به گزارش خبرنگار شبستان، کنگره ملی غدیر با محوریت بزرگداشت علامه عبدالحسین امینی صبح امروز با حضور مهمانانی از اهل تسنن و مدعوین از کشورهای همسایه در تالار شیخ مفید دانشگاه تهران برگزار شد.
سخنران مراسم افتتاحیه این کنگره آیت الله خزعلی بود که پس از سخنرانی وی از ترجمه کتاب الغدیر به زبان اردو رونمایی شد. پس از مراسم افتتاحیه، نوبت به ارائه مقالات برگزیده رسید که در این بخش 6 مقاله با موضوعات مختلف شامل بازتاب مفاهیم ولایت و وحدت اسلامی در الغدیر علامه امینی، تقابل علامه امینی با «تهمت کثرت جعل در احادیث شیعه» و بررسی تاثیرات الگوی غدیر در مدیریت و راهبری جوامع اسلامی توسط مولفان و صاحبان آثار ارایه شد.
ویژگی های علمی و عملی صاحب الغدیر، شان نزول آیه اکمال در منابع اهل سنت و واکاوی معنای مولی در حدیث غدیر از دیگر موضوعات در بخش ارایه مقالات بود.
در این بخش «سیدعلی سید اوف» از برادران اهل تسنن ضمن ارایه مقاله خود در رابطه با شان نزول آیه اکمال در منابع اهل سنت گفت: این تحقیق در رابطه با شان نزول آیه اکمال در منابع اهل سنت به همراه نقد و بررسی و پاسخ به شبهات تالیف شده و سوال اصلی مطرح در آن این است که آیه اکمال دارای چه شان نزولی است و آبا دو گروه روایات عرفه و غدیر قابل جمع می باشد؟
وی با اشاره به این موضوع که در این تحقیق، از روش توصیف و اسناد و مدارک علمی بهره گرفته شده، گفت: روایات اهل سنت که بیانگر شان و یا مکان نزول آیه اکمال هستند در یک نگاه، به دو قسمت کلی، روایات عرفه و روایات غدیر، تقسیم می شوند روایات قسم اول با اینکه در معتبرترین منابع روایی اهل سنت (صحیحین) به طرق مختلف ذکر گردیده است اما به دلیل برخی اشکالات و شبهاتی که بر این روایات وارد است نمی توان صحت آنها را پذیرفت بلکه برعکس با در نظرگیری چنین شبهاتی ضعف آن قابل اثبات است.
این محقق اهل تسنن افزود: روایات قسم دوم که مکان نزول آیه اکمال را غدیر خم می دانند با وجود این که در منابع مهم اهل سنت ذکر گردیده، اما مجموع آنها از طرف بزرگان و صاحب نظران اهل سنت مورد شبهه افکنی فراوان قرار گرفته است و همه سعی کرده اند با ذکر شبهات سندی و محتوایی این سلسله از روایات را تضعیف کنند که البته با پاسخهایی که به تمام آنها داده شده، نه تنها صحت و اعتبار روایات غدیر به اثبات می رسد بلکه فهمیده می شود القاء چنین شبهاتی در رابطه با این روایات با غرض دیگری بیان شده است، گرچه نتیجه نهایی که ما در این پژوهش بدان رسیدیم این است که با فرض نادیده گرفتن اشکالات موجود در روایات عرفه، می توان میان این دو گروه از روایات (عرفه و غدیر) جمع کرد. البته با حفظ همان اصلی که شیعه در شان نزول آیه اکمال به آن معتقد است.
بخش دوم کنگره ملی غدیر نیز بعدازظهر امروز در قالب 5 نشست تخصصی و با مشارکت دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه الزهرا (س)، دانشگاه امام صادق (ع)، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دانشگاه جامع امام حسین (ع) برگزار می شود.
در این بخش دانشگاه تربیت مدرس موضوع غدیر و الگوی مدیریتی و اقتصادی مبتنی بر آن، دانشگاه الزهرا (س) موضوع زنان و الغدیر، دانشگاه امام صادق(ع) مساله روش شناسی علامه امینی در کتاب الغدیر، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مساله غدیر و بیداری اسلامی با محوریت وحدت و دانشگاه جامع امام حسین (ع) موضوع راهکارهای تبلیغ و نشر اندیشه های الغدیر در جهان اسلام را بررسی و تبیین می کنند.
پایان پیام/
نظر شما