جامعه در آینه مطبوعات

از نگرانی در مورد نبود دارو تا چرایی رعایت نشدن حقوق روابط اجتماعی در پیشخوان امروز شبستان.

به گزارش خبرگزاری شبستان، روزنامه های وطن امروز، ایران، تهران امروز، کیهان در صفحه اجتماعی امروز خود به موضوعاتی چون؛ مردم نگران تأمین دارو نباشند، اصلاح قانون سرپرستی کودکان پس از 40 سال، بدون مشاوره دور ازدواج را خط بکشید!، چرا در روابط اجتماعی حقوق متقابل رعایت نمی شود؟، پرداخته اند.

 

 

وطن امروز: صفحه اجتماعی این روزنامه در تیتر یک خود با عنوان "مردم نگران تأمین دارو نباشند" پرداخته و در ادامه آورده: سلامتی مهم‌ترین نعمتی است که هر انسان می‌تواند از آن بهره‌مند باشد. با این وجود بیماری‌ها جزو لاینفکی از زندگی شده، چرا‌ که عوامل بروز بیماری‌ها افزایش یافته است. بدیهی است که درمان بیماری‌ها بدون دارو امکانپذیر نیست و در دسترس بودن دارو انتظار اولیه بیماران از مسؤولان بهداشت و درمان کشور است. اگر‌چه بیش از 96 درصد داروهای مورد نیاز در داخل کشور تولید می‌شود اما چندی است که شاهد کاهش دسترسی به برخی داروها در کشور هستیم و این نیز نشأت گرفته از عوامل داخلی و خارجی است. سایه تحریم بازار دارویی ایران از سوی کشورهایی که داعیه حقوق بشر دارند بر سخت شدن تهیه مواد اولیه برخی داروها تاثیر‌گذار شده و از سوی دیگر در داخل تامین نشدن بموقع ارز با نرخ مرجع برای وارد‌کنندگان دارو به این موضوع دامن‌زده است. عبده‌زاده، مدیرکل نظارت بر داروی سازمان غذا و دارو در این باره با اشاره به اینکه تمام تلاش خود را برای تامین داروهای بیماران خاص انجام می‌دهیم، می‌گوید: شاید در برخی از مقاطع انتظارات مردم آنگونه که باید برآورده نشده باشد. یک علت این امر به تحریم‌هایی باز‌می‌گردد که از سوی کشورهای خارجی برای ما ایجاد شده است. تمام دنیا هم‌قسم شده‌اند تا به هر شکلی به نظام و تمامیت کشور آسیب برسانند و دارو نیز از این قضیه متاثر خواهد شد. با این حال مردم به هیچ‌وجه نگران تامین داروهای خود نباشند زیرا یک برنامه مشخص برای تامین داروهای مورد نیاز بیماران وجود دارد. به گفته عبده‌زاده، هرچند ممکن است برای حفظ ظاهر عنوان کنند دارو و تجهیزات پزشکی تحریم نیست اما سنگ‌اندازی‌هایی را انجام می‌دهند که می‌توان پیامدهای آن را مشاهده کرد.

 

 

