وی گفت: انسان امروزه باید فریاد بزند که به من حق اندیشه بدهید، همانطوری که برای زندگی خود و استیفای این حق، دست به هر کاری می زند.
عضو هیئت علمی گروه فلسفه دانشگاه تهران در پاسخ به این پرسش که این تقدم نظر و عمل در حوزه دین چگونه است، اظهار داشت: فرآیند نظر و عمل در حوزه دین متفاوت است. دین، حوزه ایمان است و در حوزه ایمان، من ابتدا باید ایمان بیاورم تا بتوانم امور را فهم کرده و مورد ارزیابی قرار دهم.
عضو موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران پیرامون مطالعات فلسفه غرب در دانشگاه ها و طرح اسلامی شدن علوم انسانی اظهار داشت: فلسفه های غربی هم باید خوب خوانده شود هم اینکه در وهله اول نباید نگاه نقادی به آن داشت. بحث نقد و بررسی هنگامی باید طرح شود که دانشجویان تسلط کافی به مباحث فلسفی مربوطه داشته باشند. در این صورت است که می توان نقدی منصفانه و آگاهانه از تمامی زوایای طرح شده در یک فلسفه ارائه کرد.
وی خاطرنشان کرد: فلسفه های غربی منافاتی با آموزه های اسلامی و دینی ندارند. اصلا طرح چنین رویکردی، به خاطر بی دقتی و انتخاب واژگان اشتباه است. روح کلی فلسفه غرب، با آموزه های اعتقادی ما تضادی ندارد. به همین خاطر گویی طرح چنین موضوعی اصولا به خاطر پیش داوری های از پیش تعیین شده، راه را به اشتباه پیش می برد.
پایان پیام/
نظر شما