علوم قرآنی را هدایت کننده انسان به سمت کمال است

استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه بهرگیری از مفاهیم قرآنی آسیب های علوم جدید را خنثی می کند، گفت: علوم قرآنی را هدایت کننده انسان به سمت کمال است.<BR>

به گزارش خبر گزاری شبستان از مشهد، پروفسور سیدمحمدرضا هاشمی گلپایگانی، چهره ماندگار در سال 83 در مهندسی پزشکی و استاد تمام دانشگاه تهران شب گذشته(18ابان) درهمایش ملی رهیافت‌های علوم مهندسی در پرتو قرآن در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد، با بیان اینکه علوم جدید و غیر دینی تبعات بسیاری را در علوم انسانی داشته و امروز نیز وارد عرصه علوم مهندسی شده است، گفت: در عرصه علوم انسانی اقداماتی جهت آسیب شناسی و حتی مقابله با تبعات و آثار علم جدید صورت گرفته است که ضروری است که این علوم در عرصه مهندسی نیز مورد بررسی و آسیب شناسی قرار بگیرند.

 

وی افزود: در عرصه علوم مهندسی اقداماتی در جهت آسیب شناسی و دفاع از اعتقادات جوانان مسلمان صورت نگرفته که این تبعات عقیدتی علوم غیردینی در میدان علوم مهندسی باید ارائه و سپس از جایگاه اعتقادات دانشجویان نیز دفاع شود.

 

استاد دانشگاه تهران با مطرح کردن این سوال که علم جدید تا چه حد توانسته به مسائل حوزه طبیعت وارد شود، بیان کرد: علوم قرآنی مشتمل بر اسرار و رموزی است که در دو عالم و در ارتباط با ملکوت اعلی و سیر در تاریخ گذشتگان وجود دارد و قرآن مجید به این شرط که علوم دیگر جهان بینی حقیقی را در برداشته باشند، از آنان دعوت می‌کند، وگرنه علومی که انسان را سرگرم خود کرده و از شناخت خود و حقیقت باز می‌دارد، علومی غیرقابل قبول هستند.

 

وی علوم قرآنی را هدایت کننده انسان به سمت کمال دانست و تصریح کرد: علوم قرآنی، علومی هستند که وظیفه‌ای جز هدایت در جهت کمال و قرب الی‌الله ندارند و در این علوم دنیا به عنوان معبری برای دنیای واقعی توصیف شده است.

 

هاشمی‌گلپایگانی با بیان اینکه علوم جدید در خدشه‌دار کردن مفاهیم قرآنی و اعتقادات اثرگذار بوده است، ادامه داد: به طور مکرر مشاهده شده که دانشجویان با اعتقادات اسلامی خانواده وارد دانشگاه شده و با ذهن و اعتقادات مخدوش شده خارج شده‌اند.

 

وی تاکید کرد: علوم جدید به این علت که منحصر به عقل جزئی است، هرگز قادر به امر فی نفسه نبوده و هر اندازه به تجزیه و تحلیل بپردازد باز هم نمی‌تواند وارد این حوزه شود.

 

استاد دانشگاه تهران با اشاره به این مطلب که ذهن جوانان در حال سوق دادن به سمت نگرش‌های سکولاریسم است، گفت: کشور نیاز به تکنولوژی‌های جدید دارد، اما هنگامی که این علوم آغشته به تبعات عقیدتی و مفاهیم ایدئولوژی مبتنی بر سکولار می‌شود، آسیب‌زا است.

 

چهره ماندگار کشور در رشته مهندسی پزشکی، اضافه کرد: باید با تدابیر مناسب و افزایش بصیرت ، آسیب پذیری عمومی از جمله در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی را نسبت به این مساله کاهش داد.


هاشمی‌گلپایگانی با اشاره به این مطلب که تکنولوژی نباید مبنای درک حقایق قرار بگیرد، افزود: حقایق عالم که یک حقیقت همیشگی و ابدی است که با علوم جدید و تکنولوژی قابل تفسیر نیستند.

 

گفتنی است همایش ملی رهیافت‌های علوم مهندسی در پرتو قرآن با اهداف تغییر نگرش عمقی در مفاهیم قرآنی به صورت ارائه راهکارهای علمی و عملی در قرآن کریم و بررسی حوزه فنی و مهندسی در این مفاهیم با حضور صاحبنظران و اساتید دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور به مدت یک روز در مشهد برگزار شد.

 

 

پایان پیام/
 

 

 

کد خبر 192902

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha