به گزارش خبرگزاری شبستان، بابک دینپرست، معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر در خصوص برخورد با مراکز غیر مجار درمان اعتیاد گفت: امسال استانداردسازی این مراکز در دستور کار این ستاد قرار داده شده و تاکنون اقدامات بسیار خوبی در این راستا صورت گرفته که مهمترین آنها ابلاغ آییننامه اجرایی ماده 15 اصلاحیه قانون مبارزه با مواد مخدر است.
وی افزود: در این آییننامه به دقت و بهطور کل، 8 نوع مرکز قانونی درمان اعتیاد بهمنظور فعالیت در حوزههای درمان و کاهش آسیب تعریف و پس از تایید وزرای کشور، بهداشت و تعاون به تایید جلسه ستاد رسیده و به سراسر کشور ابلاغ شده است.
این مقام مسوول در ستاد ادامه داد: آییننامه اجرایی ماده 15 اصلاحیه قانون مبارزه با مواد مخدر پیشبینی خوبی برای برخورد با مراکز غیرمجاز درمان اعتیاد از جمله تشکیل کمیته نظارت کشوری و استانی با عضویت نمایندگان تامالاختیار وزارتخانههای بهداشت و تعاون، سازمان نظام پزشکی و ستاد شده و مقرر گردیده است که این چهار رکن اصلی فرآیند نظارت بر مراکز درمان و کاهش آسیب را بر عهده داشته باشند.
دینپرست در ادامه از برگزاری اولین جلسه کمیته نظارت کشوری بر مراکز درمان و کاهش آسیب اعتیاد طی هفته گذشته خبر داد وتصریح کرد: در جلسه یاد شده کلیات موضوع نظارت بر مراکز درمان اعتیاد به تصویب رسید و براساس سیاستهایی که این کمیته تنظیم و تدوین میکند، کمیتههای استانی متناظری تشکیل خواهند شد که بر فعالیت مراکز درمانی استان مربوطه نظارت خواهند کرد.
وی همچنین خبر داد: حدود سه هفته پیش، ابلاغیهای مبنی بر برخورد جدی با مراکز درمان و کاهش آسیب اعتیاد به همه استانداران، دادستانی کل کشور، وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی ابلاغ شد.
معاون کاهش تقاضا ستاد با بیان اینکه مراکز غیر مجاز درمان شناسایی و پلمپ میشوند، گفت: این فرصت به مراکز داده شده تا به دستگاههای قانونی برای اخذ مجوز مراجعه کنند.
دین پرست تاکید کرد: طبق ماده 12 آییننامه ماده 15 اصلاحیه قانون مبارزه با مواد مخدر، وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی به مدت یک ماه فرصت دارند تا صلاحیت افرادی که علاقمند به راهاندازی مراکز مجاز درمانی هستند را تایید یا رد کنند.
وی ادامه داد: از زمانیکه صلاحیت فردی برای دریافت مجوز تایید شد، این دو دستگاه به مدت دو ماه فرصت دارند تا مجوز این مراکز را صادر کنند.
بنابرگزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دینپرست خاطر نشان کرد: اگر فردی در اخذ مجوز و پاسخگویی از سوی این دستگاهها با مشکل مواجه شد، میتواند به شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مربوطه و حتی شوراهای فرعی شهرستانهای آن استان مراجعه و مشکلات خود را مطرح کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: افرادی که قصد راهاندازی مراکز درمان اعتیاد و فعالیت در این حوزه را دارند باید از مجاری قانون، مجوز لازم را کسب کنند و همچنین مراکز مجازی که مرتکب تخلف میشوند مشمول برخورد جدی قانون خواهند شد.
پایان پیام/
نظر شما