نبود تفاهم نامه های تجاری بین ایران و کشورآذربایجان مشکل ساز شده است

نائب رئیس اتاق بازرگانی استان اردبیل گفت:عدم وجود تفاهم نامه های تجاری بین ایران و جمهوری آذربایجان باعث بروز مشکلات عدیده گردیده که باید در سطح مقامات بلند پایه دو کشور حل و فصل گردد.<BR>

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان اردبیل پور سلیمان، نائب رئیس اتاق بازرگانی استان اردبیل صبح امروز(18آبان) درجلسه مشترک با رایزن بازرگانی ایران در آذربایجان که با حضور هیئت رئیسه اتاق بارگانی استان و بازرگانان و تولید کنندگان اردبیل برگزار شد. ضمن ابراز خوشحالی از حضور رایزن بازرگانی ایران در جمهوری آذربایجان این را فرصت مناسبی برای بیان دیدگاه ها و حل موانع و مشکلات بازرگانان استان نامید و افزود: عدم وجود تفاهم نامه های تجاری بین دو کشور ایران و جمهوری آذربایجان در سطح کلان باعث بروز مشکلات عدیده گردیده و این مشکلات باید در سطح مقامات بلند پایه دو کشور حل و فصل گردد.


وی تصریح کرد: اگر مسئولان ارشد نظام با برنامه ریزی برای توسعه روابط تجاری استان اردبیل با کشور جمهوری آذربایجان و گسترش آن در تمام مناسبت ها با توجه به پتانسیل های موجود استان همت گمارند در آینده شاهد رشد و شکوفایی استان خواهیم بود.


نائب رئیس اتاق بازرگانی استان اردبیل ادامه داد: سفارت ایران در جمهوری آذربایجان نیز باید از اهرم های اجرایی خود برای بهبود روابط استفاده کند تا بتوانیم کمبودهای سیستم بانکی از جمله فعالیت های ارزی را جوابگو باشیم.


وی در ادامه خاطر نشان کرد: عدم صدور ویزای یکساله باعث افزایش هزینه های تجارت و رفت و آمد شده که این موضوع عدم رضایت بازرگانان برای تجارت با جمهوری آذربایجان گردیده است.


در ادامه این جلسه صفری، نماینده هیئت نمایندگان اتاق اردبیل در بیله سوار ضمن اشاره به مشکلات موجود بازرگان استان در کشور آذربایجان گفت: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی و توجه مسئولان بخصوص سفارتخانه های ایران در کشورهای مختلف باید موانع اداری و گمرکی را حل و فصل نمایند.


وی وجود تعرفه ترجیحی در مورد محصول استراتژیک استان یعنی سیب زمینی از سوی کشور جمهوری آذربایجان را از مشکلات عمده برشمرد و گفت: به جای سیب زمینی محصولات همچون سبوس، برنج و کنجاله وارد کشور می شود که باید با تخصیص تعرفه ترجیحی از سوی کشورمان به مقابله با تعرفه های جمهوری آذربایجان پرداخت. چرا که این به نفع اقتصاد کشور است.


نماینده هیئت نمایندگان اتاق اردبیل در بیله سوار خاطرنشان کرد: کشور آذربایجان از گمرک بیله سوار برای ترانزیت به کشورهای ثالث استفاده می کند ولی تاکنون بازرگانان استان امکان ترانزیت کالا از گمرک بیله سوار را به کشور ثالث نداشته اند.


این مسئول در پایان سخنان خود نبود صرافی رسمی در دو کشور و عدم صدور ویزای یکساله را از دیگر مشکلات دانسته و برقراری تماس تلفنی از استان اردبیل و تشکیل هیئت داوری بین دو کشور را خواستار شد.


پایان پیام/
 

کد خبر 192739

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha