به گزارش خبرگزاری شبستان، در همایش «امامت و ولایت، سیره علوی در دفاع و امنیت» از دو عنوان کتاب مرکز مطالعات این دانشگاه کتابهای «سیره دفاعی امام علی(ع)» و «سبک فرماندهی در فرهنگ علوی» رونمایی شد، در این همایش، سردار سرتیپ پاسدار حسین ظریف منش، فرمانده دانشگاه جامع امام حسین(ع) با گرامیداشت هفته ولایت و امامت و با اشاره به فرمایشات و تاکیدات مقام معظم رهبری در زنده نگه داشتن واقعه غدیر خم، برگزاری این همایش را در راستای زنده نگه داشتن این رویداد دانست و یادآور شد: برای مسوولان، اندیشهورزان و اندیشهسازان، تبعیت در زنده نگه داشتن یاد غدیر، وظیفه دیگری را هم فراهم میآورد که همان شناخت الگوی مدیریت جوامع است.
فرمانده دانشگاه جامع امام حسین(ع)، امام علی(ع) را مظهر تمام خوبیها دانست که قدم بر جایگاه پیامبر اکرم(ص) نهاده است و افزود: در موضوع دفاع و امنیت که از اساسیترین مباحث در دانشگاه جامع امام حسین(ع) است، میتوان کوشید که در راستای گامهای امیرالمومنین علی(ع) حرکت کرد. توجه به فرمانده عملیاتی در میدان نبرد بودن حضرت علی(ع)، یکی از زمینههایی است که این دانشگاه با توجه به مسوولیتش در دستیابی به قطب فکری، برای نیل به آن میکوشد.
سردار ظریفمنش سپس به آسیبهای آثار مکتوب منتشر شده در حوزه دفاع پرداخت و اظهار کرد: متاسفانه در ادبیات حوزه دفاع بیشتر رویکرد ترجمهگرایی حاکم است. همچنین از دیگر سو، دچار بیان مکررات و کلیگویی هستیم. بیان مفاهیم کلی در این زمینه گرچه ارزشمند است، اما سبب نیل به لایهها و برنامههای عملیاتی برای ما نشده است.
وی ورود به حوزه تالیف در زمینه دفاع را امری دشوار خواند که در این زمینه رویکردهای «سیره نویسی» و «بررسی نبرد علوی و عاشورایی» در دانشگاه جامع سپاه پاسداران در حال انجامند.
فرمانده دانشگاه جامع امام حسین (ع) افزود: در بحث سیرهنویسی به سه جنبه «بیان وقایع»، «تحلیل» و «درسآموزی» در این موضوع پرداخته شده است و میکوشیم آموزههای علوی در جنگ، دکترینهای دفاعی و ابزار، بایدها و نبایدهای جنگ را در این زمینه در قالبهای نظاممند تدوین و ارایه کنیم.
وی با بیان اینکه «در دانشگاه جامع سپاه پاسداران موضوع «نبرد علوی و عاشورایی» را مطرح کردهایم» گفت: قصد ما عمل کردن به شیوه امام علی(ع) در حاکمیت اسلامی است اما این امر چگونه باید محقق شود؟ رونمایی از آثار ویژه همایش «امامت و ولایت، سیره علوی در دفاع ملی» بخشی از تلاش دانشگاه امام حسین(ع) در راستای تحقق این هدف است.
سردار ظریفمنش در ادامه از آغاز حرکت تازهای در دانشگاه امام حسین (ع) خبر داد و افزود: بر این اساس پایاننامههای مرتبط با حوزه دفاع را مورد مطالعه قرار خواهیم داد و نابترین مفاهیم در بیان سیره امیرالمومنین علی(ع) و پیامبر (ص) را در این زمینه استخراج و در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بهکار خواهیم گرفت.
وی با بیان اینکه نیازمند تضارب آرا و شجاعت علمی در این زمینه هستیم، از برپایی همایشهایی با عنوانهای «روششناسی بررسی در علوم انسانی و اسلامی» و «پایاننامههای درباره سیره امیرالمومنین علی(ع) در امر دفاع، مکتب دفاعی امام خمینی(ره) و آموزههای رهبر معظم انقلاب اسلامی» و همایشی برای «گشودن باب تضارب آرا و بررسی کتابهایی که درباره دفاع منتشر شدهاند» خبر داد و گفت: «همایش روششناسی بررسی در علوم انسانی و اسلامی» را تا شش ماه آینده برگزار خواهیم کرد.
پایان پیام/
فرمانده دانشگاه جامع امام حسین(ع) گفت: ورود به حوزه تالیف در زمینه دفاع امری دشوار است و در این زمینه رویکردهای «سیره نویسی» و «بررسی نبرد علوی و عاشورایی» در دانشگاه جامع سپاه پاسداران در حال انجامند.
کد خبر 192372
نظر شما