تأثیر مستقیم رسانه بر انتخاب سبک زندگی افراد جامعه

عبدالرضا عزیزی با اشاره به نقش رسانه‌ها بر انتخاب سبک و سیاق زندگی در میان جامعه اظهار کرد: مطبوعات و رسانه‌ها در انتخاب فردی اشخاص جهت انتخاب سبک خاصی از زندگی اثر مستقیم دارند.

به گزارش خبرنگار شبستان، نشست رسانه و تأثیر زندگی صبح روز شنبه 13 آبان طی برگزاری نوزدهمین نمایشگاه بین‌المللی مطبوعات و خبرگزاری‌ها در سرای روزنامه‌نگاران ایران برگزار شد.

در این نشست، عبدالرضا عزیزی، رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی طی سخنانی اظهار کرد: بحث سبک زندگی همه ابعاد فردی افراد را شامل می‌شود و ساختاری فردی و اجتماعی را به همراه دارد.

وی با گریز نقش رسانه‌ها در تبیین سبک زندگی اسلامی اظهار کرد: با توجه به اینکه امروزه استفاده از رسانه امری طبیعی قلمداد می‌شود و رسانه‌ها وارد زندگی مردم شده‌اند بهره‌گیری از آنها امری اجتناب‌ناپذیر است.

وی ادامه داد: اساسا هر رسانه‌ای بر مبنای سبک زندگی مخاطبان‌اش است که طیف مخاطب خود را انتخاب می‌کند.

وی ادامه داد: سبک زندگی به مجموعه‌ای از رفتارها و الگوهای فردی اطلاق می‌شود که نشان از کم و کیف باورهای فرد دارد.

عزیزی افزود: در حقیقت سبک زندگی بر ماهیت خاصی از تعاملات و کنش‌های اشخاص در جامعه دلالت می‌کند که مبین معانی و تفاسیر فرد در جریان زندگی‌اش است.

رییس کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: سبک زندگی در هر منطقه‌ و کشوری متفاوت است، برای مثال سبک زندگی ما بر اساس تئوری نوین تمدن اسلامی شکل می‌گیرد، در حالی که زندگی غربی تنها نگاهی صرفا مادی دارد که این امر کاملا در تقابل با سبک زندگی اسلامی ما قرار دارد.

وی با بیان اینکه نخستین حوزه در سبک زندگی به شخصیت و معیار فرد بازمی‌گردد، افزود: هر کدام از مؤلفه‌های اخلاق، باور، تعهد، معنویت، روابط اجتماعی و خانوادگی در قالب زندگی فردی شناخته می‌شود.

عزیزی ادامه داد: با توجه به موارد مذکور رسانه‌ها در تصمیم‌گیری فرد برای انتخاب سبک زندگی می‌توانند نقش کلیدی داشته باشند چرا که می‌توانند هنجارها و موقعیت‌های فرد را در جامعه به درستی تبیین کنند.

وی در ادامه ایده‌آل‌ترین الگو و سبک زندگی را در نوع و روش زندگانی حضرت علی (ع) و رهبری دانست و افزود: متأسفانه ما با این سبک از زندگی فاصله بسیاری داریم.

عزیزی گفت: کمیسیون اجتماعی مجلس به علت اهمیتی که به مسایل خانواده و همچنین موارد مربوط به سبک زندگی می‌دهد اقدام به ایجاد کمیته‌ای جدید با عنوان جمعیت و تنظیم خانواده کرده است.

وی ادامه داد: تلاش ما این بوده است تا به لحاظ ساختار و مکانیسم بتوانیم الگوی زندگی سبک اسلامی ایرانی را در جامعه بیش از پیش محقق کنیم اما حقیقت آن است که اگر به رهنمودهای رهبری در حوزه‌های مختلف از جمله سبک زندگی عمل می‌کردیم موفق‌تر بوده و سعادت دو دنیا نصیب ما می‌شد اما متأسفانه تنها حرف می‌زنیم و عمل نمی‌کنیم.

وی با بیان اینکه سبک زندگی فعلی در جامعه ما متأثر از فرآیندهای جهانی‌سازی قدرتمندانه است، افزود: متأسفانه رسانه‌های ما نیز خواسته یا ناخواسته در همان فرآیند حرکت می‌کنند که این امر کاملا مغایر با ارزش‌های بومی ما است.

وی در پایان اظهار کرد: قطعا برای تبیین الگوی سبک زندگی اسلامی مبتنی بر تئوری تمدن نوین اسلامی ایرانی باید الگویی توسط دانشمندان و اندیشمندان جهت ارایه به مردم طراحی شود.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 190748

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha