آموزش های مهارتی، کلید اصلی توسعه کشور هستند

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، نگرش جامعه نسبت به آموزش نسل جوان را نامناسب ارزیابی کرد و گفت: آموزش های مهارتی، کلید اصلی توسعه کشور هستند.

کورش پرند، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، ظهر امروز (10 آبان) در حاشیه ششمین جلسه شورای هماهنگی ادارت مرتبط با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سالن اجتماعات اداره کل فنی و حرفه ای استان گلستان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار شبستان گفت: در جامعه ما به دانش آموزانی که ضریب هوشی بالا دارند توصیه می شود که در رشته های ریاضی و فیزیک و علوم تجربی ادامه تحصیل دهند و آنها که هوش نسبتا خوبی دارند در رشته های علوم انسانی و رشته های فنی و حرفه ای تحصیلات خود را ادامه دهند.


وی افزود: این نگرش به آموزش موجب شده که هم اکنون با جمع زیادی از جوانان تحصلیکرده فاقد مهارت مواجه شویم.


پرند تصریح کرد: از سال 59 تا 64 جمعیت کشور 3.5 درصد رشد داشت و از سال 75 هم توسعه کمی آموزش عالی در دستور کار قرار گرفت و جمعیت جوان کشور نیز با نگرش غلط جامعه به دانشگاه ها راه یافتند.


رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور ادامه داد: حدود پنج میلیون و 700 هزار دانشجو در کشور مشغول تحصیل هستند که چهار میلیون و 500 هزار نفر در مقاطع کاردانی و کارشناسی، یک میلیون نفر در مقطع کارشناسی ارشد و کمتر از 200 هزار نفر هم امسال برای مقطع دکترا ثبت نام کرده اند.


پرند با بیان اینکه نسبت تکنسین به کارشناس در دنیا 5 به یک است، افزود: این نسبت در ایران برعکس و در خوشبینانه ترین حالت به ازای هر 3 کارشناس یک تکنسین وجود دارد.


عضو شورای عالی آموزش و پرورش کشور با بیان اینکه برای کمک به روند ایجاد شغل و توسعه کشور نگاه غلط جامعه به آموزش جوانان باید اصلاح شود، تاکید کرد: آموزش های مهارتی کلید اصلی توسعه کشور هستند.


پرند، همگرایی وزارتخانه ها در ارائه آموزش های مهارتی را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: به همین منظور نظام جامع فناوری با 3 زیرمجموعه نظام آموزش مهارت و فناوری، نظام صلاحیت حرفه ای و نظام شرایط احراز اشغال تدوین و دو نظام آموزش مهارت و فناوری و صلاحیت حرفه ای توسط دولت تصویب شدند.


وی ادامه داد: در حوزه توسعه منابع انسانی متاسفانه تحصیلات عالی با هدف دریافت مدرک تحصیلی به عنوان یک فرهنگ اهمیت دارد، غافل از اینکه تجربه و موارد دیگر هم باید توجه شوند.


پرند، تجربه کاری، گواهینامه های فنی و حرفه ای و مدرک تحصیلی و سایر ویژگی هایی که برای برخی مشاغل خاص باید مدنظر قرار گیرند را لازمه تایید صلاحیت حرفه ای دانست.


پایان پیام/

کد خبر 190119

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha