به گزارش شبستان؛ رسانه های جمعی در دنیای امروز از نقش ویژه و پر رنگی در زندگی نوع بشر برخوردار هستند. از آن هنگام که تلویزیون، رادیو و اینترنت پا به میدان گذاشت، شهروندان ومخاطبان این رسانه ها میزان بیشتری از زمان خود را در طول روز به توجه به این ابزارهای اطلاع رسانی صرف کردند. با توجه به این مسئله که در جهان کنونی قرن 21، گسترش کمی و کیفی رسانه های دیداری و شنیداری از گستردگی بی سابقه ای برخوردار شده است؛ تمرکز مخاطبین به رفتار و عملکرد اصحاب رسانه نیز تمرکز بیشتری یافته است.
تلویزیون دولتی بریتانیا، (B.B.C) که از قدیمی ترین بنگاه های سخن پراکنی در جهان محسوب می شود، از گستره مخاطب بسیار بالایی میان شهروندان اغلب کشورهای دنیا برخوردار است. این شبکه خبری که از منابع مالی وزارت امور خارجه بریتانیا، بودجه خود را تامین می کند، در سال های اخیر با تمرکز بر سیاست به اصطلاح بی طرفی رسانه ای، سعی دارد اعتماد مخاطبان را بر حسن نیت کارگزاران این رسانه جلب کند. اما در روزهای اخیر، به دنبال کشف رسوایی های اخلاقی زنجیره ای در این بنگاه سخن پراکنی، پلیس لندن که بزرگترین واحد پلیس بریتانیا محسوب می شود، از کشف یک رسوایی اخلاقی بسیار بزرگ در میان یکی از مجریان پیشین این شبکه خبر داد.
بنا به این گزارش، جیمی ساویل از مجریان باسابقه و مشهور این شبکه که سال پیش در سن 84 سالگی از دنیا رفت، به بیش از 300 کودک تجاوز کرده است که در زمان ارتکاب این جنایت ها، اغلب آنان زیر 16 سال سن داشته اند. بر این اساس، سخنگوی انجمن ملی جلوگیری از خشونت علیه کودکان بریتانیا اظهار داشت که، جیمی ساویل از فجیع ترین مجرمان جنسی بوده که این انجمن تا به حال با آن برخورد کرده است. برخی از زنان که متحمل چنین جنایتی شده اند، گفته اند که بیش از 50 سال پیش ساویل چنین بلایی را بر سر آنان آورده است. در این رابطه، تحقیقات پلیس ابعاد تازه ای به خود گرفته، و با فشار رسانه های سراسر دنیا، نوعی دستپاچگی و استیصال در میان مسؤولان بی.بی.سی به وجود آمده است.
سال گذشته نیز یکی از مجریان واحد فارسی شبکه بی.بی.سی، از سؤ استفاده جنسی علیه خود خبر داد که در آن زمان جنجال بسیاری بر پا کرد. وقوع چنین مواردی در یکی از سرشناس ترین رسانه های جهان، نه تنها از نگاه جرم شناسی قابل تامل است، بلکه نشان از نوعی انفجار بی اخلاقی و جامعه ستیزی جمعی در میان جامعه بریتانیا دارد.در این راستا، تا مادامی که، دولت این کشور، در تدوین برنامه های کلان فرهنگ سازی و جامعه پذیری برای شهروندان خود تجدید نظر نکند، باید منتظر تکرار چنین فجایعی بود.خواه در بی.بی.سی اتفاق بیافتد، خواه در پلیس مخفی، ارتش یا هر سازمان دیگر.
این روزها در رسانه های جمعی بریتانیا و جهان، مسئله کشف رسوایی اخلاقی تازه در تلویزیون دولتی بریتانیا، بی.بی.سی پوشش ویژه ای داشته و موج جدیدی از بحران را بر این شبکه خبری تحمیل کرده است.
کد خبر 191149
نظر شما