خبرگزاری شبستان/ ایلام
در چند روز اخیر برخی سایت های خبری کشور، خبری را با عنوان " شهری در ایران که مسجد ندارد" روی خروجی خود قرار دادند.
نکته حائز اهمیت در این خبر منبع خبر است که هر مخاطبی که در فضای مجازی هم اکنون آنرا جستجو کند متوجه می شود که این خبر، صرفاً پیام و یا کامنت یک مخاطب برای یکی از سایت های خبری کشور است که نام خود را نیز در پایان این خبر ثبت کرده است.
این در حالی است که، حجت الاسلام محمد کاروند، مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان ایلام، در این خصوص به خبرنگار شبستان با انتقاد از درج این خبر بدون بررسی و کسب اطلاعات درست، گفت: در حال حاضر 22 باب مسجد در بخش هلیلان شهرستان چرداول این استان دایر و فعال است.
وی، با بیان اینکه ساخت مسجد صاحب الزمان (عج) در شهرک توحید به عنوان مرکز این بخش نیز در حال اقدام و پیگیری است، افزود: کار ساخت مسجد صاحب الزمان (عج) به علت مشکل حقوقی و قضایی میان هیئت امنا و پیمانکار پیشین برای مدتی متوقف شد که برای شتاب بخشیدن به عملیات اجرای آن، به تازگی به پیمانکار جدید واگذار شده است.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان ایلام، با اشاره به اینکه شهرک توحید به تازگی با پیوستن شهر کهره به آن، به شهر تبدیل شده نزدیک سه هزار نفر جمعیت دارد، تصریح کرد: تمام مناطق روستایی و شهری استان دارای مسجد است که حتی بیشتر آن ها با کمک و مشارکت مردم بومی منطقه ساخته شده است.
کاروند، با بیان اینکه استان ایلام، یک استان یک دست شیعه است، ابراز کرد: تمام مراحل واگذاری زمین و ساخت این مسجد با کمک های مالی مردم هلیلان و اعتبارهای اداره اوقاف و امور خیریه استان ایلام انجام می شود.
وی، یادآور شد: مردم این استان که بیشترین جمعیت آن را کردها تشکیل می دهند، همواره از لحاظ اعتقادی پای بندی بسیار بالایی به انجام برنامه ها و آیین های دینی و مذهبی از خود نشان داده اند.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان ایلام نیز، گفت: در حال حاضر 9 کانون فرهنگی و هنری مسجد در بخش هیلان شهرستان چرداول از توابع این استان در سطح مساجد فعالیت می کنند.
حجت الاسلام علی چراغی پور، افزود: کانون صاحب الزمان(عج) در کهره، کانون زینبیه در روستای تخم بلوط، کانون امام حسین(ع) روستای حیدر علیا، کانون صاحب الزمان(عج) روستای شله کش، کانون امام حسین(ع) روستای شله کش، کانون آل طه روستای بلاوه خشکه، کانون امام رضا(ع) روستای مهدیه، کانون حضرت ابوالفضل(ع) روستای شهبازوند در این بخش دایر است.
وی، با بیان اینکه همه این کانون های به تجهیزات و اقلام کتابخانه ای از قبیل کتاب، قفسه، رایانه به همزاه وسایل جانبی تجهیز شده اند، ابراز کرد: در ایام و مناسبت های مذهبی برنامه های ویژه ای در این کانون های به همت جوانان عضو کانون های فرهنگی و هنری برگزار می شود.
حجت الاسلام چراغی پور، یادآور شد: در حال حاضر43 کانون فرهنگی و هنری مسجد در شهرستان های شیروان و سیروان فعالیت می کنند، تصریح کرد: مردم استان ایلام به ویژه جوانان و نوجوانان شهرستان های یاد شده استقبال مناسبی از تاسیس کانون های مسجد به عمل آورده و همواره شاهد حضور آنان در برنامه های مذهبی هستیم.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان ایلام خاطرنشان کرد: در حال حاضر 215 کانون فرهنگی و هنری در استان ایرام دایر بوده که بیش از 141 کانون فرهنگی و هنری در مناطق روستایی و محروم استان فعال است.
اشاره:
استان ایلام به لحاظ فرهنگ و رسوم مذهبی و اسلامی و اعتقاد راسخ و کم نظیر به نظام مقدس جمهوری اسلامی و ولایت فقیه، توانسته است کارنامه درخشانی را در دفتر زرین و پرافتخار انقلاب اسلامی به نمایش بگذارد.
اما با توجه به اینکه جز فرهنگ اهل بیت(ع) هیچ فرهنگ و مذهب دیگری در استان ایلام وجود ندارد، لازم است از این ظرفیت افتخارآمیز در راستای تحقق آرمان ها و اهداف نظام به بهترین شکل ممکن استفاده شود.
وجود420 کیلومتر مرز مشترک استان ایلام و شهرستان مهران با عراق و رشادتهای فراوان در طول 8 سال دفاع مقدس در دفاع از مرزهای کشور با کمترین امکانات، از افتخارات مردم ایلام است.
امروز سرزمین ایلام، از طریق مرز بین المللی مهران به عنوان دروازه ورود به عتبات عالیات شناخته می شود و هر روزه بیش از 7 هزار نفر از این مرز برای زیات اماکن مقدس دو کشور از این مرز تردد می کنند.
مردم این استان با وجود تحمل محرومیت ها و دوران های سخت، همواره در امور عام المنفعه از جمله ساخت مسجد و حسینه برای برگزاری مراسمات دینی و مذهبی پیش قدم بوده و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی این امر در استان شیعه نشین ایلام از شتاب بالایی برخوردار بوده است.
گفتنی است، در حال حاضر نزدیک به 800 باب مسجد و حسینیه اکنون در استان 585 هزار نفری ایلام دایر است.
پایان پیام/
نظر شما