به گزارش خبرگزاری شبستان، عبدالحمید شهرابی مسئول پژوهش و تحقیقات خانه آمریکای لاتین و رئیس اسبق انجمن دوستی ایران و کوبا در مصاحبه با خبرنگار شبستان در خصوص انتخاب دوباره باراک اوباما به عنوان رییس جمهوری آمریکا، آشکار کرد که انتخاب مجدد باراک اوباما به عنوان رییس جمهور ایالات متحده آمریکا قابل پیش بینی بود. این انتخاب حاکی از این است که صاحبان صنایع نظامی و کارتل ها و شرکت های بزرگ ایالات متحده تصمیم بر این گرفتند که مسئولیت حراست از منافع شان در پست ریاست جمهوری را برای یک دوره دیگر به شخصی واگذار کنند که سر سپردگی به این امر را طی 4 سال گذشته به خوبی نشان داده است.
شناخت از ساختار قدرت در ایالت متحده این واقعیت را نشان می دهد که برای پیروزی نامزدهای خارج از دو حزب دموکرات و جمهوری خواه، که هر دو منافع ثروتمندان آمریکا را نمایندگی می کنند، هیچ شانسی و امکانی وجود ندارد. کمااینکه مردم ایالات متحده، به غیر از یک اقلیت کوچک اصلا از این واقعیت اطلاع نداشتند که علاوه بر رامنی و اوباما نامزدهای دیگری هم در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرده بودند و واضح است که چرا مردم آمریکا نباید از حضور چنین نامزدهایی آگاه باشند. چرا که، آنها نامزدهایی بودند که مخالف جنگ افروزی و سیاست های اقتصادی هیئت حاکمه یک درصدی ایالات متحده آمریکا هستند و برنامه های عدالتخواهانه را ترویج می کنند. در نتیجه، به خاطر نقش قوی رسانه های تحت کنترل شرکت های بزرگ، حقایق به مردم آمریکا گفته نمی شود و قدرت سیاسی همواره بین این دو حزب که به مراکز ثروت وابسته اند تقسیم شده است و این دو، کانون های تصمیم گیری سیاسی / اقتصادی را در قبضه دارند.
شهرابی در این باره یاد آور شد: مطلبی که اینجا حائز اهمیت است خدمتی است که اوباما در دوره گذشته به نظام سلطه کرد. ارزش و هنر اوباما در این بود که توانست برنامه جنگ را تحت لوای شعار صلح و برنامه تضییقات اقتصادی هیئت حاکمه آمریکا را زیر پوشش تأمین رفاه اجتماعی پیش ببرد. همین عملکرد ریاکارانه بود که انتخاب مجدد اوباما را سبب شد. لفاظی ها و مواضع عوامفریبانه اوباما باعث شد که اینبار هم اکثریت سیاهپوستان، مهاجرین خارجی، فعالین اتحادیه های کارگری، زنان و جوانان که تحت فشارهای اقتصادی و بدنبال زندگی بهتر هستند، به وی رأی دهند.
وی ادامه داد:این ترکیب آراء در عین حال حاکی از افزایش وزنه نیروهای اجتماعی عدالتخواه در صحنه سیاسی ایالات متحده می باشد که به خودی خود و نه به خاطر رأی به اوباما یک تحول مثبت به شمار می رود.
شهرابی در این مصاحبه خاطر نشان کرد: مردم آمریکا در شرایط تحمیلی انتخاب مابین بد و بدتر، گزینه بد را انتخاب کردند. با توجه به اعلام علنی سیاست های تهاجمی و جنگ طلبانه توسط نامزد جمهوری خواه، نتیجه انتخابات نشان داد که اکثریت مردم آن کشور نیازهای خود را نه در اجرای این قبیل سیاست ها بلکه در فاصله گرفتن از آنها می بیند.
مسئول پژوهش و تحقیقات خانه آمریکای لاتین در پاسخ به این سئوال که اوباما چه برنامه ای را در دور جدید ریاست جمهوری خود پیش می گیرد، گفت: سیاست هایی که اوباما در این دوره دنبال خواهد کرد همان سیاست های جنایتباری خواهد بود که توسط امپراطوری آمریکا تا به حال به اجرا گذاشته است. تفاوت در شکل خواهد بود و نه در محتوی. مثلا، اگر زمانی لازم بود که همکاری حکومت ایالات متحده با گروههای تروریستی به طور مخفیانه صورت گیرد، اینبار نیازی به مخفی کاری نیست چرا که رئیس جمهور فریبکار آمریکا به پشتوانه قدرت رسانه ای این امکان را می بیند که همان سیاست را تحت عنوان "جنگ بشر دوستانه" پیش ببرد، چنان که این همکاری را در لیبی به عمل آورد و امروز هم آشکارا در سوریه انجام می دهد.
شهرابی همچنین در مقایسه اوباما با دولت قبلی آمریکا برآورد کرد: توهم به کنار، باراک اوباما در اقدامات تجاوزکارانه فرقی با جرج بوش ندارد. اگر جورج بوش مأموریت جنگ در افغانسان و عراق و سازماندهی کودتا در ونزوئلا را به عهده داشت، سیاست هایی که اوباما در این دوره پیش خواهد گرفت، در ادامه و مشابه عملکرد وی در دوره گذشته می باشد، یعنی اعمالی چون تجاوز نظامی به لیبی، کشتار مردم بی گناه افغانستان و پاکستان توسط بمباران هواپیماهای بدون سرنشین، سازماندهی براندازی حکومت منتخب مردم در هندوراس و کودتای پارلمانی در پاراگوئه و غیره. اوباما در این دوره نیز نه به دموکراسی بلکه به سیاست سرکوب چه در آمریکای لاتین یا خاورمیانه، شاخ آفریقا و کلا در سراسر جهان ادامه می دهد.
مسئول پژوهش و تحقیقات خانه آمریکای لاتین در خصوص شناخت افکار عمومی از رییس جمهوری آمریکا به این واقعیت اشاره کرد: یک باور غلط این است که رئیس جمهور در آمریکا تصمیم گیرنده اصلی است. اما واقعیت این است که رییس جمهور ایالات متحده صرفا مجری تصمیمات هیئت حاکمه متشکل از صاحبان بانک ها و نمایندگان صنایع نظامی و مراکز ثروت در این کشور می باشد که البته به شدت تحت نفوذ رژیم صهیونیستی است و هر دو حزب جمهوری خواه و دموکرات همواره در خدمت این هیئت حاکمه بوده اند. این هیئت حاکمه تشخیص می دهد که برای یک دوره بهتر است که کسی مثل جورج بوش با شاخ و شانه کشیدن از منافع اش دفاع کند و برای دوره ای دیگر، فردی چون اوباما با پیام صلح و تغییر به روی کار بیاید اما همان سیاست ها را اعمال کند. این بسته به حفظ منافع هیئت حاکمه دارد و این چارچوب کلی ساختار قدرت در آمریکا است. با این فهم و درک شرایط موجود بهتر می توان سیاست های آمریکا در قبال ایران و سایر کشورها را پیش بینی کرد.
مسئول پژوهش و تحقیقات خانه آمریکای لاتین در پاسخ به این سئوال که برنامه اوباما در چهار سال دوم در قبال آمریکای لاتین و جمهوری اسلامی ایران چیست، گفت: با قاطعیت و صراحت باید گفت که محاصره اقتصادی کوبا که بیش از پنج دهه پیش شروع شد در این دوره نیز ادامه می یابد. همینطور، سیاست تحریم اقتصادی به منظور از پای درآوردن ملت ایران در دوره جدید ریاست جمهوری اوباما ادامه خواهد یافت. در نتیجه، انقلابیون مسلمان و مبارزین ضدامپریالیست در همه جا باید نسبت به این تهدیدات هوشیار باشند و بسیج و سازماندهی خود را برای مقابله با آن در مساجد، محلات، کارخانجات، مراکز آموزشی و در همه جا تقویت کنند.
شهرابی در پایان به مسئله فعالیت هسته ای ایران اشاره کرد و عکس العمل گروه 1+5 در قبال ایران را اینگونه برآورد کرد: مذاکرات ایران با گروه 1+5 لزوما متوقف نمی شود. لکن، مهم این است که برخورد هیئت حاکمه آمریکا در دور جدید ریاست جمهوری اوباما چگونه است. تجربه دور قبل ریاست جمهوری اوباما و نیز شواهد موجود نشان می دهد که برخورد آنها کماکان از موضع قدرت طلبی و برتری خواهی بود و این در حالی است که ملت ایران به هیچ چیز کم تر از به رسمیت شناختن حق تعیین سرنوشت خویش، حاکمیت ملی و توسعه انرژی صبلح آمیز هسته ای تن در نخواهد داد.
پایان پیام/
لفاظی ها و مواضع عوامفریبانه اوباما باعث شد که اینبار هم اکثریت سیاهپوستان، مهاجرین خارجی، فعالین اتحادیه های کارگری، زنان و جوانان که تحت فشارهای اقتصادی و بدنبال زندگی بهتر هستند، به وی رأی دهند.
کد خبر 192917
نظر شما