خبرگزاری شبستان،ثبت نام از نامزدهای انتخاباتی در کویت دیروز بسته شد و 397 نفر از جمله پانزده زن در انتخابات زودهنگام پارلمانی ثبت نام کردند.
ثبت نام در انتخابات کویت در پایان ماه گذشته در حالی آغاز شد که مخالفان این انتخابات را تحریم کردند و علت آن اعتراض به قانون انتخابات بود.
این درحالی است که برخی منابع نزدیک به دولت کویت استقبال را خوب توصیف کردند و آن را در مقایسه با انتخابات سال 2003 بیشتر دانستند.
از مجموع پنجاه نماینده پارلمان سابق فقط ده نفر برای انتخابات جدید که قرار است در یکم دسامبر برگزار شود،ثبت نام کردند.
اما پس از اینکه دادگاه عالی قانون اساسی کویت پارلمان کویت را در ژوئن گذشته منحل کرد بحران سیاسی میان حکومت و مخالفان تشدید شده است.
برخی از ناظران بر این باورند که استقبال از انتخابات از مرز 30 درصد فراتر نخواهد رفت و علت آن تحریم انتخابات از سوی مخالفان است.
روزنامه القدس العربی در مطلبی در این باره نوشته است: مدت ثبت نام از نامزدهای شرکت در انتخابات زود هنگام پارلمانی در کویت دیروز جمعه در حالی به پایان رسید که مخالفان در اعتراض به این قانون از شرکت در آن خودداری کردند.
با توجه به اینکه هیچ یک ازمخالفان در این انتخابات ثبت نام نکرده اند می توان پارلمان جدید را وابسته به دولت و به دور از پایگاه مردمی دانست.
این روزنامه در ادامه می نویسد: تحرکات موجود در کویت بی سابقه است و میان توده مردم اختلاف چندانی وجود ندارد و فقط میان مخالفان و دولت شکاف وجود دارد که خود سرآغاز شکاف و دودستگی در خاندان حاکم نیز خواهد بود.
القدس العربی نوشت: دیروز نیروهای امنیتی کویت دو جوان وابسته به خاندان آل صباح حاکم را پس از انتشار مطالبی از سوی آنها در پایگاه اجتماعی تویتر بازداشت کردند.
آنها در مطالب خود انتقادهایی از دولت و در حمایت از مخالفان کرده بودند که این پدیده ای نو در کویت محسوب می شود زیرا ظرف سالهای گذشته خاندان حاکم در کویت کوشیده بود که اختلافات را در اتاق بسته حفظ کند و آن را علنی نکند.
پناه بردن این دو شاهزاده کویتی که یکی از آنها شیخ عبدالله سالم الصباح وابسته به شاخه رقیب امیر کنونی است، به پایگاههای اجتماعی همانند تویتر برای ابراز دیدگاهش، نمایانگر تحولات درونی کشورهای حوزه خلیج فارس در مقطع کنونی و ناتوانی خاندان حاکم در توقف آن است.
القدس العربی می نویسد: مطالعات گسترده در عربستان میزان مشکلات مقامات سعودی را بر سیطره بر پایگاههای اجتماعی به ویژه تویتر که جوانان برای بیان آراء خود به آن متوسل می شوند را نشان می دهد.
جوانان از تویتر برای انتقاد از فساد موجود و نقص خدمات رسانی و چپاول بیت المال و نیز انتقاد از نبود موسسات منتخب همانند پارلمان و دستگاه قضایی مستقل بهره می برند.
این روزنامه بیان کرد: در گذشته خاندانهای حاکم در منطقه خلیج فارس و بیشتر کشورهای عربی می توانستند رسانه های سنتی را با سانسور و نظارت شدید کنترل کنند و بر کارهای سردبیران و نویسندگان آن نظارت داشته باشند اما هم اکنون اوضاع کاملا برعکس شده است.
هر انسان کم سن و سال یا بالغ می توان صفحه ای در تویتر و فیس بوک باز کند و به بیان آرای سیاسی خود بپردازد و حکومت نیز قادر به مقابله با آن نیست.
هر چند که کویت در مقایسه با دیگر کشورها از آزادی بیان بیشتری برخوردار است اما نسل جدید خواهان اصلاحات سیاسی وسیع و شفاف و عمقی هستند.
نسل جدید کویتی ها خواستار مشارکت واقعی در تصمیم گیری های کلان هستند.
این روزنامه می نویسد: حکومتهای کشورهای حوزه خلیج فارس باید از همتایان خود در کشورهای دیگر عربی درس بگیرند و با این خواسته ها موافقت کنند و به اصل گفتگوها که کوتاه ترین راه است توجه ویژه ای نشان دهند.
القدس العربی بیان کرد: تحرکات کنونی در کویت فقط به این کشور خلاصه نخواهد شد بلکه به دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس سرایت خواهد کرد به ویژه که در برخی از این کشورها صندوقهای رای گیری و انتخابات شفاف مفهومی ندارد.
تحریم انتخابات زودهنگام پارلمانی در کویت که قرار است در دسامبر برگزار شود و ثبت نام نکردن مخالفان در آن نشانه موجی جدید از تحرکات مردمی در این کشور و دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس است.
کد خبر 193257
نظر شما