جامعه توسعه نیافته چینی به روستا باز می گردد

چین آینده با مهاجرت کارگران شهری به روستاها مواجهه خواهد بود که به دنبال کسب در آمد بیشتر هستند.

به گزارش شبستان چین جدید در طول شش دهه گذشته با ضرورت های متعددی رو به رو بوده است. اما دو دهه پیش و با فروپاشی شوروی شاهد نظم نوینی در حاکمیت چین هستیم که می توان آن را به چین آینده نگر توصیف کرد. چین آینده نگر ستون فقراتش را بر پایه مونتاژ و اکنون تولید استوار کرده است اما آینده از آن تولید کنندگان نخواهد بود و سوالی که در حال حاضر باید به آن پاسخ داد ارتباط میان زبان و عمل پکن است. دستور زبانی که از ادبیات کارگری به ادبیات تولید تغییر شکل داده و اکنون باید دید آیا می تواند شاکله اش را زیر داس و چکش و نوسازی سیاسی حفظ کند یا خیر؟
نوسازی اقتصادی در چین از سال 1978 آغاز شد. در آن زمان درآمد سالانه یک کارگر شهرنشین چینی 1004 دلار در سال بود. این رقم در سال 2010 میلادی به چیزی در حدود 5487 دلار برای هر نفر رسید که رشدی برابر 5 درصد داشته است . در این میان هزینه های زندگی با آهنگ کمتری رشد کرده و خواسته جامعه چینی برای خرید کالای لوکس مانند خودرو در جهان بی مانند است .دسمتزد کارگران شهری چینی در سال 2011 به بالاترین رقم خود رسید و در این نقطه متوقف شد . در همین حال شاهد افت سریع میزان مهاجرت به شهرها در این کشور هستیم .بیشتر آمار مهاجرت از روستا به شهر در چین متعلق به گروه سنی 16 تا 20 سال است به طوری که در آمار جدید این گروه سنی در روستاها و در مزرعه کار می کنند و تمایلی به ورود به شهرها ندارند. این ارقام حقایقی جدید را در خصوص آینده چین نمایان می کند به طوری که مشخص کننده دوره ای تازه در ترکیب جمعیتی و نوع استاندارد زندگی چینی خواهد بود.آنچه مشخص است سیر مهاجرت به نقاطی معطوف می شود که کار و درآمد بیشتری داشته باشد و این مناطق تنها روستا ها و مناطق کشاورزی خواهند بود به طوری که افراد مسن در روستا ها جایگزین جوانان خواهند شد و میان سالان و جوانانی که مهاجرت کرده اند برای حفاظت از میراث خانوادگی شان عموما به خانه بازمی گردند.
این تغییر خودکار جمعیتی کاهش تولید در چین آینده را تسریع می بخشد و هر روز شاهد فریاد کارخانه دارانی خواهیم بود که دستمزد های بیشتری را وعده می دهند به همین جهت رشد تولید و در عین حال هزینه های زندگی در چین آینده با چالش های مواجهه خواهد شد و فرصتی مناسبی را در اختیار تولید کنندگان با اقتصاد های متوسط قرار می دهد تا بازارهای چین را اول در آفریقا و سپس در خاورمیانه از آن خود کنند.
 

کد خبر 192891

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha