آیت الله سید محمد علی مدرسی طباطبایی استاد خارج فقه حوزه علمیه قم با تاکید بر این که زکات به عنوان واجب دینی در دین اسلام از اهمیت والایی برخوردار است و می تواند فی سبیل الله مصرف شود به خبرنگار شبستان گفت: عنوان سبیل الله به هر چیز یا عمل نیکویی تعلق می گیرد که آدمی را به خداوند متعال نزدیک تر می کند و یکی از راه های مصرف زکات در اسلام فی سبیل الله است.
وی با اشاره به این که یکی از بهترین مصادیق مصرف زکات، ساختن یا تعمیر و بازسازی مسجد است، تصریح کرد: برخی از بزرگان از جمله حضرت امام خمینی(ره) احتیاط کردند که زکات از خیرات عام المنفعه مانند ساختن پل و بسیاری از چیزهای دیگر مانند مسجد باشد؛ همچنین بسیاری از بزرگان دین اسلام نیز در کتب فقهی خود نام مساجد را در کنار مصارف عام المنفعه زکات ذکر کرده اند.
آیت الله مدرسی طباطبایی با تاکید لزوم قرار گرفتن این مصارف در چهارچوب شرع افزود: در طول تاریخ اسلام مساجد همواره نماد فعالیت دینی و اسلامی در راستای شعائر اسلامی بودند و چه خوب است مساجد محلی مقدس برای تبلیغ و ترویج، جمع آوری و مصرف زکات به عنوان فریضه بزرگ الهی قرار گیرند.
وی تاکید کرد: برخی از جنبه های ساخت و ساز مسجد همانند تزیینات و ملحقات آن مسئله ای است که در شرع بر روی آن تاکید نشده و شایسته است زکات در موارد تعریف شده در چارجوب شرع مصرف شود.
استاد خارج فقه حوزه علمیه قم با بیان این که مسلمین یک اجتماع به شرع به عنوان مسئله ای دینی اعتماد کاملی دارند، اظهار کرد: وظیفه تمامی مسلمین و به ویژه قشر روحانی تبلیغ و ترویج در امور دینی از جمله امور مالی دینی است.
آیت الله مدرسی طباطبایی خاطرنشان کرد: صرف زکات برای مساجد تاکنون چندان مورد توجه قرار نگرفته و لازم است روحانیون در این حوزه پیش قدم شوند و این فرضیه دینی را احیا کنند تا پرداخت زکات به مساجد جزو فرهنگ عمومی تلقی شود.
پایان پیام/
نظر شما