به گزارش خبرنگار شبستان، در نشست تخصصی رسانه و سبک زندگی به اینکه متفکرین مختلف آرای گوناگونی درباره سبک زندگی در طول دوران داشتهاند، گفت: ما نیز در ایران با عنوان متفاوتی با موضوع سبک زندگی آشنا بودیم.
در ایران این موضوع یکی از مقولات مهمی است که به اشتیاق مطرح میشود، همچنان که مقام معظم رهبری فرمایشاتی در سفرشان به خراسان شمالی در اینباره ذکر کردند.
وی افزود: این فرمایشات رهبری نقطه عطفی شد تا با دقت بیشتری به این موضوع پرداخته شود تا منشأیی در حوزه فرهنگ و جامعه باشد.
علیاکبر اشعری بیان کرد: همه کسانی که با معارف اسلامی آشنایی دارند میدانند که سیره ائمه و معصومین پر از آموزههایی است که به سبک اسلامی میانجامد، شاید تحت این عنوان کتابی منتشر نشده باشد اما برخی کتابهای روایی ما با منظور گردآوری این روایات در این حوزه موجود است.
وی با اشاره به اینکه وقتی صحبت از سبک زندگی میکنیم منظورمان یک مجموعه نظاممند است که دیگران را از آن مجموعه متمایز میکند، اظهار کرد: با ورود صنعت و تکنولوژی و تأثیری که بر رفتار مصرفی مردم میگذارد اگر سبک زندگی کارآمد و فعالی موجود باشد میتواند این سبک را در مجموعه خودش تعریف کند و در نهایت هویت خودی ایجاد میشود. اگر این سبک زندگی تبدیل به هویت نشود به نوعی به ازهمپاشیدگی و ازهمگسیختگی میانجامد.
این کارشناس مسایل فرهنگی با ذکر مثالی عنوان کرد: گاهی اوقات دانشآموزی که کار خوب یا بدی را انجام داد به تبع انجام آن کار تشویق یا تنبیه میکنیم اما در این مورد باید به او متذکر شویم که به چه علت تشویق یا تنبیه شده است. این بحث در حوزه آموزش که مبنای یادگیری یا گسترش آگاهی در سطح جامعه است بسیار نمود دارد.
اشعری در بخش دیگری از سخناناش با تأکید بر اینکه در جامعه دو نوع نگاه یکی ممیزی و دیگری غیر آن وجود دارد، خاطرنشان کرد: برای تشریح این مطلب مثالی جامع میآورم و آن بحث کتاب و مطبوعات است که یکی بدون ممیزی انتشار پیدا میکند و دیگری بعد از اینکه ممیزی میشود، منتشر و در جامعه پخش میشود، رفتاری که در مطبوعات وجود دارد هیچگونه خطری را برای جامعه به دنبال نخواهد داشت بلکه باعث رشد و خلاقیت هم میشود؛ این دو نگاه هر کدام سبکی را به وجود میآورد و شاید این فرمایش رهبر معظم انقلاب فرصت بسیار خوبی برای گروههای اندیشمند ایجاد میکند که الگوهای مناسبی را عرضه و تبدیل کنند.
وی تأکید کرد: امروز رسانهها الگوهای رفتاری را در جامعه رواج میدهند، وقتی نگاهی به برخی مجموعههای تلویزیونی کرهای میاندازیم متوجه میشویم که چقدر زیبا و در قالب داستان غرور مردم خودشان را برانگیخته میکنند و رفتار درست و صحیح را برای مردم اینگونه توضیح میدهند، رسانههای ما نیز باید در قالب ارایه الگوهای سبک زندگی عمل کنند و ثانیا باید دارای سبک ویژه اسلامی- ایرانی باشند.
اشعری در پایان توضیح داد: در دین از واژههایی مثل اخلاق و فقه استفاده میکنیم که در رسانهها باید از این دو واژه استفاده و تبیین شود البته این دو واژه در مورد تمام مشاغل جامعه وجود دارد، بنابراین اگر رسانهها بخواهند خودشان سبک اسلامی- ایرانی را رعایت کنند لازمه آن آموزش سلسله مبانی فقهی و اخلاقی و تبیین آنها است.
به گزارش خبرنگار شبستان، روز گذشته همچنین دو عنوان کتاب "تارنما و فهرست جامع مطبوعات" که به همیت معاونت مطبوعاتی ارشاد منتشر شده است، توسط محمدجعفر محمدزاده رونمایی شد.
پایان پیام/
نظر شما