به گزارش خبرگزاری شبستان، هفته کتاب فرصتی مناسب برای مردم برای دسترسی آسان تر به کتاب است. در این هفته همچنین ارتباط نویسندگان و شاعران با مردم نزدیک تر می شود.
دسترسی مردم به کتاب را راحت کنیم
حسین فتاحی نویسنده اظهار کرد: به اعتقاد من پرداختن به کتاب دو بار در سال به صورت جدی، نکتهای بسیار ارزشمند است و ما شاهد هستیم که وضعیت نشر در ایام نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و همچنین "هفته کتاب" رونق زیادی میگیرد و همین جای تشکر و قدردانی از مسئولان را دارد.
وی صحبتهای خود را به عنوان یک علاقهمند به کتاب ادامه داد و گفت: ما همه از مقام معظم رهبری گرفته تا مسئولان کشور و وزیر و معاون و تکتک مردم به اهمیت کتاب اذعان داشته و در این باره از بزرگان دینی و ملی خود روایات بسیاری شنیدهایم. همین اهمیت و از سویی ارائه دین اسلام به وسیله کتاب، دلیلی است که به موضوع "کتاب" به صورت یک مناسبت نگاه نکنیم.
فتاحی افزود: نگاه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به برنامههای نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و همچنین هفته کتاب باید فراتر از برگزاری یک مناسبت فرهنگی باشد و در این صورت همه روزهای سال را روز کتاب و کتابخوانی خواهیم دید.
این نویسنده با بیان این که زندگی بشر با فرهنگ و به ویژه کتاب آمیخته است، اظهار کرد: وقتی ما همه روزهای سال را روزی برای بهادادن به کتاب بدانیم، وضعیت نشر رونق میگیرد و بهسامان میشود.
وی در ادامه به مشکل توزیع اشاره کرد و گفت: سالهاست که همه بزرگان و مسئولان کشور و از سویی اهالی قلم اذعان میکنند که توزیع مساله و مشکل اصلی نشر است؛ اما متاسفانه در طول این سالها نتوانستهایم برای توزیع کتاب فکر جدی کنیم.
نویسنده "عشق سالهای جنگ" با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر ایجاد فروشگاههای زنجیرهای کتاب در بازدید از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، تصریح کرد: ما در هر شهر و شهرستان بزرگ یک فروشگاه بزرگ کتاب نیاز داریم؛ فروشگاههای کوچکی که در نقاطی از کشور فعالیت میکنند جوابگوی جمعیت 70 میلیونی کشور نیستند و به نظر میرسد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به جای هر برنامهای بهتر است بر ایجاد فروشگاههای بزرگ زنجیرهای در سرتاسر کشور اقدام کند.
حسین فتاحی ادامه داد: یک هفته از کتاب و کتابخوانی گفتن خوب است اما اگر میخواهیم کتاب را به میان مردم ببریم باید کاری کنیم که همین مردم بتوانند راحت به کتاب دسترسی داشته باشند و این کالا را خریداری کنند. مردم نباید برای خرید کتاب مجبور شوند از سرتاسر کشور به تهران بیایند و یا از تمام نقاط تهران، به میدان انقلاب بروند.
وی پیشنهاد داد: به نظر من وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اگر از همین امروز آغاز کند، میتواند هر سال یک فروشگاه در نقطهای از کشور تاسیس کند و مثلا انتظار داشته باشیم 20 سال آینده 20 فروشگاه بزرگ زنجیرهای بزرگ کتاب در کشور داریم.
علیرضا خمسه: توزیع کتاب معضل اصلی کتاب خوانی است
علیرضا خمسه بازیگر سینما و تلویزیون گفت: هر کشور و دولتی بر اساس سیاستهای خاص خود کتابهایی را به چاپ میرساند. شاید بهتر باشد کتاب های بیشتری را به چاپ برسانیم تا مخاطب به سطح گسترده تری از کتاب دسترسی داشته باشد و با خواندن کتاب های متفاوت، کتاب مناسب ذائقه خود را انتخاب کند.
خمسه با اشاره به توجه بیشتر به توزیع کتاب در این باره افزود: باید از نشر و توزیع کتاب حمایت بیشتری شود زیرا مشکل توزیع کتاب یکی از معضلات بزرگی است که بر سر راه کتاب و گسترش کتاب خوانی قرار دارد. همچنین باید در جهت بهبود شرایط اقتصادی تلاش کرد. می توان در کنار یارانه ها، بن کتاب هم در اختیار افراد قرار داد تا مردم برای خرید کتاب ترغیب و تشویق شوند.
این بازیگر در ادامه صحبت های خود بیان کرد: در حال حاضر مشغول نوشتن دو کتاب درباره کمدی و طنز و کتابی درباره کودکان هستم. به همین خاطر بیش از 50 کتاب را برای نگارش این دو کتاب باید مرور کنم. به زودی کتابی به نام "کمدی و طنز در تلویزیون " به تالیف علیرضا خمسه به بازار خواهد آمد.
پایان پیام/
نظر شما