ایران: روزنامه ایران نیز در صفحه اجتماعی خود به اصلاح قانون سرپرستی کودکان اشاره کرده و آورده: سال 1384 تعدادی از نمایندگان مجلس وقت به دنبال پیگیری‌های سازمان بهزیستی کشور، در قالب یک طرح، ضرورت وجود قانونی جدید برای سرپرستی کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست را 38 سال پس از تصویب احساس کرده و آن را در مجلس مطرح نمودند. اما به علت عدم اجماع بر پیگیری، موضوع مسکوت ماند، سپس در همان سال سازمان بهزیستی طی پیش‌نویس لایحه‌ای از طریق وزارت رفاه و تأمین اجتماعی موضوع را پیگیری نمود و مدتی هم در کمیسیون‌های دولت بررسی شد و در نهایت تغییرات اندکی در آن ایجاد گردید تا اینکه سال 88 در مجلس اعلام وصول شده و به تصویب مجلس وقت رسید. متعاقب آن با ایرادهای شورای نگهبان مواجه شد و به مجلس اعاده گردید و پس از رفع ایرادها و ارسال مجدد به شورای نگهبان به تازگی نیز با پاره‌ای از ایرادها روبه‌رو شده است. هم‌اکنون نیز کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در راستای تأمین نظر شورای نگهبان در حال اصلاح لایحه مذکور می‌باشد.همان‌گونه که اشاره شد قانون فعلی مصوب حدود 40 سال پیش است و با توجه به تغییرات اجتماعی دهه‌های گذشته و چالش‌های عملی در اجرای آن ضرورت وجود قانونی جامع‌تر احساس شده است. به همین خاطر لایحه مذکور هم‌اکنون با طرح ایرادها و تذکرهای شورای نگهبان مواجه شده که برای اصلاح به مجلس شورای اسلامی اعاده شده و اکنون در کمیسیون اجتماعی به عنوان کمیسیون اصلی در حال بررسی مجدد می‌باشد.ماده یک این لایحه سرپرستی کودکان و نوجوانان فاقد سرپرست را تصریحاً منوط به اذن مقام معظم رهبری نموده و متعاقب آن امور مربوط به سرپرستی کودکان و نوجوانان بی‌سرپرست با سازمان بهزیستی کشور تعیین شده است. مطابق‌ساز و کاری که در این لایحه تدبیر شده تمامی اتباع ایرانی حائز شرایط می‌توانند سرپرستی کودکان و نوجوانان بی‌سرپرست و فاقد سرپرست را با رعایت یک سری مقررات و ضوابط و البته با حکم دادگاه صالح به عهده گیرند. نکته جدید لایحه این است که اتباع ایرانی مقیم خارج از کشور نیز می‌توانند درخواست سرپرستی طفل بی‌سرپرستی را از طریق سفارتخانه‌ها و سرکنسولگری‌ها و نمایندگی‌های رسمی کشورمان در خارج از کشور نمایند که خلأ این امر در قانون قبلی کاملاً احساس می‌شد. درخصوص تأمین نیازهای مادی این گروه از کودکان در ماده 14 لایحه مقرر شده که درخواست‌کننده سرپرستی بخشی از اموال یا حقوق خود را به کودک یا نوجوان تحت سرپرستی تملیک نماید که البته تشخیص نوع و میزان مال یا حقوق و حتی اخذ تعهد کتبی مبنی بر تملیک بخشی از اموال یا حقوق در آینده با دادگاه است. درخصوص تأمین نیازهای معنوی نیز در این لایحه در مواد مختلفی حتی از آغاز درخواست سرپرستی تدابیری اندیشیده شده است. به عنوان نمونه در ماده 36 این لایحه تصریحاً ایجاد دفتر مشاوره دینی مربوط به امور فرزندخواندگی با همکاری مرکز مدیریت حوزه علمیه در سازمان بهزیستی کشور پیش‌بینی شده که واگذاری سرپرستی کودکان و نوجوانان منوط به تأیید دفتر مشاوره دینی خواهد بود. در مراحل دیگر نیز رعایت اشتراکات دینی متقاضیان و طفل تحت سرپرستی الزامی است.

 

 

تهران امروز: این روزنامه در صفحه اجتماعی امروز خود به بحث ازدواج و مشاوره قبل از آن پرداخته و این چنین آورده: با اجرایی شدن آیین‌نامه گذراندن دوره مشاوره‌ای پیش از ازدواج‌، گذراندن 16 ساعت مشاوره پیش از ازدواج برای جوانان اجباری می‌شود و در صورتی امکان ثبت عقد زوجین در دفاتر ثبت میسر می‌شود که زوجین این دوره آموزشی را بگذرانند. ورود مسئولان دولتی به مسئله ازدواج جوانان به صورت رسمی از سال 88 کلید خورد. سازمان ملی جوانان در این سال از سامانه آموزش الکترونیکی ازدواج با عنوان اختصاری «ساج» رونمایی کرد. قرار بود با راه‌اندازی این سامانه به جوانانی که این دوره‌ها را با موفقت طی کنند، گواهینامه تخصصی «ازدواج»‌ اعطا شود. به گفته مسئولان سازمان ملی جوانان داشتن این گواهینامه به معنای این بود که جوانان الفبای زندگی را می‌دانند و درک متقابل از یکدیگر دارند.در همان مقطع محسن زنگنه، رئیس سازمان ملی جوانان استان تهران عنوان کرد که «به‌دنبال این هستیم که تا 2 سال آینده اگر پسری به خواستگاری دختری رفت، دخترخانم «به شرطی» جواب بدهد که خواستگار این دوره‌ها را گذرانده باشد.»وجود 5 /24 ‌میلیون جوان در کشور که 13‌میلیون نفر آنها درسال 88 در سن ازدواج قرار داشتند باعث شد تا آموزش‌های از راه دور در سازمان ملی جوانان راه‌اندازی شود. حضور 40 نفر از استادان برجسته کشور در حوزه مشاوره به عنوان اعضای هیات علمی این سامانه از نکاتی بود که در نخستین روزهای رونمایی از سامانه ساج مطرح شد و این خبر، اولین و آخرین خبری بود که از حضور اساتید در این سامانه مطرح شد، چرا که ظاهرا کمبود بودجه باعث شد تا این اساتید رغبتی به حضور در این سامانه نداشته باشند و حضور آنها در حد خبر باقی بماند.

 

 

کیهان: روزنامه کیهان در صفحه گزارش اجتماعی خود به ادامه رعایت نشدن حقوق روابط اجتماعی پرداخته و این چنین آورده: روز در اسلام با سلام آغاز می شود و این سلام که بسیار بر آن سفارش شده کلید تعامل اجتماعی سازنده است. شاید به گزاف نگفته باشیم که در هیچ دینی به اندازه دین اسلام به تعاملات اجتماعی در قالب صله رحم با اقوام و خویشان، توجه به همسایگان، مدارا با دشمنان و مهربانی کردن به کودکان توصیه نشده است.جای جای متون اسلامی را که ورق می زنیم در هر ورقی شاید ده ها مورد نکته اخلاقی ریز آورده شده است.علاوه بر آن متون ادبی ایرانی نیز لبریز از شعرها و داستان های پند آموز هستند که اگر با نگاهی عبرت آموز بنگریم، درس های بزرگی خواهیم گرفت.حاشا و کلا که با چنین پشتوانه غنی اخلاقی باز هم به بی راهه برویم و از اصل خویش دور بیفتیم.افسوس و صدافسوس! در خم کوچه پس کوچه های زندگی آن چنان به خود مشغولیم که سلام های بسیاری را بی پاسخ می گذاریم و با گردن فرازی به دنیا و اطرافیان فخرفروشی می کنیم. در مسیر منیت ها حاضریم خیلی چیزها را قربانی کنیم تا همان شود که به نفع ماست.علوم انسانی دایره وسیعی دارد. برای مثال کارشناسان این حوزه فرهنگ را با 360 تعریف پیش روی عموم قرار داده اند و نهایتا این خود مردم هستند که بهترین تعاریف را بر می گزینند. اما یک تعریف یک خطی در باب سبک زندگی وجود دارد که همه به آن آگاهند. سبک زندگی یعنی نحوه، شیوه و روش گذراندن زندگی و پیگیری اهداف و مقاصد. سبک زندگی چیزی متعلق به یک مقطع خاص از عمر آدمی نیست، بلکه در تمام طول عمر افراد از ابتدا تا پایان زندگی جاری و ساری خواهد بود.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 191347

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha