خبرگزاری شبستان: مسجد جامع حضرت رسول(ص) بر نبش خیابان 12 متری المهدی آن چنان محله خلیج فارس را با عظمت و قداست بی مثالش در برگرفته که به محض ورود به این منطقه جنوبی تهران می توانم به آسانی ردش را پیدا کنم. غلامرضا جم، مدیر مسئول کانون تخصصی حضرت رسول(ص) در حیاط کوچک مسجد و در میان تعداد بی شماری از کودک و نوجوان مشتاق مسجدی، درگیر آماده کردن غرفه های نمایشگاه دستاوردهای این کانون به عنوان اولین نمایشگاه دستاوردهای کانون های مساجد برای افتتاح است.
مربیان کلاس های آموزشی کانون در غرفه های این نمایشگاه گزارش های فرهنگی کانون، نشریات تجربی، نرم افزار، هنرهای دستی، محصولات فرهنگی و تابلوهای خطاطی و نقاشی را در معرض دید بچه های مشتاق و پرشور و خانواده هایی گذاشته اند که برای دیدار از نتیجه فعالیت های فرزندانشان در این کانون به مسجد آمده اند.
پس از افتتاح نمایشگاه توسط حجت الاسلام سید اسام الدین موسوی، امام جماعت دیرینه مسجد و در میان شلوغی و هیاهوی بچه ها با «جم» می توانم در گوشه ای از حیاط بنشینم تا آن چه که در مورد این کانون می داند و تلاش های وصف نشدنی ای که برای رونق آن در پیش گرفته را بشنوم.
جم در ابتدا از خودش می گوید و از روزهای آغازین راه اندازی این کانون؛ تاسیس رسمی کانون حضرت رسول(ص) از سال 1381 آغاز شد پیش از آن کانون کتابخانه ای کوچک بود با کتاب هایی محدود و اعضایی محدودتر. وی به خاطراتش رجوع می کند و می گوید: در هفته های اول افتتاح این کانون مشکلات و مسائل بسیار و فراز و نشیب های زیادی برای هماهنگ کردن و در نهایت راه اندازی یک کانون فعال و مثمر ثمر وجود داشت؛ در همین اوج و فرودها بود که من با وجود مسیر طولانی منزل تا مسجد رسول و درگیری با مشغله های کار اداری وارد کانون شدم و مجموعه ای از کارهای فرهنگی و هنری را با بودجه ای بسیار اندک و ناچیز شروع کردم.
میراث ارزشمند کانون پس از ده سال تجربه
جم یکی از نتایج مهم فعالیت ها و زحمات مسئولان فعال در این کانون را تبدیل کتابخانه کوچک آن به کتابخانه ای با مخزن حاوی بیش از 7000 جلد کتاب و اعضایی حدود 700 نفر و تشکیل کلاس های متنوعی می داند که مربیان آن با وجود مشکلات مالی فراوان با عشق و علاقه ای وافر درصدد پیشرفت هر چه بیشتر آن هستند.
کانون تخصصی فناوری اطلاعات حضرت رسول(ص) با توجه به گفته های مدیر آن، کانونی مجهز به خانه فرهنگ دیجیتال با تعدادی رایانه متصل به اینترنت پر سرعت ADSL و نمایشگاه نرم افزار شامل نرم افزار های علمی، مذهبی، ادبی، اجتماعی و ... است که زیر نظر مرکز توسعه رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت خود را آغاز کرده و پیشرفت و فعالیت اعضای آن باعث ورود آنان به حوزه چاپ نشریات تجربی متنوعی مانند دوماه نامه هدایت، دوهفته نامه بصیرت، گاهنامه پرتو و نشریه دیواری پرتو شده است.
مسئول کانون فرهنگی هنری مسجد حضرت رسول(ص) از سایت www.teh.rasooleakram.ir که با همکاری اعضای نوجوان کانون راه اندازی شده است به عنوان فعالیت دیگر اعضای این کانون در راستای تخصص آن یاد می کند و فصلنامه تخصصی «دات کام» را معرفی می کند که قرار است به زودی رونمایی شود. وی سپس به برنامه های در دست اجرا و آتی کانون اشاره می کند و می گوید: در حال حاضر در تدارک رونمایی از نرم افزار «مبین 1» هستیم که کار محتوا سازی و کلیپ گذاری روی آن باقی مانده و در واقع شامل محتویات فرمایشات مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگ و اندیشه است.
طبق توضیحات جم شیوه کار نرم افزار مذهبی دیگری با عنوان «حدیث نور 1» که هم اکنون رونمایی شده به نمایش گذاردن احادیث ائمه و بزرگان در وضعیت استندبای بر روی اسکرین سرور مانیتور کامپیوتر است و راه اندازی نرم افزار «حدیث نور 2» با محتوای مهدویت برنامه دیگری است که با همین شیوه به زودی رونمایی می شود که تمامی این فعالیت ها در جهت افزودن بار علمی اعضای کانون ها و پیشرفت علمی و فرهنگی آنان است.
پس از این توضیحات به همراه جم، حیاط مسجد را برای بازدید از فضای کانون ترک می کنم و از پله های باریک سه طبقه از یک ساختمان هم جوار ساختمان مسجد بالا می روم تا وارد واحد بزرگی شوم که برای تشکیل کلاس های کانون درنظر گرفته شده است. کلاس های آموزشی و متنوع این کانون با همکاری تعدادی جوان خانم و آقا با دریافت هزینه هایی بسیار ناچیز تشکیل می شود که به گفته جم همین مقدار اندک نیز برای هزینه های جانبی کانون مصرف می شود.
