به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجتالاسلام حسین حقیقت، مدیرکل مرکز رشد و پرورش کودک و نوجوان دفتر تبلیعات اسلامی حوزه علمیه قم در کارگاه آموزشی جذابسازی کلاسهای قرآنی که در نمایشگاه "محراب اندیشه" (نخستین نمایشگاه توانمندی ها و دستاوردهای کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان قم) برپا شد، گفت: هدف از برپایی این کارگاه آموزشی جذابتر کردن کلاسهای قرآنی مخصوص سنین کودک و نوجوان است تا اثرگذاری این برنامهها بیشتر شود.
وی با بیان اینکه برگزاری کلاسهای قرآنی باید موضوع محور باشد، افزود: در هر کلاس آموزشی باید موضوعی را مشخص کرده و هر مطلبی که در کلاس بیان میشود درباره آن موضوع باشد.
حجتالاسلام حقیقت ابراز کرد: دومین و مهمترین رکن جذاب کردن کلاس قرآنی درگیر کردن تمامی شاگردان حاضر در کلاس با موضوع است، در کلاس قرآنی آموزش باید قرآنی باشد و کودک و نوجوان حتماً باید در تمامی مقاطع کلاس با محتوایی که تدریس میشود درگیر و فعالیت داشته باشند.
مدرس حوزه علمیه با بیان اینکه استاد در کلاس قرآنی مخصوص قشر کودک و نوجوان نباید متکلم وحده باشد، اظهار کرد: در مرحله اول آموزش با مطرح کردن سؤالهای قرآنی از آیات که موضوع امامشناسی و ولایت امیرالمؤمنین(ع) را دارند باید به ترتیب و با صوت و لحن جذاب بیان کرده و با خواندن بخشی از آن، بخش دیگر را به شاگردان حاضر واگذار کند.
مدیرکل مرکز رشد و پرورش کودک و نوجوان اضافه کرد: به هیچ وجه نباید تنها بهوسیله سخنرانی کلاس را اداره کرد بلکه باید با بکارگیری تخته، از کشیدن اشکال متنوع در رابطه با موضوع، فعال کردن تک تک افراد حاضر در کلاس در طرح معماهای قرآن با محوریت موضوع، کشیدن جدولهای متنوع و همچنین بیان کردن و محور قرار دادن پیامهای سورههای قرآن به جذابیت آموزش اضافه کرد.
وی ابراز کرد: آموزش اگر گروهی و با بکارگیری وسایل و شیوههای متنوع باشد، بازدهی یادگیری بسیار بالا میرود و ماندگاری مطالب آموزشی برای حاضران را چندین برابر میکند.
حجت الاسلام حقیقت ابراز کرد: استاد کلاس قرآنی باید با سطح علمی و توان یادگیری افراد حاضر در کلاس کاملاً آشنا بوده و حتی از محتوای کتابهای درسی آنها اطلاع کامل داشته باشد و همچنین رکن دیگر در جذاب بودن و بهتر شدن بازده کاری کلاس قرآنی تفکیک سنی مخاطبان است.
پایان پیام/
نظر شما