روش ها و مراحلی را که حزب دموکرات برای برنده شدن در انتخابات آمریکا در پیش رفت را چگونه ارزیابی می کنید؟
در ایالات متحده آمریکا، روش هایی را که احزاب برای پیروزی در انتخابات در پیش می گیرند، بر اساس سنت های تبلیغاتی صورت می گیرد. به بیانی، انتخابات کاملاً سنتی بر گزار می شود. به عنوان مثال، نامزدهای هر دو حزب به ایراد سخنرانی های متعدد در شهرها، روستاها، و دانشگاه های بزرگ می پردازند. اما در سال های اخیر، به واسطه پیشرفت فن آوری، روش های جدیدی را نیز بر روش های سنتی افزوده اند. به عنوان مثال، کمپین های انتخاباتی، با شناسایی افراد مستعد در سطح ایالت ها، سعی در جذب آن ها دارند. همچنین با رصد الگوی مصرف افراد، و به بیانی، با مشاهده اطلاعات کارت های اعتباری افراد، متوجه می شوند افراد مختلف دارای چه نوع سلیقه هایی هستند، و به این ترتیب بر اساس اطلاعات به دست آمده، به برنامه ریزی برای جلب توجه آن ها دست می زنند. به خصوص در ایالت های خاکستری، که در آن ها، مشخص نیست کدام یک از احزاب می تواند اکثرت را به دست آورد، بیشترین هجمه های تبلیغاتی را صورت می دهند. در بعد محتوی هم، اوباما و حزب متبوعش، با فرافکنی و انداختن مسئولیت مشکلات بر گردن حزب رقیب که دولت پیشین را در دست داشتند، سعی داشت تا مشکلات موجود را از کارنامه خود خارج کند.
با وجود قدرت بسیار زیاد حزب جمهوری خواه، و عملکرد ضعیف حزب دموکرات طی چهار سال اخیر، چرا مدل جایگزین و برنامه های اعلامی جمهوری خواهان نتوانست برای مردم جذاب باشد؟
اگر چه برخی دولت های جمهوری خواه، از نگاه کلان موفقیت هایی را به دست آوردند و توانستند در برخی شاخص های اقتصادی به نرخ های بالایی دست یابند، مانند آن چه در دولت راندل ریگن رخ داد. اما به واسطه آن که اغلب منافع و سودهای حاصله در دوران ریگن و بوش پسر به جیب سرمایه داران و طبقه مرفه آمریکا می رفت، نوعی بی میلی و عدم همسویی میان مردم آمرکا و حزب جمهوری خواه شکل گرفته است. نا گفته نماند، در دوران ریگن نیز، در دوسال اول زمامداری اش، به دلیل وقوع بحران نفتی و بالا رفتن قیمت حامل های انرژی، رکود بر اقتصاد آمریکا سایه افکنده بود و به وسیله اعمال نفوذ بر کشورهای عرب مرتجع منطقه، و پایین آوردن قیمت نفت، توانستند نرخ های بالای رشد اقتصادی را بار دیگر تجربه کنند. علاوه بر این، ویژگی های مردم شناختی دموکراسی آمریکا نیز در حال تغییر است. زمانی جمهوری خواهان با تکیه بر آراء سفید پوستان که اکثرت را تشکیل می دادند، می توانستند به راحتی دموکرات ها را از صحنه بیرون برانند؛ اما در دوران کنونی که جمعیت قابل توجه سیاه پوستان و اسپانیایی تبارها، اکثریت جعیت آمریکا را تشکیل می دهد، بخت و اقبل دموکرات ها بسیار بیشتر شده است. به نحوی که با وجود تمام تلاش حزب جمهوری خواه، بیش از 97% از سیه پوست ها، و 70% از اسپانیایی تبارها به باراک اوباما رای دادند. کوتاه سخن آن که، در عصر امروز، دیگر آمریکا، یک آمریکای انگلوساکسون نیست و رنگین پوستان اند که حکام واشنگتن را تعیین می کنند.
چالش هایی که پیش روی دولت باراک اوباما تا سال 2014 پاربرجا خواهند بود، چه مواردی هستند؟
از بعد داخلی باید گفت، که قوانین متضادی که جمهوری خواهان در کنگره تصویب کرده اند، تا ماه ژانویه لازم الاجرا خواهند شد. مواردی مانند افزایش مالیات ها، کاهش هزینه های دولتی، اصلاح قانون بیمه اجتماعی، و دیگر موارد سبب می شوند که نوعی تناقض و تضاد با برنامه های پیش روی کاخ سفید به وجود بیاید که اگر اختلاف نظر جمهوری خواهان و دموکرات ها همچنان ادامه یابد، احتمال شکل گیری یک دوره رکود جدید در اقتصاد آمریکا بسیار محتمل می نماید. روشن است که کنگره نمایندگان، در دست جمهوری خواهان و سنا و کاخ سفید در دست دموکرات ها است؛ و این تضاد در تقسیم قدرت و مسئولیت ها، مدیریت بحران های موجود در داخل آمریکا را با موانع جدی روبرو می سازد.
از نگاه سیاست خارجی نیز، ایران بنا به اذعان مسؤولان آمریکایی، اصلی ترین چالش پیش روی ایالات متحده خواهد بود. این که، چگونه باید با ایران برخورد کرد، چگونه می توان اسرائیل را از حمله یکجانبه به تاسیسات غتی سازی اورانیوم ایران بازداشت، تجدید نظر در ارسال سلاح به مخالفان سوریه در صدر اولویت های وزارت امور خارجه آمریکا خواهد بود. در کنار این مسائل، رقابت های نفس گیر نظامی و اقتصادی با روسیه و چین که هر روز، بیشتر و بیشتر منافع آمریکا را به چالش می کشند، به نگرانی اصلی دولتمردان کاخ سفید تبدیل خواهد شد.
انتخابات آمریکا در حالی با پیروزی باراک اوباما به پایان رسید که مشکلات و معضل جامعه سرمایه داری کماکان به قوت خود باقی است . در خصوص تحولات آتی ایالات متحده با دکتر فواد ایزدی استاد دانشگاه به گفتگو نشسته ایم.
کد خبر 193002
نظر شما