به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، کیانوش کوچکی نژاد، مدیرکل بهزیستی گیلان در دهمین جلسه هماهنگی و پیگیری مناسب سازی استان با ارائه گزارشی از روند امور مناسب سازی استان گفت: قانون جامع حمایت از حقوق معلولان در سال 83 به تصویب مجلس رسید، که یکی از متعالیترین قوانین در خصوص رعایت حقوق معلولان است.
وی با بیان اینکه در این قانون که مشتمل بر 16 ماده است به بسیاری از جنبههای حقوق معلولان و ایجاد فرصتهای برابر اشاره شده است، افزود: ایجاد امکانات و تسهیلات برای آنان از جمله مناسبسازی محیط های عمومی، بهرهگیری معلولان از امکانات ورزشی، فرهنگی، حمل و نقل، بیمههای درمانی پایه و مکمل، ایجاد فرصتهای شغلی و تخصیص سه درصد از ظرفیت استخدامی دولتی به معلولان و آموزشهای رایگان در واحدهای آموزشی و بهرهمندی این قشر جامعه از مسکن مناسب از دیگر نبه های این قانون است.
کوچکی نژاد با اشاره به موانع موجود در راه تحقق این مهم در استان تصریح کرد: هم اکنون حدود 38 درصد از اماکن و فضاهای عمومی و ادارات استان مناسب سازی شده اند اما انتظار می رود، ادارات استان، فرمانداری ها و شهرداری ها با یک حرکت جهادی نسبت به مناسب سازی فضاهای خود اقدام کنند.
وی از عدم مناسب سازی بعضی از ادارات کل استان انتقاد کرد و خواستار راهکار های مناسب برای انجام این مهم شد.
محمد اکبرزاده، معاون سیاسی، امنیتی و سرپرست امور عمرانی استاندای گیلان گفت: مناسب سازی امری مهم است که باید جدی گرفته شود تا همه افراد جامعه به صورت یکسان از امکانات لازم بهره گیرند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه 10 درصد از افراد هر جامعه ای معلول هستند، لذا باید در این زمینه هزینه کرد و این هزینه ها، سرمایه گذاری است.
اکبرزاده بیان کرد: بهزیستی به عنوان دبیر شورای مناسب سازی استان و در راستای حمایت از معلولان می تواند حتی به مراجع قانونی برای الزام به مناسب سازی متوسل شود.
گفتنی است، در ادامه این جلسه موضوعاتی همچون پخش اخبار ناشنوایان، تخصیص اعتبارات مناسب سازی به فرمانداران و بررسی نقشه های مناسب سازی بعضی از خیابان ها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
پایان پیام/
نظر شما