فرهنگ مشارکت مردمی و کمک به نیازمندان در جامعه نهادینه شود

سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره) کشور با اشاره به مشارکت مردم در دستگیری از نیازمندان گفت: باید این فرهنگ و حس انسان دوستی در جامعه نهادینه شود.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، حسین انواری سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره) کشور شب گذشته(17 آبان) در جمع خبرنگاران تعداد زنان سرپرست خانوار این نهاد را یک میلیون و30 هزار نفر اعلام کرد و گفت: یک میلیون و 500 هزار نفر از اعضای تحت پوشش این نهاد را سالمندان تشکیل می‌دهند.
 

این مسئول با اشاره به اینکه از کارهای اصلی کمیته امداد، توانمندسازی فکری افراد با استفاده از ارتقای آموزش‌های فرهنگی می‌باشد، یادآور شد: با سرمایه‌گذاری بر روی دانش‌آموزان و دانشجویان که در حال حاضر 100 کانون پرورشی و تربیتی در طول سال فعالیت می‌کنند و با 20 اردوگاه تربیتی که در راستای اوقات فراغت دانش‌آموزان در ترم تابستان در نظر گرفته می‌شود، فعالیت می‌کند.

 

انواری با بیان اینکه زمانی که احساس بیهودگی و بی‌خاصیتی در یک فرد ایجاد شود باعث افت وضعیت روحی خواهد شد و در نهایت بیماری‌های روانی در جامعه گسترش خواهد یافت که در این مورد نیز کمیته امداد با آگاه‌سازی افراد نسبت به داشته‌های خود و ایجاد زمینه برای موفقیت در کارهای آتی و سامان بخشیدن بر نابسامانی‌های موجود راه‌کار‌های خوبی را برای مددجویان خود در نظر داشته است.

 

وی اظهار کرد: این ارگان در موضوعات مختلفی از جمله مباحث مربوط به برگزاری اردوهای تفریحی برای سالمندان و مباحث قرآنی نیز به خوبی اقدام کرده است و در رشته‌های مختلف عرصه کشاورزی بین 15 تا20 درصد، در زیرگروه‌های خدمات حدود 20 درصد، در صنایع‌دستی بالای 40 درصد و در کل کمیته امداد امام خمینی (ره) توانسته است 17 تا 18 درصد از طرح‌های توانمندسازی خود را با موفقیت اجرا کند.

 

وی اضافه کرد: حضور مردم در صحنه فعالیت‌ها همیشه تأثیرگذار بوده و باید اعتمادسازی تا جایی برای مردم پیش رفته باشد که مردم در صحنه حضور داشته و قبول مسئولیت کنند، چرا که در آن هنگام تعاملات بین مردم و این ارگان در راستای رفع مشکلات تحت پوششین نتیجه خواهد داد.

 

انواری با اشاره به اینکه طرح مسجدمحوری از بهترین طرح‌های تأثیرگذار در محله‌ها به‌شمار می‌آید، افزود: تاکنون 30 هزار مسجد برای اجرای این طرح برنامه‌ریزی شده‌اند که توسط آن مردم مسائل خود را توسط این نهاد مقدس و با همکاری امام جماعت مساجد حل و فصل کنند.
 

این مقام مسئول تصریح کرد: حس انسان‌دوستی و کمک به هم‌نوع باید به یک فرهنگ در جامعه تبدیل شود و هر چقدر این امر توسعه یابد انقلاب نیز بیمه خواهد شد و هر چقدر مردم علایق‌شان نسبت به یکدیگر بیشتر شود و برای هم سرمایه‌گذاری کنند انقلاب نیز آینده بهتری خواهد داشت.
 

سرپرست کمیته امداد امام خمینی (ره)، از تأمین یک‌سوم اعتبارات از کمک‌های مردمی خبر داد و اذعان کرد: یک‌سوم اعتبارات این نهاد از طریق زکات، صدقات، خمس و دیگر موارد تشکیل می‌شود و کمک‌های نقدی افراد با داشتن نیت خاص فقط در آن موضوع صرف می‌شود که شهروندان خیر نیز شامل اقشار مختلف جامعه می‌شوند.

 

این مقام مسئول با اشاره به جایگاه رفیع مساجد در دین اسلام، اظهارکرد: مسجد باید مرکز تعاملات اجتماعی داخل محله باشد.
 

وی همچنین به بحث جمع‌آوری زکات اشاره کرد و یادآور شد: در سال گذشته 80 میلیارد تومان زکات در سطح کشور جمع‌آوری شده بود که امسال پیش‌بینی می‌شود.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 192698

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha