سیزدهمین دوره کتاب سال دفاع مقدس برگزیدگان خود را شناخت

فرهنگی: سیزدهمین دوره جشنواره کتاب سال دفاع مقدس با معرفی آثار برتر منتشر شده مربوط به سال های 87 و 88 در حوزه دفاع مقدس به کار خود پایان داد.

 

به گزارش خبرنگار شبستان، محمد رضا سنگری، دبیر علمی جشنواره کتاب سال دفاع مقدس در مراسم پایانی این جشنواره که عصر دوشنبه یک آذر  در سالن اندیشه حوزه هنری برگزار شد، گفت: این جشنواره حاصل شش ماه کار متولیان آن در حوزه سخت افزاری و نرم افزاری است که طی آن 863 اثر در 15 مرحله داوری شدند. خوشبختانه جشنواره پس از سپری سال ها به خوبی معیار های داوری خود را شناخته است.
وی افزود: رشد آثار جشنواره در سال های اخیر خصوصا در حوزه ادبیات کودک و نوجوان که از کاستی های سال های گذشته محسوب می شد، نشان از بلوغ و تکامل آن است، همچنین حساسیت ناشران به این حوزه بسیار بیشتر شده است.
 
وی خاطر نشان کرد:حضور 98 نفری زنان در این جشنواره، پرداخت مسئله دفاع مقدس در دانشگاه ها، تاسیس رشته کارشناسی ارشد ادبیات دفاع مقدس و... تحولات مهمی است که جای تامل دارد.
دبیر علمی این جشنواره همچنین گفت: سئوالی مطرح می کنم که پاسخ آن می تواند افق های تازه ای را پیش روی نویسندگان قرار دهد و آن این است که چگونه باید جنگ را بیان کرد. شهید خرازی در جایی می نویسد :" جنگ را درشت نگویید ، درست بگویید." پیشنهاد من این است که به کلام خداوند در قرآن توجه کنیم که هرچه رنگ خداوندی بپذیرد به حقیقت نزدیک می شود .
سنگری تاکید کرد: خداوند در سوره انفال فضایی را ترسیم کرده است که تکلیف ما را نسبت به جنگ مشخص می کند و آن اینکه خداوند هم از لرزش اشک ها در چشم ها درحسرت نبودن در سپاه اسلام و هم از لرزش بدن ها از ترس جنگ سخن می گوید. پس آچه مسلم است ما هم باید از درشتی ها بگوییم و هم درستی ها رابیان کنیم.
 
در ادامه این مراسم سردار باقر زاده، رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس گفت: به نظر من مهمترین مسئله در این حوزه عدم بهرمندی هنرمندان و صاحب نظران فرهنگی از این آثار فاخر است.
 
وی افزود:من به شدت گلایه مندم از هنرمندانی که چشمشان را بر این حقایق بسته و بر تخیلات و موهومات ذهنی خود تکیه کرده اند. تخیلاتی که نه با واقعیت های دفاع مقدس و نه با معارف اسلامی ما همخوانی ندارد.
 
باقر زاده در تایید حرف خود به فیلم "دموکراسی تو روز وشن " اشاره کرد و گفت: آیا نویسنده و کارگردان این فیلم به آثار دفاع مقدس رجوع کرده است. آیا حاضر شده اند خاطرات منتشر شده رزمندگان را مطالعه کنند. در کجای معارف اسلامی ما اجازه داده شده است که حقایق مسلم تربیتی و اخلاقی را نایدیده بگیریم. من در مقام نقد فیلم نیستم اما این را یک فاجعه برای سینمای کشور می دانم که با وجود چنین آثار فاخر یک فیلم نامه نویس بر اساس موهومات خود دست به نوشتن یک اثر بزند.
 
باقر زاده اظهار کرد: من با سابقه 30ساله در امر تفحص، هیچگاه با مسائلی که در این فیلم ذکر می شود برخورد نکرده ام . شاید بهتر بود لااقل به یکی از متخصصان مراجعه کنند. من نمی دانم کجای جهان اینگونه چوب حراج به ارزش های خود می زنند.
 
وی افزود: مصمم هستم که از سوی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس از نویسنده ،کارگردان و معاونت سینمایی ارشاد شکایت کنم که این اثر از مصادیق تعاون بر اسم عدوان است. چطور می شود در مقابل کسی که فرهنگ و ارزش های شهدا و ترویج حیا را به سخره گرفته است ساکت بنشینیم. حقیقتا برای سردمداران فرهنگ تاسف می خورم زیرا هنوز مادران قد خمیده شهدا روبروی ما هستند و هنوز هم پیکر فرزندانشان در بیابان های غرب و جنوب کشور در زیر خاک هاست و این گونه به مخاصمه با ارزش هایمان می پردازیم.
 
 
 
 
بر اساس گزارش خبرنگار شبستان، در ادامه مراسم از برگزیدگان این جشنواره تقدیر شد که اسامی آنها در برخی از بخش ها به این شرح است.
هیأت داوران در گروه داوری خاطره پس از بررسی 301عنوان کتاب، نتایج داوری خود را در سه بخش جداگانه به این شرح اعلام کرد:
 
 
گروه داوران در بخش خاطرات خودنوشت هیچ اثری راحائز رتبه نخست ندانست.
 
کتاب «پوتین‌های ساق‌بلند»، به قلم قاسم عباسی مقام دوم وکتاب "پزشکی اجباری" نوشته عباس کیانی انبوهی مقام سوم را کسب کردند.
 
در بخش خاطرات دیگرنوشت، کتاب "بابانظر" بامصاحبه‌گری سیدحسین بیضایی و تدوین و ویرایش مصطفی رحیمی رتبه اول، کتاب "دا" به قلم سیده زهرا حسینی مقام دوم و کتاب "جای خالی خاکریز" نوشته سعید عاکف مقام سومرا کسب کردند.
 
هیأت داوران در این دوره از جشنواره برای نخستین‌بار، بخش خاطرات اسارت را به طور ویژه بررسی و در این شاخه کتاب "شن‌های سرخ تکریت" نوشته عبدالامیر افشین‌پور را حائز رتبه نخست و کتاب "آوازهای نخوانده"به قلم ساسان ناطق را حائز رتبه دوم دانست.
 

 

هیأت داوران در گروه داوری داستان پس از کتاب "بالای سر آب‌ها" به قلم محمدرضا شرفی، "سرریزون" نوشته محمد محمودی نورآبادی مشترکا حائز مقام اول شدند.
 
کتاب "ساعت عشق 8را نشان می‌دهد" نوشته رحمت حقی‌پور مقام دوم و کتاب "دیلمزاد" نوشته محمد رودگر رتبه سوم را کسب کردند.
 
هیأت داوران در گروه داوری زندگی‌نامه داستانی ،آثار منتشرشده در این گونه‌ی ادبی ـاسنادی را از قوت ساختار و محتوایی برخوردار ندانست؛ لذا هیچ‌یک از کتاب‌های ارزیابی‌شده حائز مقام اول و دوم نشد.
 
هیأت داوران کتاب "به آن چشم‌ها نگاه کن" نوشته عزت‌الله الوندی را حائز رتبه سوم و کتاب "روشن‌تر از خورشید" به قلم مهردادرضایی‌فر را شایسته تقدیر دانست.
 
هیأت داوران گروه زندگی‌نامه و وصیت‌نامه پس ازبررسی 121 عنوان کتاب، در بخش وصیت‌نامه، کتاب "وصیت‌نامه شهدای کهکیلویه وبویراحمد" به کوشش مهدی علیائی مقدم را حائز رتبه‌ نخست دانست.
 
گروه داوران در این بخش کتابی را حائز رتبه‌های دوم و سوم و شایسته تقدیر ندانست.
 
گروه داوران در بخش زندگی‌نامه مستند، کتاب "ازخاک تا خدا" نوشته حمید کارگر را حائز کسب رتبه دوم و کتاب "پرواز از قلاویزان"نوشته عیسی جمال را حائز رتبه سوم دانست.
 
هیأت داوران درگروه شعر با ارزیابی 92 اثر شعریرسیده به دبیرخانه جشنواره، کتاب "سربازی با گلوله برفی"سروده مجید سعدآبادی راحائز رتبه اول و کتاب "چیزی قطب‌نماها را دیوانه می‌کند" سروده حمیدرضا شکارسری راحائز رتبه دوم و کتاب "سوءتفاهم" سروده علی داوودی را حائز رتبه سوم دانست.
 
گروه داوری داستان کودک و نوجوان پس از داوری 41عنوان کتاب با اظهار خشنودی از ارتقای سطح کیفی آثار در این  گروه داوری شعر کودک و نوجوان پس از ارزیابی 43عنوان کتاب، نتایج داوری این گروه را به این شرح اعلام کرد:
 
کتاب "تا رادیو خبر داد" سروده غلامرضا بکتاش حائزرتبه اول شناخته شد و کتاب "گل و باران و خورشید" سروده مریم هاشم‌پور حائز رتبه دوم. کتاب "سایه مهربان"سروده منیره هاشمی نیز رتبه سوم را به دست آورد.
 
گروه داوری نمایشنامه و فیلمنامه نتایج ارزیابیاین گروه را به این شرح اعلام کرد:"رکاب" نوشته عزت‌الله مهرآوران حائز رتبه اول شناخته شد. کتاب "شش خاطره و یک شکست" به قلم غلامحسین دریانورد حائز رتبه دوم وکتاب "باد که می‌نویسد" نوشته آرش عباسی موفق به دریافت رتبه سوم شد.
 
پایان پیام
کد خبر 1909

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha