تلاش می کنم مستندهایم شبیه برنامه های تلویزیونی نشود

آزیتا رصافی فیلم مستند «اینجا مردمانی زندگی میکنند» گفت: من بیشتر با تلویزیون کار میکنم، اما تلاشم این است که فیلم‌هایم از ساختار و غالب فیلم خارج نشده و شبیه برنامه‌های تلویزیونی نشود.

به گزارش خبرگزاری شبستان نشست نقد و بررسی فیلم مستند «اینجا مردمانی زندگی می‌کنند» با حضور «آزیتارصافی » کارگردان این فیلم، «امیرفضل اللهی» منتقد سینما و «مازیارفکر ارشاد» منتقد مجری در سالن شماره دو سینما فلسطین برگزار شد.
در این نشست «آزیتا رصافی» فیلم مستند «اینجا مردمانی زندگی می‌کنند» گفت: این مستند در خصوص مردمان کرمانشاه و به خصوص روستاهایی است که در زمان جنگ تحمیلی مورد اصابت بمب‌های شیمیایی قرار گرفته‌اند و هنوز اثرات این بمب‌ها مشخص است. به عنوان مثال کودکان این مناطق وقتی به دنیا می‌آیند معلولیت دارند و فلج به دنیا می‌آیند؛ چون خودم اهل کرمانشاه هستم دوست داشتم این مستند ساخته شود.
در ادامه این نشست امیر فضل‌اللهی منتقد سینما تصریح کرد: مستند پژوهش‌گونه و تگ‌نگاری همیشه مطرح بوده‌ و پراختن به آن همیشه جذاب و خوب است. خانم رصافی در حوزه مستندهای اجتماعی کار کرده‌اند، از تیتراژ این مستند هم معلوم است که ما با فیلمسازی با تجربه روبه رو هستیم. ازطرفی با توجه به اینکه خود فیلمساز هم اهل کرمانشاه هستند به نزدیک شدن وی به سوژه فیلم و جذب مخاطب کمک شایانی کرده است.
وی افزود: نکته‌ای که در این مستند وجود دارد این است که فیلم یک راوی دارد که در فیلم زیاد برجسته نیست، می‌شد با حضور بیشتر او آخر فیلم را بست. راوی می‌توانست در این فیلم مستند باشد و نریشن‌ها را بگیرد، در این صورت فیلم حضور برجسته‌تری می‌داشت؛ اما در اول و آخر فیلم این راوی بیشتر به شکل ناظر دیده می‌شود.
بنابر گزارش ستاد خبری ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران: «سینماحقیقت»؛  آزیتا رصافی در ادامه این نشست گفت: ما درشرایط خاصی که در منطقه به لحاظ گرما وجود داشت، این اثر را ساختیم و به فرمی که امروز در فیلم وجود دارد رسیدیم. من به شخصه قبول می‌کنم که نریشن‌های فیلم در نیامده است، اگر از اول ساختار رعایت می‌شد می‌توانست این نریشن‌ها بهتر شود. از طرفی من بیشتر با تلویزیون کار می‌کنم و تلاش می‌کنم که فیلم‌هایم از ساختار و قاب فیلم خارج نشود، همچنین شبیه برنامه‌های تلویزیونی هم نشود.
امیر فضل اللهی در ادامه این نشست تاکید کرد: فضا سازی‌های تصویری و در مجموع پلان‌هایی که کارگردان در فیلم مورد استفاده قرار داده است همچنین دکوپاژ ها ما را به سمت فضاسازی‌های فیلم رهنمون می‌کند، این‌ها یک شبه حاصل نمی‌شوند، و به برنامه‌ریزی و ساختار نیازمندند؛ ازطرفی به نظر می‌رسد کارگردانی خانم رصافی از نویسندگی‌شان جلوتر باشد. خیلی از جاها کارگردان موفق می‌شود از پس فضاهاسازی‌های اثر خود برآید.
وی اضافه کرد: اما در برخی از صحنه‌ها مثل نماهای ساده و عادی فیلم ما را به یاد مستندهای تلویزیونی می‌اندازد و این شاید به خاطر این باشد که شما در صدا و سیمای استان کرمانشاه کار می‌کنید به همین خاطر این شباهت به وجود می‌آید؛ اما در مجموع شما در کارگردانی اثر پخته عمل می‌کنید و طبق فضاسازی‌های فیلم کار خود را به پایان می‌رسانید.
 

پایان پیام/

کد خبر 191700

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha