فاطمه آلیا نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به بحث اصلاح قانون انتخابات در کمیسیون شوراها با حضور در غرفه خبرگزاری شبستان به خبرنگار شبستان گفت: اینکه قانون انتخابات نیاز به اصلاحات دارد موضوع جدیدی نیست و ما از مجلس هفتم به این موضوع رسیدیم و در مجلس هشتم نیز یعنی در کمیسیون امنیت ملی مدتها بر این موضوع بحث کردیم و نتیجه این شد که دولت لایحه جامع انتخابات را بیاورد و گویا دولت در این زمینه کار زیادی انجام داده است.
وی اظهار کرد: بحث اصلاح قانون انتخابات در دوره نهم در کمیسیون شوراها مطرح شد و چون اصل این قانون نیاز به اصلاحات دارد لذا این کار کمیسیون کار درستی بود اما کمیسیون در این اصلاحات به جاهایی ورود پیدا کرده است که جای تامل دارد و به نظر نمی آید که در مجلس هشتم رای بیاورد.
آلیا تصریح کرد: در این اصلاحات و برخی مواد اختیارات شورای نگهبان یا سلب شده است یا تضعیف شده است و یا به عهده هیئت دیگر گذاشته شده است و یا در بحث ملاک انتخاب رییس جمهور نمایندگان مجلس را ملاک قرار داده است که این موضوع با اصل تفکیک قوا در مغایرت است.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: بحث تشخیص رجل سیاسی سازوکاری است که شورای نگهبان خودش آن را انجام می دهد و مشکلی هم نیست زیرا زندگی سیاسی و اجتماعی افراد نشان می دهد که در کدام عرصه فعالیت داشته اند.
وی ادامه داد: در سه موردی که کمیسیون شوراها در قانون انتخابات ورود پیدا کرده اند اشکالاتی وارد است که با مخالفت روبرو شده است اما قرار است این اصلاحات به صحن بیاید و اشکالی هم ندارد زیرا طرح هایی زیادی به صحن می آید که به مورد تصویب قرار نمی گیرد.
وی در رابطه با اینکه چرا همواره در آستانه انتخابات ریاست جمهوری بحث اصلاحات مطرح می شود گفت: سال اول امسال چون سال اول مجلس نهم است کمیسیون شوراها نیز وظایفش بررسی همین طرح ها و لوایح است و اشکالی ندارد که مجلس به این موارد ورود پیدا کند.
وی بیان کرد: مثل برخی قوانین دیگر همانند هدفمندسازی یارانه ها که هم مجلس و هم دولت ورود پیدا کرده اند و طرح موفقی نیز بود در حال حاضر نیز ما نباید عجله کنیم و منتظر باشیم که کارشناسان وزارت کشور، دولت با توجه به تجارب 33 ساله لایحه ای را در این زمینه بیاورند و مجلس نیز طرح خودش را آماده کنند و از مجموع اینها یک قانون جدید به تصویب برسد.
پایان پیام/
نظر شما