«غدیر» تبیین و تشریح اصول اسلامی در ناب ترین شکل ممکن است

محمد رضا سنگری در جشنواره شعرغدیر، گفت: موضوع غدیر ، تبیین و تشریح اصول اسلامی در ناب ترین شکل ممکن است که متاسفانه تا به حال به درستی واکاوی و مطرح نشده است.

به گزارش خبرنگارشبستان ،محمد رضا سنگری درمراسم جشنواره شعر غدیر که عصر روز یکشنبه 14 آبان در حوزه هنری برگزار شد شد عنوان کرد: موضوع واقعه غدیر خم، تنها ولایت علی (ع) نیست، بر لزوم پرداختن شاعران به خطبه های پیامبر (ص) در عید غدیر تاکید کرد.


وی با بیان این که باید به زوایای نامکشوف شعر علوی و غدیر بپردازیم، گفت: هنوز بسیاری از ابعاد واقعه غدیر خم حتی از چشمان تیزبین شاعران آیینی پنهان مانده است و باید به آن پرداخته شود.


سنگری ادامه داد:بدون حضرت علی (ع) دچار کاستی هستیم و تنها از گذرگاه علی (ع) است که می توانیم علم ناب و معرفت کامل را بیابیم، در واقعه غدیر پیامبر در توصیف امیر المومنین (ع) که 110 بار در خطبه شان نام آن حضرت را بردند می فرمایند که علی (ع) قرآن است و علی (ع) من است.


این پژوهشگر و شاعر خاطر نشان کرد:غدیر تنها ولایت علی (ع) نیست ، بلکه کل آموزه های دینی ما است و هیچ نکته ناگفته ای از دینمان در غدیر نیست و از شاعران و هنرمندان دعوت می کنم خطبه غدیر را بخوانند و بر اساس آن اثر خلق کنند.


وی گفت: تقریبا تمام شعرهای امروز غدیری را خوانده ام و احساس کردم شاعران اثری با موضوع خود خطبه پیامبر (ص) در واقعه غدیر نداشته اند و اگر انس و نزدیکی با این خطبه داشته باشند آثارشان را در این زمینه می سرایند.


سنگری تصریح کرد:باید در عرصه شعر سپید در محافل اشعار بیشتری خوانده شود تا این تصور به وجود نیاید که شعر آیینی پس از انقلاب بازگشت به گذشته و سنت های شعری را دارد.


وی اضافه کرد: در غدیر ظهور هم توسط پیامبر مطرح شده است و موضوع غدیر ، تبیین و تشریح اصول اسلامی در ناب ترین شکل ممکن است که متاسفانه تا به حال به درستی واکاوی و مطرح نشده است.


سنگری با ارائه این پیشنهاد که هر سال در روز عید غدیر ، خطبه خوانی غدیر در رسانه ملی و رادیو برقرار باشد، گفت: خوب است که در رسانه ها، همایش ها و کنگره های مختلف به این موضوع پرداخته شود.


شاعران آیینی؛ مجاهدان مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن
در این مراسم همچنین حسین ظریف منش، مدیر عامل بنیاد بین المللی غدیر در جشنواره سراسری شعر غدیر نیز عنوان کرد :شاعران آیینی که در رابطه با غدیر، عاشورا، مهدویت و ... شعر می گویند، مجاهدان عرصه مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن هستند.

 

وی ادامه داد:غدیر یک واقعه تاریخی صرف نیست؛ از آنجا که این واقعه با اراده خداوند و پیامبر اکرم(ص) رقم خورده و استمرار نبوت است و از این نظر که تکوین و تکمیل سنت و جهان بینی اسلامی بعد از پیامبر است موجب فخر و سرور اهل بیت(ع) و همه مسلمانان و اهل ایمان است.

 

مدیر عامل بنیاد بین المللی غدیر در ادامه اظهار کرد: غدیر روزی است که خداوند درباره مهمترین مسئله هر جامعه و ملت تعیین تکلیف کرده است، که چه نوع حکومت و چه حاکمی با چه ویژگی ها و شاخصه هایی برای سعادت و بهروزی و کمال انسان ها در یک جامعه مبتنی بر ارزش های اسلامی شایسته است و چه رهبری باید بر جامعه اسلامی حکومت کند.

 

وی افزود: از این رو مقام معظم رهبری فرمودند غدیر باطل کننده ایده جدایی دین از سیاست است و امام(ره) هم تاکید کردند که عید غدیر تنها برای شادی کردن نیست بلکه باید بفهمیم حکومت و سیاست از هم جدایی ندارند و نیز باید بفهمیم که سیاست متعلق به همه مردم است و رشد و تعالی انسان باید تحت یک حکومت الهی سامان داده شود.

 

ظریف منش خاطرنشان کرد: به این دلایل است که تلاش های هنرمندان و متفکران در ثبت بزرگی این روز کاری ارزشمند است و باید ظهور و بروز بیشتری داشته باشد.

 

وی با بیان اینکه ثبت غدیر برای نخستین بار توسط شاعر پیامبر(ص) انجام شده، افزود: پس از او دیگر متفکران و شاعران و هنرمندان در این راه اهتمام داشته اند که از جمله آنها علامه امینی است که با استفاده از همین تلاش هنرمندانه و متعهدانه بود که توانست با ایمان و اراده ای بزرگ به آن کارستان یعنی تالیف دائره المعارف «الغدیر» دست زده و آن را به انجام برساند.

 

این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنانش گفت: در زمان حاضر که اسلام به برکت خون شهدا و رهبری و تدبیر امام(ره) و در پی ایشان مقام معظم رهبری افق های نوینی را به روی مردم دنیا باز کرده است و از سوی دیگر دشمنان اسلام همه توان خود در عرصه های فرهنگی، سیاسی، هنری، اقتصادی و ... را از طریق هنرمندان و پژوهشگران خود بسیج کرده اند تا هجمه فرهنگی را بر ما وارد آورند، ضرورت پرداختن به آموزه های غدیر، ولایت و حکومت اسلامی بیش از پیش احساس می شود.

 

وی هجمه فرهنگی دنیای استکبار را نشانگر استیصال غرب در برابر فرهنگ غنی اسلامی دانست و گفت: امروز شاعران ما با هر بیت خود می توانند در این جبهه فرهنگی نقش یک سرباز را ایفا کنند و هر شعری که شاعران آیینی ما در وصف امیر المومنین یا واقعع غدیر می گویند می تواند گلوله ای باشد برای مبارزه در این جبهه و حرکت همراه با خباثت دشمن را خنثی کند.

 

مدیر عامل بنیاد بین المللی غدیر ادامه داد: از این رو شاعران آیینی که در رابطه با غدیر، عاشورا، مهدویت و ... شعر می گویند و هنرنمایی می کنند مجاهدان عرصه مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن هستند.


در این مراسم کسانی چون احد ده بزرگی ، محمود حبیبی کسبی ،مهدی رحیمی و اصغر عظیمی مهر به شعر خوانی پرداختند.
پایان پیام/
 

کد خبر 191346

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha