غیبت؛ عاملی که ثواب حضور در مسجد را از بین می برد

نشستن در مسجد به انتظار نماز، عبادت است؛ مادام که حدثی (عامل باطل کننده ای) از شخص سر نزند. عرض شد: ای رسول خدا! حدث چیست؟ فرمود: غیبت کردن.

خبرگزاری شبستان: از این فرموده پیامبر اکرم (ص) پیداست که مسجد در نزد خداوند تبارک و تعالی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و آنچه را که خداوند چنین اهمیت ویژه ای به آن داده است پر واضح است که نزد مسلمانان نیز از جایگاه ویژه و والایی برخوردار خواهد بود.

 

امام حسین (ع) فرموده اند: اهل مسجد زائران خدا هستند و بر صاحب خانه است که به زائرش هدیه دهد. امام صادق (ع) نیز انسانهای مسجدی را از برترین و برگزیدگان جامعه معرفی نموده است انسان مسجدی اهل بهشت است.. پیامبر اکرم (ص) در حدیثی می فرمایند: آنان که به ندای مومنین پاسخ می گویند و به سوی مسجد می شتابند از اهل بهشت معرفی شده اند.
 

آسیب شناسی حضور در مسجد
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) فرمودند: الجُلوسُ فی المسجدِ لإنتظارِ الصَّلاه عِبادهٌ ما لَم یُحدِث، قیل: یا رسولَ اللهِ وَ مَا الحَدَثَ؟ قال: الإغتیابُ؛ نشستن در مسجد به انتظار نماز، عبادت است؛ مادام که حدثی (عامل باطل کننده ای) از شخص سر نزند. عرض شد: ای رسول خدا! حدث چیست؟ فرمود: غیبت کردن.

 

رسولُ اللّه صلى‏ الله ‏علیه و ‏آله و سلّم: یا أبا ذَرٍّ ، إنّ اللّه‏َ تعالى یُعطِیکَ مادُمتَ جالِسا فی المَسجِدِ بِکُلِّ نَفَسٍ تَنَفَّستَ دَرَجةً فی الجَنّةِ ، وتُصَلِّی علَیکَ الملائکةُ ، وتُکتَبُ لَکَ بِکُلِّ نَفَسٍ تَنَفَّستَ فیهِ‏عَشرُ حَسَناتٍ ، وتُمحى عنکَ عَشرُ سَیّئاتٍ .

پیامبر خدا صلى‏ الله ‏علیه و ‏آله و سلّم: اى ابوذر ! تا زمانى که در مسجد نشسته‏اى خداوند متعال به تعداد هر نفسى که مى‏کشى، یک درجه در بهشت به تو مى‏دهد و فرشتگان بر تو درود مى‏فرستند و براى هر نفسى که در مسجد مى‏کشى 10 حسنه برایت نوشته مى‏شود و 10 گناه از تو پاک مى‏گردد.
 

پیامبر اکرم (ص) می فرماید: تذهب الارضون کلها یوم القیامه الا المساجد، فانها تنضم بعضها الی بعضی؛ در روز قیامت همه زمین ها از بین می روند مگر مساجد که پیوند به هم باقی می مانند.(کنز العمال، ج 7، ص 652)
پایان پیام/

 

کد خبر 190965

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha