ امانت آن را به وی انتقال دهد.
پایان پیام/
نظر شما