تابلوی اعلانات نصب شده بر روی دیوار کانون نشانی از عمده فعالیت های مربیان آن و چیدمانی از جوایز درنظر گرفته شده برای منتخبین این کلاس ها نمادی از تلاش و کوشش گردانندگان این کانون و میل آنان برای ترغیب بچه ها برای شرکت در این کلاس هاست. جم در حین نشان دادن کلاس ها به توضیحاتش درباره فعالیت کانون ادامه می دهد و می گوید: دوره های آموزشی کانون حضرت رسول(ص) شامل کلاس ترمیک زبان انگلیسی، کلاس های طراحی و نقاشی، علمی، کلاس های مذهبی و قرآنی و کلاس های رایانه شامل WORD،WINDOWS،POWER POINTو ... است و افراد در تمامی مقاطع تحصیلی می توانند در آن ها شرکت کنند.
وی آموزش روخوانی قرآن،احکام، جوایز و اردو را از جمله برنامه های حلقه های تربیتی کانون می داند و در ادامه می گوید: از مهم ترین اقدامات کانون حضرت رسول (ص) بهره گیری از ارتباط کانون با مدارس منطقه است و از این طریق دانش آموزان جذب کانون و فعالیت های سالم آن و مهم تر از آن جذب مسجد می شوند؛ چرا که هیچ حوزه ای مثل مسجد جوابگوی نیاز مملکت نیست. اگر بر ین مکان به عنوان سالم ترین حوزه سرمایه گذاری شود اجتماع بیمه می شود.
گپی با معاون فرهنکی هنری دبیرخانه کانون های مساجد تهران
پس از پایان توضیحات جم، با حسن نوروزنیا، معاون فرهنگی هنری دبیرخانه کانون های مساجد استان تهران که برای بازدید از نمایشگاه توانمندی های این کانون و به گفته خودش پس از پشت سر گذاردن مسیر طولانی و ترافیک سنگین به سوی مسجد حضرت رسول شتافته است و با همراهی امام جماعت مسجد به دیدار از کانون ادامه می دهیم. درب کلاس ها یکی پس از دیگری گشوده می شود و مجموعه ای از لوازم کار، محصولات فرهنگی و نمادهایی از تلاش دست اندرکاران این کانون به نمایش گذاشته می شود که تعجب نوروز نیا را از این همه فعالیت گسترده و فضای فرهنگی و علمی موفق برانگیخته می کند.
نوروز نیا ضمن دیدار، کانون های فرهنگی هنری مساجد را مرکزی برای تامل، توجه و ارتباط با کودک، نوجوان و جوان می داند و در این خصوص به گفت و گو می نشیند. او معتقد است که نسل های جوان و نوجوان و حتی کودکان با شرکت در کلاس های مهارتی و هنری کانون ها در واقع امکان ایجاد زمینه برای رشد و تعالی جامعه اسلامی را فراهم می کنند و می گوید: کانون ها می توانند تاثیر بسزایی در سلامت اعتقادات دینی و دور شدن از انحرافات اخلاقی و رسیدن به سلامت جسمی با انجام فعالیت های ورزشی و توجه به خودکفایی، خلاقیت و تولید داشته باشند.
نوروز نیا سپس از موفقیت مدیر کانون تخصصی IT حضرت رسول(ص)، حجت الاسلام موسوی و فیض الله دانا از اعضای هیئت امنای مسجد رسول(ص) به عنوان مدیران موفق مجموعه ای موفق تجلیل می کند و می گوید: کانون فرهنگی هنری مسجد رسول(ص) اولین نمایشگاه دستاوردهای فرهنگی هنری در منطقه جنوب غربی تهران و داشتن امکاناتی مانند خانه دیجیتال، کتابخانه، فضای ورزشی و هماهنگی جامع با یکدیگر و امام جماعت و هیات امنا را برپا کرده است و احساس می شود که می توان آن را به عنوان الگویی معرفی کرد تا مراکز دیگر نیز از آن به عنوان کانونی پیشقدم در این زمینه یادکرده و الگوسازی کنند.
نشریه تجربی هدایت، مدرسه ای خانگی برای بچه ها
آخرین شماره از ماهنامه فرهنگی و اجتماعی کانون مسجد جامع حضرت رسول اکرم(ص) با عنوان «هدایت»، آخرین فیض دیداری و حتی معنوی است که در این شب پربار نصیبم می شود. مطالبی آموزنده و کاملاً هدفمند پیرامون مهدویت و شناخت مهدی موعود(عج)، وصیت نامه شهدا، مسابقه ای پیامکی، اخبار کانون، معرفی کتب و نرم افزار و آموزش آیکونی از فتوشاپ و ده ها مسئله دیگر توضیحاتی است که صفحات این ماهنامه را پر کرده و به عنوان شماره بیست و دوم ماهنامه هدایت به دست اعضای این کانون رسیده است تا کودکان و نوجوانان عضو در این کانون در منازل نیز از آموزش و یادگیری بی بهره نباشند.
آماده رفتن که می شوم جم را ایستاده در کنار درب ورودی مسجد می بینم که پس از روزی پر مشغله بچه ها را با شوری وصف نشدنی و با وعده دیدار از نمایشگاه در ساعت 5 عصر فردا راهی خانه هایشان می کند.
پایان پیام/
نظر شما