خود کنترلی نخستین ضامن اجرای قانون و عدالت است

معاون اول قوه قضاییه با بیان اینک نخستین ضمانت برای اجرای قانون و عدالت خود کنترلی است گفت: هیچ ضمانتی قوی تر از خودکنترلی، برای ایجاد امنیت محلات نیست.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام و المسلمین ابراهیم رییسی، معاون اول قوه قضاییه امروز در نخستین همایش امنیت محله محور با بیان اینکه مهمترین ملاک اجرای قانون عدالت اجتماعی است، گفت: قانون فلسفه اصلی برای تشکیل نظام اسلامی بعد از توصیه عدالت اجتماعی است.

 

خود کنترلی نخستین ضمانت اجرای قانون و عدالت است

حجت الاسلام والمسلمین رییسی خاطر نشان کرد: به هر میزانی که در جامعه به قانون عمل شود به همان اندازه نیز به عدالت عمل شده بنابراین قانون مبنای عدالت است.

 

وی با بیان اینک نخستین ضمانت اجرای قانون و عدالت خود کنترلی است، اظهار کرد: هیچ ضمانتی قوی تر از خودکنترلی، برای ایجاد امنیت محلات نیست.

 

حجت الاسلام والمسلمین رئیسی بر توجه به مسائل اخلاقی در جامعه تأکید کرد و افزود: قانونگرایی در جامعه باید به عنوان یک اصل نهادینه شود. امروز سعادت ما در قانون گرایی است و قانون گریزی نیز از نظر مردم ضد ارزش است.

 

وی طرح مشارکت همگانی و نظارت ملی را دومین ضمانت اجرای قانون و عدالت برشمرد و افزود: مسئولان باید برای مشارکت افراد اهمیت قائل باشند هر چه آنها بتوانند مشارکت مردم را در امور بیشتر کنند و مسائل مختلف را برای آنان تبیین کنند، مفیدتر می شوند.

 

وی با بیان اینکه اگر امروز پلیس، دستگاه قضایی و دستگاه های دیگر در میدان عمل و اجرا با مردم درباره تبیین ناهنجاری ها و همچنین هنجارها سخن بگویند، بسیار مؤثرتر می شوند، افزود: هدف پلیس ایجاد امنیت پایدار است و نخستین مؤلفه آن اتکال به خداوند است.

 

وی با اشاره به اینکه عشق به مردم از دیگر مؤلفه های امنیت پایدار است، خاطر نشان کرد: برترین سخن در نظام مدیریتی مشتری مداری است و در فرهنگ دینی ما در خصوص نگاه به مردم تأکیدهای فراوانی شده است.

 

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی تفاوت میان مدیریت اسلامی و مدیریت های دیگر را در نوع نگاه و عشق به مردم دانست و گفت: رابطه عمیقی میان کارگزاران و مردم وجود دارد. همچنین عدالت در امنیت محله محور بسیار مفید بوده و مهمترین مؤلفه برای اجرای عدالت، اجرای قانون است.

 

 ارتباط مستقیم  عدالت خواهی با قانون گرایی

وی یادآور شد:عدالت خواهی با قانون گرایی ارتباط مستقیم دارد،بنابراین نخستین نکته در خصوص قانون این است که انگیزه جرم به وجود نیاید.

 

معاون اول قوه قضائیه خاطر نشان کرد: در غرب آنچه وجود دارد، مبنایش قراردادهای اجتماعی است در حالی که ما برای اداره یک محله یا شهر مبنای توحید، معنویت، عدالت و اخلاق داریم.


حجت الاسلام والمسلمین رئیسی افزود: اگر امنیت فقط مبتنی بر قدرت و زور و بدون توجه به فرهنگ، به اعتقادات، باورها، مشارکت مردم،‌ محله و شهر باشد می تواند یک امنیت موقت را به دنبال داشته باشد، در حالی که امنیت پایدار همیشه توأم با تدابیر خاصی است.

 

معاون اول قوه قضائیه امنیت روحی، روانی، اخلاقی و اجتماعی را بسیار مهم دانست و گفت: کسی می تواند محله را ایمن کند که اخلاق، توجه به خدا و دوری از هر کجروی را الگوی خود قرار دهد.

 

 امنیت محلات فقط به پلیس محدود نمی شود

حجت الاسلام والمسلمین رئیسی با اشاره به گسترش امنیت محلات افزود: امنیت محلات فقط به پلیس محدود نمی شود بلکه مباحث فرهنگ ها، ‌مهاجرت ها، نحوه سکونت، روابط اجتماعی، مدرسه و دانشگاه نیز در این موضوع نقش دارند.

 

وی با بیان اینکه پلیس در اجرای قانون و ایجاد امنیت محلات نقش مؤثری دارد گفت: امروز پلیس پایگاه مردمی دارد و نقش آن در جلب همکاری و اعتماد مردم بسیار مهم است.

 همایش امنیت محله محور 10 آبان در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزارشد.


پایان پیام/

 

کد خبر 190050

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha