رفع کمبود مسجد در یاسوج با احداث 150 مسجد در دست اقدام

مدیرکل اوقاف و امور خیریه کهگیلویه و بویراحمد گفت: 400 روستای بالای 20 خانوار در این استان هم اکنون فاقد مسجد هستند./رفع کمبود مسجد در یاسوج با احداث 150 مسجد در دست اقدام.

به گزارش خبرگزاری شبستان از یاسوج، مسجد از دیرباز به ‌عنوان اصلی ‌ترین پایگاه دینی مسلمانان مطرح بوده و از همین مکان مقدس بود که مرزهای عقیدتی و جغرافیایی اسلام به سایر بلاد دور و نزدیک گسترش یافت.

 

امروزه نیز مسجد با کارکردهای مختلف جایگاه خود را در جامعه اسلامی حفظ کرده و فعالیت های مختلف فرهنگی، اجتماعی، دینی و عبادی در آن انجام می‌ گیرد.

 

توسعه و تقویت شبکه ارتباطات اجتماعی، مقابله با انحرافات دینی و آسیب های اجتماعی، تقویت وحدت و هم گرایی مسلمین، تبلیغ دینی و پاسخگویی به شبهات، رفع مشکلات مردم و ... برخی از کارکردهای مسجد هستند که توجه ویژه به آنها می تواند زمینه ‌ساز بروز و ظهور تحولات چشمگیر و تغییرات بنیادین در جامعه شود.

 

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: شهر یاسوج نسبت به جمعیت کمترین مسجد را در بین شهرهای استان دارد اما طی سال های اخیر نهضت مساجد سازی در این شهرستان آغاز و هم اکنون 150 مسجد در دست ساخت در این شهرستان است به گونه ای که تا پیش از این برای هر12هزار نفر یک مسجد در یاسوج وجود داشت و هم اکنون با ساخت 150 مسجد این رقم کاهش چشم گیری خواهد داشت .

 

رضا محمدی، کارشناس فرهنگی و اجتماعی در استان کهگیلویه و بویراحمد هم گفت: حدود 120 هزار نفر در شهر یاسوج و حومه آن سکونت دارند و این در حالی است که تنها 10 مسجد در این شهر وجود داشت .

 

وی بیان کرد: هم اکنون برخی از مناطق و محله های شلوغ در این شهر فاقد مسجد هستند و این می تواند مشکلات فرهنگی و اجتماعی عدیده ای ایجاد کند.

 

محمدی گفت: هرگاه نقش و جایگاه مسجد در مناسبات اجتماعی کمرنگ شود زمینه بروز برخی انحرافات و آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایجاد خواهد شد و برعکس.

 

این کارشناس فرهنگی و اجتماعی اظهار داشت: متاسفانه امروزه جامعه ما در معرض آسیب ها و خطرات زیادی است که تنها با تقویت اعتقادات مذهبی به خصوص تقویت مهم ترین پایگاه اجتماعی مذهب یعنی مساجد می توان این خطرات را دفع کرد.

 

وی بیان داشت: در صورتی که در همه محله ها و مناطق این شهر مسجد احداث و همچنین به کارکردهای اجتماعی و فرهنگی مساجد توجه بیشتری شود، امنیت اجتماعی و روانی جامعه ارتقا خواهد یافت.

 

محمدی گفت: لازم است شورای فرهنگ عمومی استان نسبت به این مسئله حساسیت بیشتری نشان دهند و راهکارهایی برای حل این مشکل بیاندیشد.

 

برخی روستاهای کشور بیشتر از یاسوج مسجد دارند

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در این خصوص گفت: شهر یاسوج نسبت به جمعیت کمترین مسجد را در بین شهرهای استان دارد.

 

حجت الاسلام سید علی صالح موسوی اعظم افزود: هم‌اکنون تعداد مساجد در برخی روستاهای کشور از تعداد مساجد در یاسوج بیشتر است.

 

وی بیان کرد: با توجه به جمعیت رو به رشد شهر یاسوج و حومه هم اکنون به 30 مسجد در این شهر و حومه آن نیاز است.

 

این مسئول همچنین از کمبود 50 مسجد در دیگر شهرهای این استان خبر داد و گفت: 12 شهر دیگر این استان نیز هرکدام به یک تا پنج مسجد نیاز دارند.

 

موسوی اعظم کمبود زمین در شهرها، عدم توجه به جایگاه مسجد در طراحی شهرها در گذشته و بنیه ضعیف مالی مردم را از دلایل کمبود مسجد در شهرهای این استان عنوان کرد.

 

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کهگیلویه و بویراحمد همچنین گفت: 400 روستای بالای 20 خانوار در این استان نیز هم اکنون فاقد مسجد هستند.

 

موسوی اعظم گفت: در حال حاضر حدود 100قطعه زمین از سوی مردم این استان به منظور احداث مسجد وقف شده که در صورت تامین اعتبار کار احداث آنها آغاز می شود.

 

وی تصریح کرد: نباید تنها انتظار داشت دولت مسجد احداث کند بلکه باید مردم و خیرین نیز به این امر خداپسندانه اهتمام ورزند.

 

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: همه مسئولان به خصوص دستگاههای فرهنگی نسبت به ترویج فرهنگ مسجد سازی تلاش کنند تا زمینه مشارکت مردم و خیرین در این خصوص بیشتر شود.

 

وی بیان داشت: در سال گذشته سه میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار برای احداث و تکمیل مصلی ها، حوزه های علمیه، امام زاده ها و مساجد به استان اختصاص یافت که یک میلیارد و 200 میلیون تومان آن برای تکمیل مساجد در دست احداث بین شهرستانهای استان تقسیم شد.

 

موسوی اعظم گفت: هم اکنون 150 مسجد در نقاط مختلف این استان در حال ساخت است. که تا پایان امسال دو سوم آنها به بهره برداری خواهند رسید.

 

گفتنی است، استان کهگیلویه و بویراحمد دارای 635 هزار نفر در جنوب غربی استان واقع است .

 

پایان پیام/


 

کد خبر 190191

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha