به گزارش خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام والمسلمین حمید محمدی، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نخستین جلسه «طرح ملی حفظ قرآن کریم برای سایر اقشار» که امروز، 10 آبان ماه، برگزار شد، درباره این طرح گفت: پس از پیروزی انقلاب که با گسترش و اقبال عمومی مردم به قرآن کریم و توسعه فعالیتها و مسابقات مختلف قرآنی در کشور همراه بوده موضوع حفظ قرآن نیز در کنار سایر رشتههای قرآنی مورد توجه قرار گرفت.
حجت الاسلام محمدی با تاکید بر توجه ویژه مقام معظم رهبری به مقوله حفظ قرآن گفت: تاکیدات و عنایات رهبری سبب شده تا از دهه هفتاد با تشکیل مؤسسات و جلسات و کلاسهای حفظ قرآن در سطح کشور این موضوع رونق بیشتری گرفته و فعالهای چشمگیر و گستردهای انجام شود، بطوری که بر کمیت حافظان قرآن روز به روز افزوده شده است.
تشکیل کمیته راهبری طرح ملی حفظ قرآن
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره تشکیل کمیته راهبری طرح ملی حفظ قرآن گفت: با تکیه به تاکید اخیر مقام معظم رهبری مبنی بر همگانیشدن حفظ قرآن و تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم در کشور و ورود سازمان و نهادهای فرهنگی متعدد در امر حفظ قرآن، لزوم هماهنگی و انسجام بخشیدن به این فعالیتها بیش از پیش ضروری است. به همین منظور، شورای توسعه فرهنگی قرآنی کشور که بر اساس منشور توسعه فعالیتهای قرآنی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگ، مرجع تصمیمگیری قانونی برای کلیه فعالیتهای قرآنی در سطح کشور است، «طرح ملی حفظ قرآن کریم» را مورد تصویب قرار داد.
حجت الاسلام محمدی افزود: پیرو این مصوبه با توجه به ضرورت همکاری و هماهنگی دستگاههای مختلف دولتی و مردمی در طراحی و اجرای طرح ملی حفظ قرآن کریم، تشکیل کمیته راهبری طرح ملی حفظ قرآن کریم به تصویب رسیده و دبیرخانه آن به منظور پیگیری امور تشکیل شد.
رئیس مرکز هماهنگی، توسعه و ترویج فعالیتهای قرآنی کشور بیان کرد: این کمیته مسئول انسجامبخشی و ایجاد هماهنگی میان دستگاههای مختلف دولتی و مردمی در اجرای این طرح است.
وی در خصوص وظایف ستاد اجرایی طرح ملی حفظ در بخش سایر اقشار گفت: احصا و طبقهبندی مخاطبان هر دستگاه جلسه با نماینده تامالاختیار معرفی شده، عقد تفاهمنامه همکاری، ارائه برنامه و دستور العملهای اجرای و آموزشی، نظارت بر حسن اجرای طرح، زمانبندی آزمونهای پایان دوره و اخذ آزمون، ارسال کارنامه آموزش و گواهینامه برای قبول شدگان در آزمون، ارسال اطلاعات قبولشدگان به دستگاه مربوطه جهت اطلاع و اهدای هدایای درون سازمانی از جمله وظایف این ستاد است.
وظایف کمیته امور قرآنی استانها در طرح ملی حفظ
وی اظهار کرد: وظایف کمیته امور قرآنی استانها تشکیل کار گروه اجرای طرح ملی حفظ در استان با مسئولیت رئیس کمیته امور قرآن استان، تلاش در جهت تحقق سهمیه اختصاصی استان در طرح ملی حفظ قرآن کریم، پیگیری اجرای تفاهم نامههای فی مابین معاونت امور قرآن و عترت با سایر دستگاهها در ادارات استانی است.
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور قرآنی اضافه کرد: تعامل و حمایت از مؤسسات قرآنی سطح استان و بهرمندی از ظرفیتهای این مؤسسه جهت پیشبرد طرح، اخذ گزارش فعالیت دستگاهها دولتی و عمومی و مؤسسات مردمی در طرح ملی حفظ و ارسال گزارشهای 6 ماهه به کمیته راهبردی طرح ملی حفظ.، ارائه پیشنهاد و راهکارهای موثر در پیشبرد فعالیتهای طرح ملی حفظ، فعالسازی و بکارگیری ظرفیتهای تبلیغی، رسانهای و نخبگان سطح استان جهت فرهنگسازی حفظ قرآن و معرفی طرح ملی از دیگر وظایف دستگاهها مجری طرح حفظ است.
برنامه های آموزشی طرح ملی حفظ قرآن
وی در توضیح برنامههای آموزش حفظ قرآن اشاره کرد: علاقهمندان به حفظ قرآن پس از ثبت نام در طرح ملی حفظ قرآن کریم، به دو شیوه حضوری و غیر حضوری میتوانند حفظ خود را از جزء 30 آغاز کنند. هر حافظ پس از حفظ جزء 30 میتواند برای ادامه حفظ خود یکی از شیوهها را انتخاب کند.
حجتالاسلام محمدی عنوان کرد: شخص میتواند از جزء 29 به حفظ خود ادامه داد و تا پایان جزء 26 حفظ کند سپس از ابتدای قرآن تا جزء 25 حفظ کند و یا از جزء اول شروع به حفظ کرده و تا جزء 29 ادامه دهد و یا سورههای مشهور و مورد نیاز را حفظ کند مانند یس، واقعه، الرحمن، ملک در حد دو جزء و یا حفظ آیات و عبارات منتخب و کاربردی در حد دو جزء را انجام دهد.
وی ادامه داد: دوره اول: پایان یک جزء، دوره دوم: پایان 3 جزء، دوره سوم: پایان 5 جزء، دوره چهارم: پایان 10 جزء، دوره پنجم: پایان 15 جزء، دوره ششم: پایان 20 جزء و دوره هفتم: کل قرآن به ترتیب دورههای حفظ در این طرح هستند.
راهاندازی سامانه اینترنتی طرح ملی حفظ قرآن کریم
رئیس مرکز هماهنگی، توسعه و ترویج فعالیتهای قرآنی کشور ضمن تاکید بر راهاندازی سامانه اینترنتی طرح ملی حفظ قرآن کریم گفت: یکی از معضلات مهم در عرصه قرآنی کشور نبود بستری جامع در فضای سایبری برای فعالیتهای قرآنی بود. این مساله سبب میشود قرآنآموزان و به طور خاص علاقهمندان حفظ قرآن نتوانند به اطلاعاتی جامع در این زمینه دست یابند.
حجتالاسلام محمدی تصریح کرد: در طراحی سایت ملی حفظ قرآن کریم، سعی بر آن بود که تمامی امکانات لازم برای ایجاد بستری جامع، جذاب و پویا برای تمرکز بیشتر جامعه قرآن آموزان و علاقهمندان فراهم شود و به دستیابی به اهداف والای طرح ملی حفظ قرآن سرعت بخشد.
پایان پیام/
نظر شما